Yhteisvastuukeräys 2018 YV Sydan logo RGB

Yhteisvastuu on lähimmäisenrakkauden kansanliike ja evankelis-luterilaisen kirkon vuosittainen suurkeräys, joka auttaa hädänalaisia syntyperään, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta Suomessa ja kehitysmaissa.

Keräys alkoi 4.2.2018, jolloin seurakunnassamme järjestettiin Talvirieha. Koko tapahtuman tuotto, 1639 euroa, tulee olemaan osa tämän vuosista keräyssummaamme.

60 % tuotosta ohjataan vuosittain Kirkon Ulkomaanavun välityksellä katastrofiapuun, 20 % Kirkon diakoniarahaston kautta myönnettävään taloudelliseen apuun hädässä oleville Suomessa ja 20 % paikallisseurakuntien tekemään avustustyöhön.

Mäntsälässä seurakuntamme keräämistä varoista ohjataan paikalliseen Elämän Leipää Jokaiselle -ruoka-avustustyöhön.

Kirkon diakoniarahaston kautta autetaan vähävaraisia sekä yllättävän elämänkatastrofin, kuten tulipalon tai vakavan sairauden vuoksi vaikeaan taloudelliseen tilanteeseen joutuneita ihmisiä.

Jokaisesta lahjoitetusta eurosta noin 80 % käytetään avustustyöhön ja loput keräyksen vaikuttamistoimintaan, viestintään, varainhankintaan sekä keräyksen yleishallintoon.

Ideoita, kysymyksiä?

Ota yhteyttä keräyspäällikköön: