Blogit

13.6.2018 8.00

Kesä ja leirit

Piia Muurikainen, varhaiskasvatuksen ohjaaja

Olin ensimmäistä kertaa seurakunnan kesäleirillä 10-vuotiaana. Siitä alkoi leiriputki, jota kesti ensimmäisen lapseni syntymään saakka. Kesä ei oikein tuntunut kesältä ilman leirejä. Sittemmin on tullut oltua riparilla, lastenleireillä ja muilla leireillä kymmeniä kertoja. Viime vuosina leirit ovat työssäni vähentyneet, mutta ihanat muistot tulevat mieleen joka kesä. Ensimmäisellä leirillä suoritettu kultainen virsimerkki. Riparin iltaohjelmat ja diakoniarata. Rikkaat ja köyhät. Yöjuoksija, joka tupsahti vastaan talon nurkan takaa. Isosten yöpalaverit, kun riparilaiset olivat nukkumassa. Yölliset siivoustalkoot yökukkujille. Ilta- ja aamulaulut. Lääkärireissut, kun silmätulehdus levisi yhdellä leirillä. Koti-ikäväiset ja heidän vieressään istutut tunnit. Leiriraamikset pihanurmikolla. Kehitysvammaisten leirin rullatuolikuperkeikka, jossa oli enkeleitä matkassa. Uimavalvonnat. Iltanuotiot. Punaiset veisut ja Laulutuulet. Teltan ojitukset, kun koko leirin ajan satoi. Satoja ihania lapsia, nuoria, kehitysvammaisia, vanhuksia, perheitä. Onpa työelämäni ollut rikasta!

Muistot herättävät myös haikeutta, enää en voi palata noihin kesiin, enkä työskennellä samojen työkavereiden ja isosten kanssa. Heitä, kuten minuakin on elämä vienyt eteenpäin uusiin haasteisiin. Joistakin on tullut nuorisotyönohjaajia tai pappeja. Siitä iloitsen aivan erityisesti, hekin ovat vastanneet kutsuun. Mutta iloitsen aivan jokaisesta kohtaamastani ihmisestä, siitä mitä he antoivat minulle. Iloitsen jokaisesta erilaisesta työtoverista.

Kaikkein suurin ilonaihe on se Sanoma, jota olen saanut olla viemässä eteenpäin ja kylvämässä sydämiin. Jeesus rakastaa sinua sellaisena kuin olet. Hän on sinunkin Vapahtajasi. Siitä Sanomasta olemme laulaneet tuhannet kerrat leirinuotioiden äärellä. Sen Vapahtajan huomaan olemme illalla siunanneet itsemme ja toisemme.

Erään minulle rakkaimman iltalaulun myötä toivotan sinulle siunattua kesää: ”1. Päivä on päättynyt, yö kohta alkaa, pian taas levolle käydä saan. Eteesi tuon minä menneen päivän, pyydän uutta Sua siunaamaan. 2. Monia erheitä päiväni kätkee, kaikesta itse en tiennytkään. Herra, nyt anteeksi anna Sä mulle, aina en tahtoas täyttänytkään. 3. Suljetuin silmin ja suljetuin korvin kai minä tielläni taivalsin. Matkalla kenties oli niin monta, joilta mä apuni eväsin. 4. Kiitos, Herra, ett' kanssani kuljet, kaiken uudestaan alkaa saan. Anna nyt minulle uusi mieli, uutta voimaa taas rakastamaan. 5. Älä minun koskaan irrota anna, luotasi, Herrani, lähteä pois. Suo minun päiväni oikein käyttää, että se Sinusta kertoa vois.”

Piia Muurikainen

varhaiskasvatuksen ohjaaja