järvimaisema

Voimaa hiljaisuudesta

”Lähtekää mukaani johonkin yksinäiseen paikkaan, niin saatte vähän levähtää.”

Oheinen Jeesuksen kehotus ja siihen liittyvä Raamatun kertomus on kuvaus Jeesuksen ja hänen opetuslastensa päätöksestä etsiä lepoa ja rauhaa ihmispaljouden ja kiireen keskellä. (Mark. 6:30-34)

Jeesuksen elämässä yksinäisyyteen ja hiljaisuuteen hakeutuminen oli säännöllistä. Hiljentymisen vaalimiseen Jeesus kutsuu myös meitä seuraajiaan. Hiljaisuuden ja vaikenemisen tavoitteena ei niinkään ole kaikkien ulkoisten ja sisäisten virikkeiden torjuminen, äänettömyys ja toimettomuus, vaan ennemminkin  asettua aktiivisesti kuulolle aistimaan omaa sisintään ja Jumalan läsnäoloa. Ydin löytyy Jeesuksen sanoista: ”Minun mukaani” – ”yksinäiseen paikkaan” – ”lepäämään”.

Jumalanpalvelukset

Jumalanpalvelusta vietetään kirkossa aina sunnuntaisin ja pyhäpäivisin klo 10.

Lue lisää tästä.

Arki-illan hiljainen ehtoollinen

Arki-illan ehtoollishetket jatkuvat jälleen syyskaudella kirkossa joka toinen tiistai-ilta klo 19:00. Kirkko on avoinna hiljaisuutta ja rukousta varten jo klo 18 alkaen.

Hiljaisuuden retriitti

Hiljaisuuden retriitti on yleensä viikonlopun mittainen vetäytyminen hiljaisuuteen. Retriitin päiväohjelmaa rytmittävät yhteiset rukous- ja ruokailuhetket hiljaisuuteen sitoutuen. Majoitus on yhden hengen huoneessa täysihoidolla. Seuraavat retriittiajankohdat:

21.-23.8. Ahvenlammella, ilmoittautuminen alkaa 22.6.2020

"Katso, minä luon uutta!"

Loppukesän hiljaisuuden retriitti alkaa perjantaina 21.8. klo 18 ja päättyy sunnuntaina 23.8. klo 15.

Tule nauttimaan loppukesän rauhasta kauniin luonnon keskellä ja keräämään voimia alkavaan syksyyn. Viikonlopun täysihoito omassa huoneessa vain 100€. Myös ensikertalaiset ovat lämpimästi tervetulleita!  Sitovat illmoittautumiset ja mahdolliset erityisruokavaliot 7.8.mennessä sähköisesti osoitteessa:

6.-7.11. Ahvenlammella, yhden yön yli kestävä retriitti.

16.-18.4.2021 Ahvenlammella

Hiljaisuuden päivä

Hiljaisuuden päivä on hiljaisuuden retriitti niille, jotka haluavat vetäytyä hiljaisuuteen yhden päivän ajaksi. Myös niille, joiden on vaikea irrottautua pidemmäksi ajaksi.

Seuraava hiljaisuuden päivä 31.1.2021 Ahvenlammella.

Arkiretriitti

Arkiretriitti on 4- 6 kokoontumiskertaa sisältävä hengellisen matkakumppanuuden ryhmä. Se sisältää päivittäisen itsenäisen mietiskelyn annettujen Raamatun tekstien äärellä ja viikoittaiset ryhmätapaamiset ohjaajien johdolla. Arkiretriittiryhmiä järjestetään 1- 2 kertaa vuodessa.

Seuraava arkiretriittiryhmä alkaa 14.9. klo 18. Kokoontumiset maanantai-iltaisin 14.9., 21.9., 28.9., 5.10. ja 12.10. klo 18-20. Ilmoittautuminen ryhmään kirkkoherranvirastoon p. 019 5607500 28.8.2020 mennessä.

Uusi verso