Blogit

23.10.2018 8.00

Taivasikkuna

Eija Koskela, lähetyssihteeri

Kaksi pientä tyttöä istuu turvaistuimissaan auton takapenkillä. He ihmettelevät puiden pituutta, jota riittää miltei taivaaseen asti. Mummu avaa autosta sermin, mikä peittää kattoikkunan. Takapenkillä on hetken aivan hiljaista, sitten kuuluu syvä huokaus. Hiljaisuus. Ja sitten iloinen kiljahdus: ”Me saatiin taivasikkuna!” Siitä ikkunasta riittikin iloa koko matkan ajaksi.

Joskus, välähdyksen omaisesti, meistä varmaan jokainen muistaa saaneensa sisäisesti kurkistaa taivasikkunasta. Joku puhuu taivashetkestä. Hetkestä, jossa tuntuu käsittämätön Pyhän kosketus. Taivas hipaisee maata.

Sellainen hetki voi olla vaikkapa sovinnon hetki riidan jälkeen. Anteeksi saamisen ja antamisen hetki. Tai se voi olla hetki, jolloin pääsee sovintoon itsensä kanssa saadessaan tajuta, että onkin Jumalan luomana arvokas ja rakastamisen arvoinen. Monen kokemus taivashetkestä on kohtaaminen Jumalan, rakastavan Isän kanssa. Se hetki, kun sydän avautuu ottamaan omalle kohdalleen vastaan sanat: ”Sinun puolestasi annettu ja vuodatettu.”

Ensi lauantaina vietetään useissa Suomen seurakunnissa Uskon Yötä. Niin teemme myös Mäntsälän kirkossa. Uskon Yö on valtakunnallinen tapahtuma, joka yhdistää paikkakunnan taiteilijoita ja taiteen harrastajia ja seurakuntia toimimaan yhdessä oman paikkakunnan hyväksi. Tänä vuonna Uskon Yön teemana on sovinto.

Mäntsälän kirkossa on Uskon Yö -tapahtumassa runsaasti erilaista ohjelmaa: urkumusiikkia, kansanmusiikkia, puhetta, laulua, improvisaatiota, pyhäkoulua, draamaa, runoja, yhteislaulua… Ja illan päätteeksi messu. Sovinto on mahdollinen. Se on mahdollinen joka suuntaan; sivulle, ylös ja sisään päin. Se on mahdollista, koska Taivas ei ole suljettu, vaan se on avoin!

Eija Koskela

lähetyssihteeri