Blogit

20.12.2017 8.00

Joululaulujen sanoma

Timo Naapuri, diakoniatyöntekijä

”vaan muistammeko lapsen sen –mi taivaisen tuo kirkkauden”

Elämme jouluviikon kiireistä aikaa ja joulu on lähellä. Viime sunnuntaina soivat kirkoissa kauneimmat joululaulut.  Joululaulut soivat myös radioissa, kodeissa ja kaupoissa, huoltoasemilla jne. Joululaulujen sanoituksissa toistuvat usein sanat lämpö, odotus, ilo, toivo, rauha ja rakkaus.

Olen ilolla kuullut, että joululauluista, joissa lauletaan Jeesuslapsen syntymästä sekä Kristuksesta syntien sovittajana ja maailman vapahtajana, on tehty uusia ja tuoreitakin versioita kuuluisien artistien esittämänä. Tällä tavoin joulun ilosanoma välittyy myös heille, jotka eivät muuten ole kiinnostuneita siitä. Toivon, että joululaulujen ja virsien sanoman syvällisyys koskettaa sinuakin tänä jouluna.

Pidän toki tonttulauluista sekä jouluperinteeseen liittyvistä lauluista. Kuitenkin useimmat joululaulut muistuttavat meitä siitä, ettei joulun pääsanoma ole ruoka, lahjat ja joulupukki tonttuineen – vaan elävän Vapahtajan, kaikista arvokkaimman joululahjan vastaanottamisen mahdollisuus sydämiimme jouluna ja myös sen jälkeen. Joulurauhaa ja siunausta toivotellen Pekka Simojoen laulun sanoin ”Tulkoon juhla todellinen, tulkoon Jeesus herraksi sen. Tulkoon rakkaus ihmisrintaan, silloin joulu luonamme on.”

Palaa otsikoihin | 0 Kommenttia | Kommentoi

Nimimerkki
Otsikko
Kommentti *