Kolehti

Kolehti on jumalanpalveluksessa kerättävä rahalahja, jolla tuetaan kristillisiä lähetysjärjestöjä, tehdään kansainvälistä diakoniaa ja autetaan toiminnan toteuttamista kotimaassa. Kolehtikohteista osan antaa Kirkkohallitus ohjeellaan ja Espoon hiippakunta. Valtaosa kohteista on päätetty seurakunnassa ja kolehtikohteet vahvistaa kirkkoneuvosto.

Kolehti jatkaa varhaiskristillistä tapaa, jossa jumalanpalveluksen yhteydessä tuotiin lahjoja hädässä olevien auttamiseksi.

Kolehtiin osallistuminen on aina vapaaehtoista.

Kolehdista evl.fi-sivustolla

Kolehtikohteet

Ohessa on ajankohtaisia kolehtikohteita, joihin linkkien avulla on mahdollisuus tutustua tarkemmin. Kohteissa on mainittuna lahjoituskohteen taustajärjestö. Ne sisältävä myös mahdollisuuksien mukaan linkkejä keräyksiin, joihin voi osallistua muutenkin, kuin jumalanpalveluksen yhteydessä.

18.7.2021 Seurakunnan nimikkolähetit Niko ja Marija Ijäs, Kreikka, Kylväjä. Tue Nikon ja Marijan työtä.

11.7.2021 Koulutus on avain oman elämän hallintaan -keräys, Suomen Lähetysseura

4.7.2021 Seurakunnan nimikkolähetit Salome ja Olli Olenius, Viro, Sley