Lähetys ja kansainvälinen vastuu

Kirkon olemus on maailmanlaaja, universaali. Kristuksen antamaan lähetystehtävään kuuluvat huolenpito ja vastuu koko luomakunnasta.

"Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni: kastakaa heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ja opettakaa heitä noudattamaan kaikkea, mitä minä olen käskenyt teidän noudattaa. Ja katso, minä olen teidän kanssanne kaikki päivät maailman loppuun asti." Matt. 28:19-20

Seurakunnassa meillä on mahdollisuus konkreettisesti toteuttaa tätä käskyä monin erilaisin tavoin, teoin ja sanoin. Maailmanlaaja lähimmäisenrakkaus tulee seurakuntatasolla näkyväksi esimerkiksi kansainvälisessä diakoniassa, lähetystyössä, ystävyysseurakuntatoiminnassa ja monikulttuurisessa asenteessa. Arvostamme ja ylläpidämme myös arjen ekumeenista yhteistyötä sekä uskontodialogia.

lehdet670x200

Lisätietoja tapahtumista ja toiminnasta:

Vs.lähetyssihteeri Eija Koskela

etunimi.sukunimi@evl.fi

TOIMINTAA VUONNA 2017

Tulossa syyskaudella:

Mummonkammari

Tiistaisin seurakuntakeskuksessa klo 10-13. Syyskausi käynnistyy 1.8. Käynti alaparkkapaikan puolelta. Tervetuloa tapaamaan ystäviä ja tekemään käsitöitä lähetystyön hyväksi. Poikkea myös ostoksille mummonkammarin aukioloaikoina.

Naisten saunaillat

Ahvenlammella 26.9, 31.10 ja 28.11 klo 18. Illoissa mukavaa yhdessäoloa saunomisen, iltapalan ja pienen teemallisen ohjelman merkeissä. Illoissa mukana Eija Koskela ja Riikka Näätänen, sekä saunatontut Kaisa Vuorela, Satu Pekkala, Helena Ovaska ja Liisa Aaltonen. Ilta alkaa yhteisellä lyhyellä jumppahetkellä, jonka jälkeen vuorossa saunat, iltapala sekä pieni ohjelma. Ilta päätetään yhteisellä hartaudella. Tervetuloa mukaan!

Lähetyskahvila Ankkurissa

Lähetyskahvila KaffePaussi jatkuu syksyllä torstaisin klo 15-18 alkaen 17.8. Tervetuloa viihtymään ystävien seurassa; voit ottaa oman käsityön mukaan tai istuskella pelailemassa ja juttelemassa kahvikupin äärellä.

Paussi-illat jatkuva syksyllä torstaisin klo 18-20 Ankkurissa, alk. 17.8. Tervetuloa  mukaan laulamaan, keskustelemaan ja rukoilemaan.

Pääsiäisvaelluksen treenit

Keväällä 2018 seurakuntakeskuksessa järjestetään perinteinen Pääsiäisvaellus. Näytelmä pyörii koko hiljaisen viikon ajan palmusunnuntaista kiirastorstaihin. Pääsiäisvaelluksen harjoitukset alkavat loppusyksystä. Infotilaisuus on 21.11 klo 18 seurakuntakeskuksen salissa.

Olet lämpimästi tervetullut mukaan näyttelemään, ryhmän vetäjäksi kierrokselle tai muihin vapaaehtoistehtäviin. Pääsiäisvaelluksen ohjaajana toimii näyttelijä ja teatteri-ilmaisun opettaja Mia Pätsi.

Harjoitukset järjestetään seurakuntakeskuksessa 29.11, 10.1, 17.1, 24.1, 31.1, 7.2, 14.2, 28.2, 7.3, 14.3 ja 21.3. Harjoitusaika on klo 18-20.

Kenraaliharjoitus on 24.3 klo 17-21.

Mukana oleminen ei sido kaikkiin harjoituksiin osallistumiseen, sillä pääsiäisvaellusta harjoitellaan kohtauksittain. Ohjaaja antaa infotilaisuudessa harjoitusaikataulun, josta käy ilmi, mitä kohtauksia kulloinkin harjoitellaan.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset pääsiäisvaelluksen esiintyjäksi tai muuhun vapaaehtoistehtäviin mieluiten ennen infotilaisuutta: Riikka Näätänen, riikka.naatanen@evl.fi 040-7729 319

Seimenavaus ja yhteislauluhetki kirkossa

2.12 klo 18. Tervetuloa kurkistamaan joulun ihmettä. Seimi rakennetaan kirkon eteiseen. Kirkolle saavutaan neljässä soihtukulkueessa. Kulkueiden lähtöpaikat klo 17.30: Myllymäen koulu, Kirkonkylän koulu, Seurojentalo ja Majakioski. Kulkueina saavumme kirkkoon seimen äärelle. Kirkossa yhteislauluhetki ja mehutarjoilu.

Adventtimyyjäiset

9.12 klo 11-13 Ankkurissa. Tule ostamaan herkkuja joulupöytään ja käsitöitä pukinkonttiin. Kahvila. Tuotto lähetystyölle.

Kauneimmat joululaulut

Lasten kauneimmat joululaulut 17.12 klo 15 kirkossa