Mäntsälän seurakunta

Blogit

10.10.2018 8.00

Heijastin

Katri Vuorio, vs. nuorisotyönohjaaja

Tänä syksynä heijastin on ollut esillä niin työssäni kuin kotonakin. Viime viikonloppuna askartelimme äitien leiripäivässä sudenkorento heijastimia. Tulevana viikonloppuna tyttöjen ja poikien leirillä olisi tarkoitus myös askarrella heijastin jokaiselle kotiin vietäväksi. Kotona on esiin otettu heijastimet ja ostettu uusiakin, jotta ne sopisivat kantajansa tyyliin. Kuulin radiosta, että heijastin päivää vietettiin 1.10. Heijastimesta on siis ollut paljon puhetta viime aikoina.

Heijastin on tärkeä. Syyspimeällä on autoilijan todella vaikea havaita jalankulkijaa tai pyöräilijää ellei tällä ole heijastinta. Kohtaamistilanteessa lähivaloilla ajava autoilija havaitsee ilman heijastinta kulkevan henkilön vasta noin 50 metrin päästä, kun jalankulkijan heijastin voi näkyä jo 350 metrin etäisyydeltä.

Heijastinta voi miettiä myös vertauskuvallisesti. Heijastin heijastaa valoa. Valo, joka heijastimesta heijastuu, näkyy kauas ja hyvin. Samalla tavalla Jumalan rakkaus heijastuu meistä ihmisistä. Se säteilee meistä ympärillemme sanojemme, tekojemme, ilmeidemme ja eleidemme välityksellä. Jokainen meistä voi omalta osaltaan olla heijastamassa Jumalan rakkautta enteenpäin. Välittämällä lähimmäisestään ja olemalla avuksi.

”Te olette maailman valo. Ei kaupunki voi pysyä kätkössä, jos se on ylhäällä vuorella. Eikä lamppua, kun se sytytetään panna vakan alle, vaan lampunjalkaan. Siitä se loistaa kaikille huoneessa oleville. Näin loistakoon teidänkin valonne ihmisille, jotta he näkisivät teidän hyvät tekonne ja ylistäisivät Isäänne, joka on taivaissa.” Matt. 4: 14-16

Katri Vuorio

vs. nuorisotyönohjaaja

 


Palaa otsikoihin | 0 Kommenttia | Kommentoi

Ei kommentteja