Blogit

28.2.2018 8.00

Lahjaksi

Eija Koskela, lähetyssihteeri

Sain pari viikkoa sitten osakseni käsittämätöntä vieraanvaraisuutta. Olin vierailemassa Iisalmen seurakunnassa parisuhdeillassa ja naistenpäivillä. Meidät majoitettiin yhden seurakuntalaisen kotiin. Vastaanotto oli mitä lämpimin! Iltahetki talonväen kanssa oli kotoisa, yö nukuttiin makoisasti vierashuoneessa ja aamulla nautimme runsaan aamupalan ennen naistenpäiville lähtöä. Siinä kodissa koin olevani palveltavana, mutta kuitenkin niin, että se ei lainkaan tuntunut vaivaannuttavalta. Kaikki tapahtui niin luontevasti ja lämmöllä. Uskon, että tämän ihanuuden takana on se, että sen kodin asukkailla on  palvelemisen ja vieraanvaraisuuden armolahja.

Meillä on erilaisia kykyjä ja lahjoja. Moni ystävä ompelee pukuja tulevaan pääsiäisdraamaan. Tiistaisin Ankkurissa keitetään aamupuuroa. Joku menee käymään yksinäisen ihmisen luona. Toinen sulkee omassa kodissaan monet ihmiset esirukouksiinsa. Jollekin Raamatun sana avautuu, ja hän jakaa siitä rikkaudesta toisille. Joku antaa iloisella mielellä omastaan; rahastaan, ajastaan tai tavaroistaan.  Jumala on Henkensä kautta antanut meille paljon. Hän toivoo ja odottaa, että ottaisimme sen kaiken käyttöön – ei vain omaksi hyödyksemme, vaan ilahduttaaksemme ja auttaaksemme toisiamme. Me elämme täällä toinen toisiamme varten. ” Lahjaksi olette saaneet, lahjaksi antakaa.” Palvellessamme toisiamme, palvelemme Jumalaa ja heijastamme Hänen rakkauttaan eteenpäin. Kaiken tämän ydin on kuitenkin siinä, mitä Jumala on tehnyt.

Raamatussa puhutaan paljon armolahjoista. Yksi niistä on ylitse kaikkien muiden. Siitä sanotaan Roomalaiskirjeessä näin: ”Synnin palkka on kuolema, mutta Jumalan armolahja on iankaikkinen elämä Jeesuksessa Kristuksessa meidän Herrassamme.” (Room. 6:23) Tämä on se lahja, joka annetaan jokaiselle, joka sen haluaa ottaa vastaan. Meille se on ilmainen, Jeesukselle se maksoi kaiken. Hän kukisti kuoleman ja antaa meille elämän.

Eija Koskela

lähetyssihteeri