Mäntsälän seurakunnan korona-infoa

Täältä löydät kootusti tietoa siitä, kuinka korona vaikuttaa Mäntsälän seurakunnan toimintaan.

Toimintaa pyritään järjestämään mahdollisimman normaalisti, mutta samalla huolehtien tilaisuuksien turvallisuudesta.

Seuraamme valtakunnallista päätöksentekoa sekä HUSin ja Keusoten alueellisia ohjeita.

On tärkeää, että kaikissa tilanteissa noudatetaan hyvää käsihygieniaa ja turvavälejä. Lisäsuojaa saamme, kun mahdollisimman moni käyttää kasvomaskia.

Osallistuthan toimintaan vain täysin terveenä.

Seurakunta toivoo valoa ja voimia vaikean ajan keskelle. Yhteinen huolellisuus, toisen huomioon ottaminen ja kärsivällisyys palkitsee meidät ennen pitkää aivan varmasti.

Jumalanpalvelukset

Jumalanpalvelukset toteutetaan turvavälejä noudattaen. Kirkkossa on tarralapuin merkityt istumapaikat. Tätä ohjeistusta seuratessa, voimme taata riittävät turvavälit. Suosittelemme myös kasvomaskien käyttöä ja kirkossa on tarjolla käsidesiä.

Toimitukset

Kirkollisia toimituksia suoritetaan tällä hetkellä normaalisti, turvallisuudesta huolehtien. Turvallisuusnäkökulmat ovat esillä toimituskeskusteluissa.

Tämän hetkisen ohjeistuksen mukaisesti yksityiset juhlat, joihin voidaan laskea esimerkiksi kotikasteet ja muistotilaisuudet, suositellaan osallistajamääräksi korkeintaan 20 henkilöä.

Tarvitsetko apua?

Kriisitilanteet voivat aiheuttaa sekä hengellisiä ja henkisiä että taloudellisia huolia. Seurakunnan työntekijät haluavat olla jakamassa näitä kanssasi ja tukemassa sinua.

Kun kaipaat keskusteluapua voit olla yhteydessä esimerkiksi päivystävään pappiin arkisin klo 9-13 p. 019 560 7528 tai diakonian päivystykseen arkisin klo 9-16 p. 019 560 7536. Kaikkien työntekijöiden yhteystiedot löydät täältä.

Iltaisin klo 18-24 on mahdollisuus olla yhteydessä myös Kirkon keskusteluapuun.

Taloudellisissa huolissa voit olla yhteydessä diakonian päivystykseen arkisin klo 9-16 p. 019 560 7536.

Ajankohtaista tietoa toiminnasta

21.10.2020 Jumalanpalveluksia striimataan syksyn aikana valikoidusti. Seuraavat striimaukset ovat sunnuntaina 25.10. klo 10 ja Pyhäinpäivän messu lauantaina 31.10. klo 10

13.10.2020 Pyhäinpäivä on lauantaina 31.10.2020. Pyhäinpäivän messu on kirkossa normaalisti klo 10. Perinteisesti seurakuntakeskuksessa on vietetty tämän jälkeen pyhäinpäivän muistojuhlaa, jossa mm. sytytetään kynttilät vuoden aikana kuolleiden muistoksi. Tämä muistojuhla vietetään tänä vuonna iltatilaisuutena kirkossa klo 18 alkaen.

12.10.2020 Lokakuun osalta Ankkurin aamiaiset ovat peruttu. Seurakunta ei pysty järjestämään aamiaisia nykyisten ohjeistusten mukaisesti ja siten turvallisesti. Seuraamme tilanteen kehitystä ja etsimme myös mahdollisuuksia korvaavalle toiminnalle.