29.5.2018 17.00

Lähetyksen kevätillassa 29.5. klo 17 Ahvenlammella Vivamon Raamattukylän näytelmä Tuhlaajapoika

Tuhlaajapoika

Näytelmä perustuu yhteen Jeesuksen tunnetuimmista vertauksista. Tuhlaajapoika, nuorempi kahdesta veljeksestä, lähtee isän kodista  vieraalle maalle ja vaatii mukaansa puolet isän omaisuudesta. Näytelmän teemat ovat ikiaikaisia: Isän suhde kahteen erilaiseen lapseen ja luopumisen kipu lapsen astuttua kodin vaikutuspiiristä tuntemattomaan tulevaisuuteen. Kahden erilaisen lapsen itsenäistyminen vahvasta isähahmosta ja sisarkateus. Ahneus ja hyväksikäyttö ihmissuhteissa. Ja todellinen, kestävä rakkaus, joka jaksaa odottaa ja toivoa silloinkin, kun kaikkien muiden toivo alkaa jo hiipua.

Tuhlaajapoika-näytelmä valmistui vuonna 2010, ja sitä esitettiin vaellusnäytelmänä Vivamon ulkoilmateatterissa. Nyt näytelmä on lähtenyt kiertueelle ja sitä esitetään seurakunnissa.

Näytelmän on käsikirjoittanut Anna-Mari Kaskinen ja ohjannut Matias Nyman. Musiikin on säveltänyt Tommi Kalenius ja sovittanut Matteus Mykkänen.

Näytelmän kesto on noin 45 minuuttia. Näytelmä toteutetaan ulkona. Mukaan kannattaa ottaa säänmukaiset vaatteet.

Näytelmän jälkeen saunat lämpiminä, lettuja ja makkaraa tulilla, kahvitarjoilu ja mukavaa yhdessäoloa.

Näytelmä on ilmainen.

Rooleissa:

• Tuhlaajapoika: Panu Haavisto, Lauri Mattila
  • Tuhlaajapojan veli/ Marius (huijari vieraalla maalla): Matias Nyman
  • Isä: Tuomo Mantere
  • Aada (veljen vaimo)/ Prisca (huijari vieraalla maalla): Maiya Bonney, Enni Koivunen
  • Majatalon emäntä: Mirjami Nybergh, Johanna Haavisto
  • Sikalan omistaja: Matti Nybergh