Tukea parisuhdeongelmiin

Kun parisuhde on koetuksella ja omat voimavarat sekä keinot tuntuvat loppuvan kesken, on mahdollista saada tukea seurakunnan työntekijöiltä. Parisuhteeseen liittyvien asioiden työstämiseen voi varata työntekijältä keskusteluajan joko yksin tai kumppanin kanssa.

Parisuhteen kysymyksiä ja mahdollisia ongelmia tarkastellaan Parisuhteen palikat- menetelmän ja Solmuja parisuhteessa®-parineuvonnan avulla.

Solmuja parisuhteessa®-parineuvonta

Toimivan parisuhteen perustana ovat hyvät vuorovaikutustaidot. Solmuja parisuhteessa®-neuvonta tarjoaa ongelmiin työmenetelmiä, joita käsitellään yhdessä seurakunnan solmuneuvojan ja oman puolison kanssa.

Solmuneuvonta-prosessi kehittää omien tunteiden, tarpeiden ja tahdon tunnistamista sekä niiden ilmaisemista ja käsittelemistä. Prosessin kautta myös parisuhteen ja perheen hyvinvointia lisääntyy.

Mäntsäläläiset parit voivat osallistua myös Tuusulan rovastikunnan seurakuntien järjestämille parisuhdekursseille,- leireille  ja tapahtumin, joita järjestetään Leiriniemessä Ohkolassa ja Kellokoskella ja Rusutjärven leirikodilla.

Lisätietoja kursseista:

Timo Naapuri, diakoni p. 040 7433262 timo.naapuri (at)evl.fi

Tuusulan rovastikunnan muiden seurakuntien järj. kurssien tiedustelut:

Tiedustelut ja ilmoittautumiset: p. 050 577 4450 tai pauliina.nurminen@evl.fi

Kevät 2019

VUOROVAIKUTUSTAIDOT PARISUHTEESSA -KURSSI

pe-su 1.–3.2. Leiriniemessä, Kalarannantie 3, Ohkola.

RIKASTA MINUA -parisuhteen rikastuttamisviikonloppu 3.-5.5. Nuottakodossa (Järventaustantie 220 B, 03220 Vihti).

31.5.-2.6. Sylikkäin kurssi Ahvenlammen leirikeskus Hermanonkimaantie 132

Järj. Mäntsälän seurakunta. Ohjaajina Minkä ja Jarkko Hauta-aho