Lähetys ja kansainvälinen vastuu

Kirkon olemus on maailmanlaaja, universaali. Kristuksen antamaan lähetystehtävään kuuluvat huolenpito ja vastuu koko luomakunnasta.

"Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni: kastakaa heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ja opettakaa heitä noudattamaan kaikkea, mitä minä olen käskenyt teidän noudattaa. Ja katso, minä olen teidän kanssanne kaikki päivät maailman loppuun asti." Matt. 28:19-20

Seurakunnassa meillä on mahdollisuus konkreettisesti toteuttaa tätä käskyä monin erilaisin tavoin, teoin ja sanoin. Maailmanlaaja lähimmäisenrakkaus tulee seurakuntatasolla näkyväksi esimerkiksi kansainvälisessä diakoniassa, lähetystyössä, ystävyysseurakuntatoiminnassa ja monikulttuurisessa asenteessa. Arvostamme ja ylläpidämme myös arjen ekumeenista yhteistyötä sekä uskontodialogia.

lehdet670x200

Lisätietoja tapahtumista ja toiminnasta:

lähetyssihteeri Eija Koskela

etunimi.sukunimi@evl.fi

Toimintaa syyskaudella 2017

Mummonkammari

Tiistaisin seurakuntakeskuksessa klo 10-13. Syyskausi käynnistyy 1.8. Käynti alaparkkapaikan puolelta. Tervetuloa tapaamaan ystäviä ja tekemään käsitöitä lähetystyön hyväksi. Poikkea myös ostoksille mummonkammarin aukioloaikoina.

Naisten saunaillat

Ahvenlammella 26.9, 31.10 ja 28.11 klo 18. Illoissa mukavaa yhdessäoloa saunomisen, iltapalan ja pienen teemallisen ohjelman merkeissä. Illoissa mukana Eija Koskela ja Riikka Näätänen, sekä saunatontut Kaisa Vuorela, Satu Pekkala, Helena Ovaska ja Liisa Aaltonen. Ilta alkaa yhteisellä lyhyellä jumppahetkellä, jonka jälkeen vuorossa saunat, iltapala sekä pieni ohjelma. Ilta päätetään yhteisellä hartaudella. Tervetuloa mukaan!

Lähetyskahvila Ankkurissa

Lähetyskahvila KaffePaussi jatkuu syksyllä torstaisin klo 15-18 alkaen 17.8. Tervetuloa viihtymään ystävien seurassa; voit ottaa oman käsityön mukaan tai istuskella pelailemassa ja juttelemassa kahvikupin äärellä.

Paussi-illat jatkuva syksyllä torstaisin klo 18-20 Ankkurissa, alk. 17.8. Tervetuloa  mukaan laulamaan, keskustelemaan ja rukoilemaan.

Adventtimyyjäiset

9.12 klo 11-13 Ankkurissa. Tule ostamaan herkkuja joulupöytään ja käsitöitä pukinkonttiin. Kahvila. Tuotto lähetystyölle.

Kauneimmat joululaulut

Ohkolan kauneimmat joululaulut 9.12 klo 15.00 Ohkolan nuorisoseuran talolla.

Nummisten kauneimmat joululaulut 12.12 klo 18 Nummisten koululla.

Hirvihaaran kauneimmat joululaulut 14.12 klo 18.30 Ulla Saksalla, Kyynäröntie 385.

Saaren joulumaan kauneimmat joululaulut 16.12 klo 16.

Lasten kauneimmat joululaulut 17.12 klo 15 kirkossa.

Perinteiset kauneimmat joululaulut 17.12 klo 18 kirkossa.

Tulossa keväällä 2018

Pääsiäisvaelluksen treenit. Keväällä 2018 seurakuntakeskuksessa järjestetään perinteinen Pääsiäisvaellus. Näytelmä pyörii koko hiljaisen viikon ajan palmusunnuntaista kiirastorstaihin.

Olet lämpimästi tervetullut mukaan näyttelemään, ryhmän vetäjäksi kierrokselle tai muihin vapaaehtoistehtäviin. Pääsiäisvaelluksen ohjaajana toimii näyttelijä ja teatteri-ilmaisun opettaja Mia Pätsi.

Harjoitukset järjestetään seurakuntakeskuksessa 10.1, 17.1, 24.1, 31.1, 7.2, 14.2, 28.2, 7.3, 14.3 ja 21.3. Harjoitusaika on klo 18-20.

Kenraaliharjoitus on 24.3 klo 17-21.

Mukana oleminen ei sido kaikkiin harjoituksiin osallistumiseen, sillä pääsiäisvaellusta harjoitellaan kohtauksittain. Ohjaaja antaa infotilaisuudessa harjoitusaikataulun, josta käy ilmi, mitä kohtauksia kulloinkin harjoitellaan.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset pääsiäisvaelluksen esiintyjäksi tai muuhun vapaaehtoistehtäviin : Riikka Näätänen, riikka.naatanen@evl.fi 040-7729 319

Naisten saunaillat Ahvenlammella joka kuun viimeinen tiistai klo 18. (Maaliskuussa 20.3). Illoissa yhdessäoloa ja mukavaa ohjelmaa saunomisen lomassa.

Naisten päivä "Lempeitä sanoja ja säveliä sinulle Nainen" seurakuntakeskuksen salissa 4.3 klo 11.30. Puhujana Kristiina Nordman. Musiikissa Mirja Poikkeus. Tarjolla lounas ja kahvit.

Koko perheen Vappulounas seurakuntakeskuksen salissa 1.5 klo 11.30. Seisova pöytä. Ohjelmaa kaikenikäisille. Aikuiset 20€, lapset (alle 14v) 10€, alle 5-vuotiaat ilmaiseksi.

Lähetyksen kevätpäivä Ahvenlammella 29.5 klo 17.