Kolehti

Kolehti on jumalanpalveluksessa kerättävä rahalahja, jolla tuetaan kristillisiä lähetysjärjestöjä, tehdään kansainvälistä diakoniaa ja autetaan toiminnan toteuttamista kotimaassa. Kolehtikohteista osan antaa Kirkkohallitus ohjeellaan ja Espoon hiippakunta. Valtaosa kohteista on päätetty seurakunnassa ja kolehtikohteet vahvistaa kirkkoneuvosto.

Kolehti jatkaa varhaiskristillistä tapaa, jossa jumalanpalveluksen yhteydessä tuotiin lahjoja hädässä olevien auttamiseksi.

Kolehtiin osallistuminen on aina vapaaehtoista.

Kolehdista evl.fi-sivustolla

Kolehtikohteet

Ohessa on ajankohtaisia kolehtikohteita, joihin linkkien avulla on mahdollisuus tutustua tarkemmin. Kohteissa on mainittuna lahjoituskohteen taustajärjestö. Ne sisältävä myös mahdollisuuksien mukaan linkkejä keräyksiin, joihin voi osallistua muutenkin, kuin jumalanpalveluksen yhteydessä.

12.9.2021 Kansan Raamattuseuran nuoriso- ja opiskelijatyölle valtakunnallisten tapahtumien toteuttamiseen, seurakuntien nuorisotyötä tukevaan ohjelma- ja materiaalituotantoon sekä nuorten aikuisten toimintaan. Lahjoitustiedot

5.9.2021 Teot kertovat Jumalan rakkaudesta - Suomen Lähetysseuran diakoniatyöhön. Voit tukea Lähetyseuran työtä

29.8.2021 Korona-epidemian vuoksi taloudelliseen ahdinkoon joutuneiden auttamiseksi. Kirkon diakoniarahasto.

22.8.2021 Teologiseen koulutukseen Kaakkois-Aasiassa, Sley. Lahjoitustiedot

15.8.2021 Lasten ja nuorten leiri- ja retkeilytoiminnan tukemiseen Partaharju-säätiön kautta.

8.8.2021 Pohjois-Suomen tunturikappeleiden ja maamme tiekirkkotoiminnan tukemiseen, Kirkkohallitus

7.8.2021 Seurakunnan nimikkokohde Lukutaitoa Afrikassa -hanke. Suomen pipliaseura. Voit tukea Pipliaseuran työtä

1.8.2021 Seurakunnan nimikkolähetti Arja Koskinen, Nicaragua, Suomen lähetysseura. Voit tukea Lähetysseuran työtä

25.7.2021 Seurakunnan nimikkolähetit Päivi ja Ilkka Kastepohja, Singapore, Sansa

18.7.2021 Seurakunnan nimikkolähetit Niko ja Marija Ijäs, Kreikka, Kylväjä. Tue Nikon ja Marijan työtä.

11.7.2021 Koulutus on avain oman elämän hallintaan -keräys, Suomen Lähetysseura

4.7.2021 Seurakunnan nimikkolähetit Salome ja Olli Olenius, Viro, Sley