Wanhan nuoret

Pienryhmäripari

Pienryhmäripari tarkoittaa sananmukaisesti rippikoulua, joka järjestetään pienryhmässä.  Rippikoulu järjestetään monimuotoisesti talven ja kevään aikana.

Tarkempi aikataulu ja tapaamiset ilmoitetaan, kun ryhmään osallistujat ovat tiedossa. Pienryhmäripari järjestetään jos vähintään viisi rippikoululaista siihen ilmoittautuu. Pienryhmäriparin hinta on 50€.

Pienryhmärippikoulu

Nuorelle parhaiten sopivan rippikoulumuodon voi valita monesta erilaisesta vaihtoehdosta. Jollekin sopii iso 25 henkilön ryhmä ja toiselle pienempi ryhmä antaa onnistuneemman rippikoulukokemuksen. Myös nuoren terveydelliset ja sosiaaliset asiat kannattaa huomioida valintaa tehdessä. Rippikouluvastaavat auttavat mielellään sopivan ryhmän valinnassa.

Syyt pienryhmään hakeutumiseen voivat olla moninaiset. Erilaiset oppimiseen liittyvät haasteet, vaikeat elämäntilanteet ja muut syyt, joiden vuoksi rippikoululainen saattaa tarvita erityistä tukea rippikoulun suorittamisessa voivat ohjata pienryhmärippikouluun.

Pienryhmärippikoulu sisältää ilta- ja viikonloppukokoontumisia, yhden lyhyen leirijakson sekä itsenäisen tutustumisjakson seurakunnan toimintaan. Sisältöä voidaan räätälöidä tarpeen mukaan, eikä esimerkiksi lyhyttä leirijaksoa ole välttämätöntä toteuttaa. Konfirmaatiota vietetään elokuussa Mäntsälän kirkossa.

Pienryhmärippikoulussa työntekijöillä on paremmat mahdollisuudet yksilölliseen opetukseen ja henkilökohtaisten tarpeiden huomioimiseen. Ryhmä ja sen toiminta muovataan ryhmään ilmoittautuneiden mukaan. Rippikoululaisia on korkeintaan 12.

Pienryhmärippikoulussa opettajina toimivat pappi ja nuorisotyönohjaaja.

Pienryhmärippikouluun ilmoittaudutaan hakemuksella, jossa on mahdollisuus perustella ryhmään hakeutumista. Hakemukset käsitellään luottamuksellisesti ja ne ovat ainoastaan rippikoulupastorin ja pienryhmäriparin ohjaajien käytössä. Hakemus täytetään sähköisesti 9.-22.10.2018 tällä sivustolla ja ryhmän toteutumisesta ilmoitetaan marraskuun ensimmäisellä viikolla.

Kehitysvammatyön järjestämä erityisrippikoulu

Heillä, joilla on todettu aiemmin koulussa vaikeita oppimisvaikeuksia suositellemme ennemmin kehitysvammatyön järjestämää nuorten erityisrippikoulua, jossa nimenomaisesti nämä lähtökohdat huomioidaan. Sopivasta rippikoulusta nuorelle voi keskustella Uudenmaan kehitysvammaistyön papin Päivi Säämäsen (1.10. alk.) kanssa.

p. 040 3047834, paivi.saamanen@eteva.fi.

Näin haet pienryhmäriparille

Alla olevalla lomakkeella voit hakea mukaan pienryhmäriparille. Täytä hakemus huolellisesti. Olemme tarvittaessa yhteydessä puhelimitse. Pienryhmärippikouluun pääsystä päätetään lokakuun lopussa ja siitä ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Ilmoittautuminen on käynnissä 22.10.2018 saakka.

Tähdellä (*) merkityt kentät ovat pakollisia.

Huoltajan tiedot (vähintään yhden)

Hakemus ja lisätiedot