Blogit

7.11.2018 8.00

Vaaleja ja valintoja

Mikko Seppälä, kirkkoherra

Takavuosien menestyselokuva Forrest Gump jätti jälkeensä muutaman elämään jääneen lausahduksen, joita sittemmin kutsuttiin ”gumpismeiksi”. Forrest Gump, tuo hieman hitaanlainen persoona, lausui elokuvassa, että ”äidilläni on tapana sanoa, että elämä on kuin suklaarasia: koskaan ei tiedä, mitä saa”.  Epäilemättä juuri näin. Valintojahan elämämme on täynnä, isompia ja suurempia.

Seurakunnallisten valintojen aika on taas käsillä. Tällä viikolla on seurakuntavaalien ennakkoäänestys ja lopullinen vaalipäivä sunnuntaina 18.11.2018. Tässä vaalissa valitaan seurakuntaamme 75:stä ehdokkaasta 27 kirkkovaltuutettua vuosiksi 2019 – 2022. Äänioikeudesta seurakunnan äänivaltaiset jäsenet ovat saaneet ilmoituksen postitse joku aika sitten. Eikä tästä ehdokkaiden ”suklaarasiasta” tarvitse ihan summamutikassa vain valita, vaan tietoa heistä – jos ei jo ennestään satu tuntemaan – löytyy kyllä mm. seurakuntavaalien vaalikoneesta.

Toivon tietysti omasta puolestani innokasta osallistumista äänestykseen. Ennakkoon se onnistuu ilmoitetuissa äänestyspaikoissa ja varsinaisena vaalipäivänä Mäntsälän kirkossa. Kyse on omasta lähiseurakunnastamme, toivottavasti kotoisesta ja rakkaasta: minun kirkostani, sinun kirkostasi = meidän kirkostamme.

Yksi seurakuntaamme läheisesti koskettava valita on juuri tehty. Koska kuulumme Espoon hiippakuntaan, saimme viime torstaina pidetyssä piispanvaalissa uuden piispan. Hän on Kaisamari Hintikka. Odotamme tietysti jossain vaiheessa hänet täälläkin näkevämme, vaikka taitaa olla niin, että piispalliset kiireet eivät siihen usein mahdollisuutta annakaan. Ehkä juuri tästä syystä meillekin nämä lähivaalit ovat kuitenkin ne tärkeimmät. Piispakaan ei paljoa seurakuntamme asioihin pysty vaikuttamaan, mutta luottamushenkilö täällä pystyy. Voin luvata, että enemmän pystyy hän kuin piispa. Ei ole siis ollenkaan yhdentekevää, ketkä seurakuntamme asioista luottamushenkilöinä päättävät.

Siunattua vaaliaikaa seurakunnalle.

Mikko Seppälä