Blogit

19.12.2018 8.00

Turvallista matkaa!

Jouko Mäkinen, nuorisotyönohjaaja

Äiti laittoi poikaa otsikon oloisilla sanoilla ensin koulutielle ja myöhemmin eri pituisille matkoille. Muistelen äidin sanoja lämmöllä ja ajattelen, että sama toivotus sopii hyvin tähän tilanteeseen. Matka on nimittäin taas alkanut. Kirkkovuoden aiheet kuljettavat meitä eri tilanteiden äärelle ja muodostavat kehykset arjen kiireille. Viime sunnuntaina vietettiin jo kolmatta adventtisunnuntaita ja suuri juhla lähestyy.

Odottaessa olen ehtinyt käymään jo monta kertaa seimen luona. Se on rakennettu kirkon viereiseen huoltorakennukseen ja siellä on ollut joka kerta jotain uutta.

Odottaessa olen lukenut tutun jouluevankeliumin sanoja. Sanat piirtävät yhdenlaista kuvaa siitä, kuinka Jumala on meitä lähellä.

Odottaessa olen hyräillyt tuttua joululaulua: ”Nyt taivaat avautuu, laulaa kuoro enkelten. Maan ääriin kantautuu suuri ilouutinen. Tulkaa kaikki nyt laulamaan, on Poika syntynyt maailmaan, tulkaa laulamaan.”

Turvallista Matkaa!

Jouko Mäkinen