Lähetys ja kansainvälinen vastuu

Kirkon olemus on maailmanlaaja, universaali. Kristuksen antamaan lähetystehtävään kuuluvat huolenpito ja vastuu koko luomakunnasta.

"Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni: kastakaa heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ja opettakaa heitä noudattamaan kaikkea, mitä minä olen käskenyt teidän noudattaa. Ja katso, minä olen teidän kanssanne kaikki päivät maailman loppuun asti." Matt. 28:19-20

Seurakunnassa meillä on mahdollisuus konkreettisesti toteuttaa tätä käskyä monin erilaisin tavoin, teoin ja sanoin. Maailmanlaaja lähimmäisenrakkaus tulee seurakuntatasolla näkyväksi esimerkiksi kansainvälisessä diakoniassa, lähetystyössä, ystävyysseurakuntatoiminnassa ja monikulttuurisessa asenteessa. Arvostamme ja ylläpidämme myös arjen ekumeenista yhteistyötä sekä uskontodialogia.

lehdet670x200

Lisätietoja tapahtumista ja toiminnasta:

Vs.lähetyssihteeri Eija Koskela

etunimi.sukunimi@evl.fi

TOIMINTAA VUONNA 2017

Tulossa syksyllä:

MUMMONKAMMARI

Tiistaisin seurakuntakeskuksessa klo 10-13. Syyskausi käynnistyy 1.8. Käynti alaparkkapaikan puolelta. Tervetuloa tapaamaan ystäviä ja tekemään käsitöitä lähetystyön hyväksi. Poikkea myös ostoksille mummonkammarin aukioloaikoina.

NAISTEN SAUNAILLAT

Jatkuvat taas syksyllä 2017

LÄHETYSKAHVILA Ankkurissa

Lähetyskahvila KaffePaussi jatkuu syksyllä torstaisin klo 15-18 alkaen 17.8. Tervetuloa viihtymään ystävien seurassa; voit ottaa oman käsityön mukaan tai istuskella pelailemassa ja juttelemassa kahvikupin äärellä.

Paussi-illat jatkuva syksyllä torstaisin klo 18-20 Ankkurissa, alk. 17.8. Tervetuloa  mukaan laulamaan, keskustelemaan ja rukoilemaan.

Retki Skuoritsaan 25.-27.8.2017

Tänä syksynä järjestämme matkan elokuun lopulla, 25 – 27.08.2017. Menomatkalla perjantaina poikkeamme Viipurissa. Teemme kiertoajelua, ruokailemme Pietari-Paavalin kirkossa ja perinteisesti jo käymme myös Dikonissa, katulapsikodissa. Viemme sinne tänä vuonna lapasia ja sukkia. Kuka ehtisi kutoa?

Lauantaina tutustumme Pietariin. Kolmisen vuotta sitten kaupunkiin on avattu Faberge-museo. Museoon on kerätty noin 4000 esinettä eri puolilta maailmaa. Päivän aikana lounastamme Inkerin kirkon pääkirkossa, Pyhän Marian kirkossa. Illan vietämme Maria-kodissa.

Skuoritsan seurakunta sijaitsee Pietarin kaupungista noin 40 km lounaaseen ja se on Inkerin kirkon vanhoja luterilaisia seurakuntia. Elämys on myös käydä vanhassa Pyhän Katariinan kirkossa, joka on korjattu sekä vihitty uudelleen käyttöön v. 2006. Pyhän Katariinan kirkko on rakenteiltaan hyvin kaunis ja tarjoaa vierailijoilleen mahdollisuuden hiljentymiseen ja rauhaan. Jumalanpalveluksen ja ruokailun jälkeen lähdemme paluumatkalle.

Majoitus on Hatsinassa sijaitsevassa hotellissa. Muutamia yöpaikkoja on myös Maria-kodilla. Matkan hinta on 370 euroa, matkalle lähtijöiden määrästä riippuen, (sis. matka, majoitus, ruokailut, viisumi). Matkalle lähtijä tarvitsee oman passin. Ilmoittautumiset kirkkoherranvirastoon puh. (019) 5607500 viimeistään perjantaina 14.07. Samaan päivään mennessä toimitetaan kirkkoherranvirastoon kopio passin nimisivusta ja matkavakuutuksesta tiedot, jossa käy ilmi vakuutuksen voimassaoloaika (paperi vakuutusyhtiöstä), valokuva, joka ei ole 6 kk vanhempi, sekä kirkkoherranvirastosta saatava viisumianomuslomake täytettynä. (HUOM! Venäjän nykysäännösten mukaan passin on oltava voimassa 6 kk matkan jälkeen.) Tarkempia lisätietoja Leena Revolta, 040-7433254 ja Eija Koskelalta, puh 040-7394724.

Ruskaretki Kainuun vaaramaisemiin 18.-23.9.2017.

Matka suuntautuu Sotkamoon ja majoituspaikkana on Vuokatinrannan kurssikeskuksen uudet majoitustilat. Sieltä käsin tehdään päiväretkiä mm. Kuusamon Suurpetokeskukseen, Hepokönkään putouksia katsomaan, Lentiiran kylään, Tiilikkajärven kansallispuistoon,  biisonitilalle ja vaelletaan tietenkin vaaramaisemissa. Sotkamon ja Vuokatin monipuoliset ulkoilu - ja liikuntapalvelut ovat myös matkalaisten käytössä.

Iltaisin on tarjolla mm. saunaa,kotakahvia, raamattuopetusta, yhteislaulua, konsertti ja vapaata yhdessäoloa.

Matkan alustava hinta on 400€, tämä sisältää matkat ja täysihoidon Vuokatinrannassa.

Matkalla ovat mukana Riikka Näätänen ja Eija ja Jouni Koskela. Lisätietoja tarvittaessa antaa Eija Koskela puh. 040 7394 724 tai eija.koskela@evl.fi