Mäntsälän seurakunta

Blogit

31.1.2018 8.00

Onnellisuus

Anne Laine, lasten ja nuorten ohjaaja

Tässä työn tiimellyksessä ryhdyin miettimään, mitä oikein ympärilläni tapahtuu. Hullunkurista hössötystä suuntaan, jos toiseen. Onkohan tämä kaikki ihan tarpeellista, tarvitsenko tätä kaikkea? Myös laskiaisen lähestyminen pistää minut miettimään mistähän voisin luopua. Usein kerhossa puhumme lasten kanssa laskiaisesta, kun laskeudumme paaston aikaan. Voisimme syödä, vaikka karkkia vähemmän tai antaa ehkä jonkin oman lelun toiselle lapselle. Nämä ovat hyviä ajatuksia omalle kohdallekin. Mutta toivoisin myös jonkinlaista tasapainoa itseni ja muiden ihmisten tarpeisiin. Helposti luemme lehdistä kauniista kodeista ja korkealentoisista elämäntyyleistä. Mutta ei se takaa rauhaa ja onnellisuutta. Kyllä ne elämän perusasiat tulevat juuri tästä hetkestä jota elän ja arvostan.

Omalta kohdalta yritän karistaa turhan hössötyksen työssä sekä vapaalla. Olla onnellinen niistä asioista mitä minulla on ja suhtaudun avoimesti tulevaan.

Laitan muutaman poimitun aforismin tähän jotka sopivat nyt itseeni.

Minun elämäni yhtenä johtotähtenä on ollut: kun unohtaa sen, mitä ei voi muuttaa, on onnellinen. — Arvo Ylppö

Onni! Voi se on yksinkertaista! Se on hyvä terveys ja huono muisti! — Ernest Hemingway

Raamatussakin kerrotaan, mistä onnellisuus on löydettävissä: 

"Sinä osoitat minulle elämän tien, sinun lähelläsi on ehtymätön ilo, sinun oikealla puolellasi ikuinen onni. " Psalmi 16:11

Pysähdy sinäkin paaston ajan lähestyessä hetkeksi miettimään, mistä voisit luopua tai mitä onnellisuus ja rauha kohdallasi on? Ja uskalla elää siinä, sinun elämässäsi. 

 


Palaa otsikoihin | 0 Kommenttia | Kommentoi