Wanhan nuoret

Pienryhmäripari


Ilmoittautuminen päättynyt vuoden 2018 rippikouluihin.

Auki 4.-18.10. välisenä aikana.

ILMOITTAUTUMINEN PÄÄTTYNYT

Pienryhmäripari tarkoittaa sananmukaisesti rippikoulua, joka järjestetään pienryhmässä.  Rippikoulu järjestetään monimuotoisesti talven ja kevään aikana ja yhteinen rippikoulumatka sisältää myös viikonloppuleirin 11-12.8.2018 Ahvenlammen leirikeskuksessa. Konfirmaatiojuhlaa vietetään sunnuntaina 26.8.2018. Tarkemmin aikataulu ja tapaamiset ilmoitetaan, kun ryhmään osallistujat ovat tiedossa. Pienryhmäriparin hinta on 50€.

Pienryhmärippikoulu

Nuorelle parhaiten sopivan rippikoulumuodon voi valita monesta erilaisesta vaihtoehdosta. Jollekin sopii iso 25 henkilön ryhmä ja toiselle pienempi ryhmä antaa onnistuneemman rippikoulukokemuksen. Myös nuoren terveydelliset ja sosiaaliset asiat kannattaa huomioida valintaa tehdessä. Rippikouluvastaavat auttavat mielellään sopivan ryhmän valinnassa.

Syyt pienryhmään hakeutumiseen voivat olla moninaiset. Erilaiset oppimiseen liittyvät haasteet, vaikeat elämäntilanteet ja muut syyt, joiden vuoksi rippikoululainen saattaa tarvita erityistä tukea rippikoulun suorittamisessa voivat ohjata pienryhmärippikouluun.

Pienryhmärippikoulu sisältää ilta- ja viikonloppukokoontumisia sekä yhden lyhyen leirijakson 11.-12.8.2018 sekä itsenäisen tutustumisjakson seurakunnan toimintaan. Konfirmaatiota vietetään 26.8.2018 Mäntsälässä.

 

Pienryhmärippikoulussa työntekijöillä on paremmat mahdollisuudet yksilölliseen opetukseen ja henkilökohtaisten tarpeiden huomioimiseen. Ryhmä ja sen toiminta muovataan ryhmään ilmoittautuneiden mukaan. Rippikoululaisia on korkeintaan 12.

 

Pienryhmärippikoulussa opettajina pappi Riikka Näätänen ja nuorisotyönohjaaja Minna Suhonen

Lisätietoja pienryhmärippikoulusta saat Riikalta 040 7729 319

Pienryhmärippikouluun ilmoittaudutaan hakemuksella, jossa on mahdollisuus perustella ryhmään hakeutumista. Hakemukset käsitellään luottamuksellisesti ja ne ovat ainoastaan rippikoulupastorin ja pienryhmäriparin ohjaajien käytössä. Hakemus täytetään sähköisesti 4.-18.10.2017 tällä sivustolla ja ryhmän toteutumisesta ilmoitetaan marraskuun ensimmäisellä viikolla.


Kehitysvammatyön järjestämä erityisrippikoulu

Heillä, joilla on todettu aiemmin koulussa vaikeita oppimisvaikeuksia suositellemme ennemmin kehitysvammatyön järjestämää nuorten erityisrippikoulua, jossa nimenomaisesti nämä lähtökohdat huomioidaan. Siitä lisätietoa antaa Sanna Ylä-Jussila 040 – 357 3907, sanna.yla-jussila@eteva.fi
Lisätietoja rippikouluilmoittautumisesta voit kysyä rippikoulupastori Kaisa KahraltaHakuaika pienryhmäriparille on päättynyt. Jos olet vielä kiinnostunut, voit kysellä paikkaa rippikoulupastori Teemu Saariselta.