Teemu Saarinen

Voit katsoa esittelyvideon myös YouTubestaLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

Olen Teemu Saarinen, pappi ja perheenisä. Tällä hetkellä asumme naapurikunnassa Hausjärvellä vaimoni lapsuudenkodissa. Meillä on kaksi tyttöä. Olen ollut Mäntsälässä töissä 13 vuotta ja siitä isoimman osan rippikoulu- ja nuorisopappina, hetken diakoniapappina ja viimeiset 4 vuotta hallintopappina. Vapaa-ajalla tykkään lukea ja kuunnella kirjoja, omakotitalossakin riittää työtä!

Minkälaisen kirkkoherran Mäntsälän seurakunta sinusta saisi?

Haluaisin olla kirkkoherrana palvelemassa ihmisiä. Jeesus kysyi sokealta mieheltä, että mitä haluat minun tekevän sinulle. Minusta se on hyvä kysymys, jonka voi esittää kenelle tahansa.Haluaisin johtaa niin, että taloutta hoidetaan järkevästi, hallinto on sujuvaa ja seurakunnan työllä on selkeä suunta, jossa seurakuntalaisilla on paikka toimia. Kantaisin huolta työyhteisön hyvinvoinnista, sillä hyvinvoivat työntekijät palvelevat seurakunnan päämäärää eli lähimmäisen ja Jumalan rakastamista.

Mitä annettavaa seurakunnalla on mäntsäläläisille?

Seurakunnan tehtävä on välittää Jumalan ja lähimmäisen rakkautta, jonka tulisi näkyä kaikessa – niin juhlahetkissä kuin vaikeuksien keskellä. Kirkko ja hautausmaa ovat mäntsäläläisille tärkeitä, ja lasten ja nuorten parissa tehtävää työtä arvostetaan. Seurakunnan pitää pystyä auttamaan yhteiskunnan avun ulkopuolelle jääneitä, ja uskon, että seurakunta voi tarjota iloa ja turvaa kaikille mäntsäläläisille.

Kuvaile kolmella sanalla Mäntsälästä nousevia mielikuviasi

Mieleeni tulevat kirkko, kylät ja toinen koti.

Tärkeä Raamatun kohta

Kirje roomalaisille 8: 31–39. Lue Raamatun kohta täältäLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

Pidä lyhyt saarna hengellisen ajattelusi ytimestä

Ei epäonnistumiset eikä loukkaukset, ei elämän rikkinäisyys, syyllisyys eikä häpeä, ei mikään muuta sitä, että Jumala rakastaa sinua. Hän ei rakasta siksi, että olet jotain, vaan koska olet.

Teemu Saarisen kasvokuva.
Teemu Saarinen