Tiedote 27.12.2021 (muokattu 21.1.2022)

Koronarajoitukset voimassa 13.2.2022 asti

Etelä-Suomen aluehallintoviraston päätökset kieltävät Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin kuntien alueella kaikki sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset. Uusien määräysten johdosta Mäntsälän seurakunnan kokoava toiminta, mukaan lukien pienryhmä- ja leiritoiminta, on keskeytetty 13.2. asti.

Jumalanpalvelukset ja hartaudet

Jumalanpalveluksiin ja hartauksiin suositellaan osallistumista suorien verkkolähetysten avulla. Verkkolähetykset ovat katsottavissa seurakunnan YouTube-kanavalla: Mäntsälän seurakuntaLinkki avautuu uudessa välilehdessä. Myös tallenteet jo aiemmin striimatuista tilaisuuksista löytyvät samalta kanavalta. Lisäksi kirkkoon voidaan ottaa 25 seurakuntalaista.

Kirkolliset toimitukset

Kirkossa tapahtuvissa kasteissa ja vihkimisissä voi olla enintään 30 henkilöä. Hautaan siunaamisissa henkilörajoituksesta voidaan poiketa pastoraalisen harkinnan perusteella.

Tilarajoituksia

Seurakunta voi luovuttaa tiloja yksityiskäyttöön, joiksi tulkitaan esimerkiksi muistotilaisuudet. Tartuntatautilain mukaisesti tilojen osalta täytyy varmistaa, että osallistujalla on mahdollisuus tosiasiallisesti välttää lähikontaktit. Tämän vuoksi seurakuntakeskuksen osalta sovelletaan tilarajoituksia seuraavasti:

Seurakuntasali n. 30 hlöä, kahvio n. 15 hlöä, alasali n. 15hlöä.

Varhaisnuorisotyö

Koululaisten kerhot jatkavat toimintaansa normaalisti vko 4 alkaen.

Varhaiskasvatus

Päiväkerhot aloittavat ma 24.1.2022. Perheryhmien (Perhekerhot, Toukkapiiri ja Rytmitoukat) osalta toivotaan, että hiihtoloman jälkeen päästäisiin takaisin normaaliin arkeen, mutta sitä ennen voidaan kuitenkin kokoontua yhteen ulkona toimivissa puistokerhoissa. Ohjelmassa on yhteistä ulkoilua ja leikkiä, ota halutessasi omat eväät mukaan. Tervetuloa tapaamaan muita lapsia ja aikuisia! Tulethan vain terveenä.

Anttilan puistoperhekerho tiistaisin 1.2., 8.2. ja 15.2. klo 9.30–11 Ansaritien lähiliikunta-alueella.

Leijonapuiston puistoperhekerho keskiviikkoisin 2.2., 9.2. ja 16.2. klo 9.30–11 Leijonapuistossa, Vanha Porvoontie.

Hyökännummen puistoperhekerho torstaisin 3.2., 10.2. ja 17.2. klo 9.30–11 Hyökännummen kerhotalon pihalla.

Tapahtumat ja toiminta

Kaikki kokoava toiminta mukaan lukien pienryhmä- ja leiritoiminta on peruttu 13.2. asti.

Apua ja tukea

Kirkkoherranvirasto suljetaan asiakkailta 13.2. asti. Palvelua saa kuitenkin arkisin klo 9–13 sähköpostitse mantsalan.seurakunta@evl.fi ja puhelimitse p. 019 560 7500. Verkkosivuilta löytyy sähköisiä lomakkeita eri tarkoituksiin.

Päivystävä pappi päivystää etänä arkisin klo 9–13 p. 019 560 7528. Päivystävään pappiin voi olla yhteydessä kirkollisiin toimituksiin ja toimitusvarauksiin liittyvissä asioissa tai jos kaipaa kuuntelijaa. Keskustelut ovat luottamuksellisia ja maksuttomia.

Etelä-Suomen aluehallintoviraston tiedote 23.12.2021Linkki avautuu uudessa välilehdessä
Espoon hiippakunnan tuomiokapitulin ohjeet seurakunnille 23.12.2021Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Voimia ja siunausta!

Toiveikkaan syksyn jälkeen olemme jälleen kiristyneiden rajoitusten ohjaamia. Varmasti jokaiselle tulee väsymyksen ja turhautuneisuuden tunteita. Ehkäpä voimaa saattaa löytää siitä, että olemme tilanteessa kuitenkin edelleen kaikki yhdessä. Pandemia ja sen vaikutukset ovat meille yhteisiä. Siksi on arvokasta, että voimme tukea toinen toisiamme.  Saamme uskoa, että Jumala on luvannut olla kanssamme. Toivoa, että tuleva vuosi tuo meille vihdoin helpotuksen. Ja jatkaa niin lähimmäisen kuin Jumalan rakastamista. Voimia ja siunausta alkavaan vuoteen!

Teemu Saarinen,
hallintopastori