Lähetys ja kansainvälinen vastuu

Kirkon olemus on maailmanlaaja, universaali. Kristuksen antamaan lähetystehtävään kuuluvat huolenpito ja vastuu koko luomakunnasta.

"Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni: kastakaa heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ja opettakaa heitä noudattamaan kaikkea, mitä minä olen käskenyt teidän noudattaa. Ja katso, minä olen teidän kanssanne kaikki päivät maailman loppuun asti." Matt. 28:19-20

Seurakunnassa meillä on mahdollisuus konkreettisesti toteuttaa tätä käskyä monin erilaisin tavoin, teoin ja sanoin. Maailmanlaaja lähimmäisenrakkaus tulee seurakuntatasolla näkyväksi esimerkiksi kansainvälisessä diakoniassa, lähetystyössä, ystävyysseurakuntatoiminnassa ja monikulttuurisessa asenteessa. Arvostamme ja ylläpidämme myös arjen ekumeenista yhteistyötä sekä uskontodialogia.

lehdet670x200

Lisätietoja tapahtumista ja toiminnasta:

lähetyssihteeri Eija Koskela

etunimi.sukunimi@evl.fi

Toimintaa kevätkaudella 2018

Lähetyksen kevätilta Ahvenlammella

29.5 klo 17 Vivamon Raamattukylän väki tulee esittämään näytelmän Tuhlaajapoika. Saunomista, yhdessäoloa, lettuja ja makkaraa tulilla. Vapaaehtoinen kolehti lähetykselle. Ilta alkaa näytelmällä klo 17.

Retki Repoveden kansallispuistoon 9.6.2018

Matkaan lähdemme Mannerkiven linja-autolla. Lähtö Wanhalta klo 9. Lounasta syömme Valkealan ABC-asemalla n. klo 11. Matkalla mahdollisuus tutustua Valkealan kirkkoon. Repovedellä on mahdollisuus osallistua patikointiretkelle. Puistossa on eri mittaisia reittejä. Ryhmät jaetaan tason mukaan. Kotiin palaamme illan suussa.

Retken hinta aikuiset 15€, lapset (4-12vuotta) 5€. Hinta sisältää lounaan, matkat ja makkarat sekä pullakahvit nuotiolla. Seurakunnan vapaaehtoisille vastuunkantajille retki on ilmainen.

Ilmoittautumiset 20.5 mennessä Riikalle:  riikka.naatanen@evl.fi 040-7729319 tai lomakkeella https://www.mvsoy.fi/srk/mantsala/ilmoittautuminen/ilmoittautuminen.php?add=59464be19a715f0d748ca03fb9fe806235&lang=fi

Mummonkammari

Tiistaisin seurakuntakeskuksessa klo 10-13. Käynti alaparkkapaikan puolelta. Tervetuloa tapaamaan ystäviä ja tekemään käsitöitä lähetystyön hyväksi. Poikkea myös ostoksille mummonkammarin aukioloaikoina.

Naisten saunaillat Ahvenlammella

Joka kuun viimeinen tiistai klo 18. (Maaliskuussa 20.3). Illoissa mukavaa yhdessäoloa saunomisen, iltapalan ja pienen teemallisen ohjelman merkeissä. Illoissa mukana Eija Koskela ja Riikka Näätänen, sekä saunatontut Kaisa Vuorela, Satu Pekkala, Helena Ovaska ja Liisa Aaltonen. Ilta alkaa yhteisellä lyhyellä jumppahetkellä, jonka jälkeen vuorossa saunat, iltapala sekä pieni ohjelma. Ilta päätetään yhteisellä hartaudella. Tervetuloa mukaan!