Lähetys ja kansainvälinen vastuu

Kirkon olemus on maailmanlaaja, universaali. Kristuksen antamaan lähetystehtävään kuuluvat huolenpito ja vastuu koko luomakunnasta.

"Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni: kastakaa heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ja opettakaa heitä noudattamaan kaikkea, mitä minä olen käskenyt teidän noudattaa. Ja katso, minä olen teidän kanssanne kaikki päivät maailman loppuun asti." Matt. 28:19-20

Seurakunnassa meillä on mahdollisuus konkreettisesti toteuttaa tätä käskyä monin erilaisin tavoin, teoin ja sanoin. Maailmanlaaja lähimmäisenrakkaus tulee seurakuntatasolla näkyväksi esimerkiksi kansainvälisessä diakoniassa, lähetystyössä, ystävyysseurakuntatoiminnassa ja monikulttuurisessa asenteessa. Arvostamme ja ylläpidämme myös arjen ekumeenista yhteistyötä sekä uskontodialogia.

lehdet670x200

Lisätietoja tapahtumista ja toiminnasta:

lähetyssihteeri Eija Koskela

etunimi.sukunimi@evl.fi

Toimintaa syyskaudella 2018

Messu Mäntsälän Venetsialaisissa 25.8 klo 16

Tapahtuma järjestetään urheilukeskuksen tuntumassa jokivarressa. Tapahtuma alkaa messulla. Messun musiikista vastaa Gospelkuoro ja bändi Pekka Itkosen johdolla. Mukana Teemu Saarinen, Nita Laine ja Riikka Näätänen.

Syyskauden avausmessu ja lounas 9.9 klo 10

Messu kirkossa ja lounas sekä ohjelmaa seurakuntatalolla. Messussa siunataan seurakunnan vapaaehtoiset.

Lapsille kasvomaalausta ja ongintaa. Musiikissa Nita Laine, Mikko Korhonen ja Aleksi Matikainen.

Alfa-kurssi 10.9 - 10.12.2018

Alfa on sarja vuorovaikutteisia tapaamisia, joiden aikana tutkitaan vapaamuotoisesti kristinuskon perusteita ilman paineita, ilman painostusta, ilmaiseksi.

Alfa käsittää noin kymmenen tapaamista, jotka kukin sisältävät ruokailun, lyhyen alustuksen sekä keskustelun, jossa voit vapaasti jakaa omia ajatuksiasi muiden kanssa. Alfa on kaikkia tiedonjanoisia varten. Alustukset on suunniteltu rohkaisemaan keskusteluun ja tutkimaan kristinuskon perusteita ystävällisesti, avoimessa ja rennossa ympäristössä.

Syksyn 2018 kokoontumispaikkana on Ahvenlammen leirikeskus, jonne tarvittaessa järjestetään kyyti.

Kokoontumiset ovat maanantaisin klo 18-21. 10.9, 24.9, 8.10, 15.10, 22.10, 29.10, 12.11, 19.11, 26.11, 10.12 ja leirivuorokausi 9-10.11.

Lisätietoja ja ilmottautumiset Riikalle tai Eijalle, riikka.naatanen@evl.fi, 040-7729 319, eija.koskela@evl.fi, 040-7394 724.

Ilmoittautuminen päättyy 31.8.2018.

Uskon yö kirkossa 27.10 klo 17-21

Mukana paikallisia taiteilijoita. Illan päätteeksi messu klo 20. Messun musiikista vastaa Gospelkuoro ja bändi Pekka Itkosen johdolla.

Eero Junkkaalan raamattuluentosarja

Eero Junkkaala pitää kolmen kerran raamattuluentosarjan syksyllä 2018. Luennot 6.11, 13.11 ja 20.11 klo 18. Tarjolla pientä iltapalaa. Luennot järjestetään seurakuntakeskuksen salissa. Tervetuloa!

Kappeli-illat

Seurakuntakeskuksen kappelissa 12.8, 9.9, 14.10 ja 11.11

Syksyn iltojen suunnittelu 15.8 klo 17 Seurakuntakeskuksen alakerran ryhmätilassa.

Naisten saunaillat

Ahvenlammella 28.8, 25.9, 30.10, 27.11 ja 11.12 klo 18. Illoissa mukavaa yhdessäoloa saunomisen, iltapalan ja pienen teemallisen ohjelman merkeissä. Illoissa mukana Eija Koskela ja Riikka Näätänen, sekä saunatontut Kaisa Vuorela, Satu Pekkala, Helena Ovaska ja Liisa Aaltonen. Ilta alkaa yhteisellä lyhyellä jumppahetkellä, jonka jälkeen vuorossa saunat, iltapala sekä pieni ohjelma. Ilta päätetään yhteisellä hartaudella. Tervetuloa mukaan!

Mummonkammari

Tiistaisin seurakuntakeskuksessa klo 10-13. Käynti alaparkkapaikan puolelta. Tervetuloa tapaamaan ystäviä ja tekemään käsitöitä lähetystyön hyväksi. Poikkea myös ostoksille mummonkammarin aukioloaikoina.

Naisten saunaillat Ahvenlammella

Joka kuun viimeinen tiistai klo 18. (Maaliskuussa 20.3). Illoissa mukavaa yhdessäoloa saunomisen, iltapalan ja pienen teemallisen ohjelman merkeissä. Illoissa mukana Eija Koskela ja Riikka Näätänen, sekä saunatontut Kaisa Vuorela, Satu Pekkala, Helena Ovaska ja Liisa Aaltonen. Ilta alkaa yhteisellä lyhyellä jumppahetkellä, jonka jälkeen vuorossa saunat, iltapala sekä pieni ohjelma. Ilta päätetään yhteisellä hartaudella. Tervetuloa mukaan!

KahviPaussit ja Paussi-illat

Ankkurissa 6.9 alkaen, joka torstai. KahviPaussi alkaa klo 15. Iltapäivää vietetään kahvittelun, yhdessäolon ja käsitöiden merkeissä. Ilta jatkuu klo 18 Paussi-illalla. Paussi-ilta on kristittyjen yhteinen ilta, jota vietetään yhteisen rukouksen, laulun ja jakamisen merkeissä. Illoissa voi vapaasti tulla ja mennä. Voit tulla piipahtamaan ja moikkaamaan tai olla mukana koko iltapäivän ja illan.