Mäntsälän kirkko 150 vuottaMäntsälän kirkko

Mäntsälän kirkko on seissyt kirkonmäellä jo 150 vuotta. Nykyinen kirkkorakennus, jota edelsi kolme puukirkkoa, on vihitty käyttöön vuonna 1866. Tyypiltään se on länsitornillinen pitkäkirkko. Kirkko suunniteltiin Suomen Intendentinkonttorissa arkkitehti E. B. Lohrmanin johdolla. Kirkkosalin keskellä on Koiviston rajantakaisen kirkon kattokruunu ja alttaritauluna on saksalaisen Bernhard Reinholdin maalaus Paimenten kumarrus vuodelta 1861.

Mäntsälän kirkko 150 vuotta logo
Mäntsälän seurakunta toivottaa kaikki mäntsäläläiset lämpimästi tervetulleiksi juhlimaan yhdessä 150-vuotiasta Mäntsälän kirkkoa. Juhlavuoden aikana kirkossa järjestetään monipuolista ohjelmaa.

Juhlavuoden ohjelmaa

Kirkkoa juhlitaan vuoden ajan alkaen ensimmäisestä adventista 2015 vuoden 2016 ensimmäiseen adventtiin. Juhlavuoden avausmessu pidetään kirkossa sunnuntaina 29.11.2015. Avausmessun jälkeen kirkossa tarjoillaan kirkkokahvit ja seurakunnan eläkkeellä oleva puutarhuri Risto Kallio kertoo kirkon tarinoita.

Mäntsälän kirkko on kuvattu sisältä panoraamakuvauksella. Kirkkosalia ja museohuonetta pääsee katsomaan seurakunnan internetsivuilla.

Lämpimästi tervetuloa mukaan juhlimaan 150-vuotiasta kirkkoamme!

Juhlavuoden tapahtumat

Pop-messu

POP messu jarkko_martikainen_kuva olli häkkinen

Pop-messua vietetään 31.1.2016. Messussa musiikista vastaa Markku Perttilä yhtyeineen ja artistivieraana on Jarkko Martikainen.

Yhteisvastuun juhlamessu ja Yhteisvastuutapahtuma

Kaiken ikäisille suunnattu Yhteisvastuun juhlamessu on kirkossa laskiaissunnuntaina 7.2. Messun jälkeen seurakuntakeskuksessa pidetään Yhteisvastuutapahtuma, jonka tuotto lahjoitetaan lasten ja nuorten hyväksi Suomessa ja Ugandassa.YV Sydan logo RGB

Matilda Seppälän sävellyskonsertti

matilda seppälä

Matilda Seppälän uuden musiikin sävellyskonsertti 13.3. kirkossa

TEMA-kvartetti: Andreas Heino, klarinetti, Tiitus Ylipää, baritoni, Senja Rummukainen, sello, Elisar Riddelin, kapellimestari.
Konsertin juontaa säveltäjä Matilda Seppälä

Club for five

Club for five kuva numi nummelin

A cappella -lauluyhtye Club for five esiintyy Mäntsälässä kirkon 150-vuotisjuhlavuoden kunniaksi 15.3. Konsertin tuotto lahjoitetaan Yhteisvastuukeräyksen hyväksi. Lippuja lippupalvelusta ja kirkkoherranvirastosta ma-pe klo 9-13.

Pääsiäisen sielunmessut

Dominante_2014_006_(Photo_Titus_Verhe)

Pääsiäisen sielunmessut su 20.3. klo 18, Mäntsälän kirkko.

Mari Palo, sopraano, Tuija Knihtilä, altto, Mika Pohjonen, tenori, Tommi Hakala, basso, Lohjan kaupunginorkesteri, Esa Heikkilä, johtaa, Dominante-kuoro, Seppo Murto, kuoronvalmennus.

Ohjelma:

Mozart: Laudate do-minum (ork+chor+sopr)

Harri Ahmas: ”Multa kuivatkoon hänen kyyneleensä”

Mozart: Ave Verum Corpus (ork+chor)

Puccini: Messa de Gloria (osa Gloria)

väliaika

Mozart: Requiem

Pääsiäisyön draamamessu

Pääsiäisyönä 26.3. kirkossa esitetään draamamessu pääsiäisen tapahtumista.

Perinnejumalanpalvelus

Kirkkosali

Kirkossa vietetään perinnejumalanpalvelusta 21.8. Jumalanpalvelukseen järjestetään kirkkovaellus.

Lapsille, perheille ja koululaisille:

Lasten kirkkokierros

Kotikirkko 150 vuotta - Lasten kirkkokierros

Ke 5.10. ja to 6.10. klo 18.

Draamallinen tutustuminen 150-vuotiaaseen kotikirkkoon.

Toiminnallinen kirkkokierros, suunnattu lapsille, sopii kaikenikäisille.

Kierroksen kesto n. puoli tuntia. Maksuton.

Afrikkalainen messu

Afrikkalainen messu jakaranda kuoro

Afrikkalaisessa messussa 23.10. klo 18 musiikista vastaa Suomen Lähetysseuran musiikkiryhmä Jakaranda.

Pyhäinpäivän konsertti

kantaattiprojekti faure

Tervetuloa Mäntsälän kirkkoon Pyhäinpäivän iltana la 5.11. 2016 klo 18 kuuntelemaan kaunista teosta Faurén Requiem. Teoksen on valmistanut kirkon 150-vuotisjuhlavuoden kunniaksi mäntsäläläisistä laulajista koottu kuoro.

Solisteina laulavat Minna Blom sopraano, Pekka Itkonen, tenori ja Kalle Virta baritoni. Soitinyhtyeessä soittavat Sanna-Kaisa Sundström, viulu, Kristiina Mäkinen, alttoviulu ja Heikki Hämäläinen, sello. Urut Toni Hintsala ja joht. Mirjam Odé.

Tervetuloa. Vapaa pääsy. Kesto n. 40 min.

Mäntsälän kirkon 150-vuotisjuhlamessu

juhlamessu

Juhlavuosi huipentuu Mäntsälän kirkon 150-vuotisjuhlamessuun 27.11.2016, kun kirkon vihkimisestä tulee kuluneeksi 150 vuotta. Juhlamessun toimittaa Espoon hiippakunnan piispa Tapio Luoma.  Messussa esitetään Mäntsälän seurakunnan kanttorin Johanna Linnan kuoromessu n:1. Juhlamessu on selkokielinen ja se tulkitaan viittomakielellä. Messun jälkeen kahvitarjoilu. Mukana seurakunnan kuorot johtajina Mirjam Ode, Pekka Itkonen ja Enni Pöykkö. Avustajina seurakunnan työntekijöitä ja luottamushenkilöitä.

Save