Veikko Karhumaa

Voit katsoa esittelyvideon myös YouTubestaLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

Olen Veikko Karhumaa, Suomen evankelis-luterilaisen kirkon pappi vuodesta 2008, vaimoni puoliso ja neljän lapsen isä. Koetan elämässä työn ja perheen ohella lukea paljon ja liikkua sopivasti lenkkeilyn muodossa. Koetan ylipäätään tähän elämään annetun ajan käyttää viisaasti ja tasapainoisesti perheen, työn ja harrastusten parissa.

Minkälaisen kirkkoherran Mäntsälän seurakunta sinusta saisi?

Mäntsälän seurakunta saisi minusta tehtävälleen omistautuneen kirkkoherran, jolla on sopivasti työkokemusta ja koulutusta kirkkoherran tehtävään sekä riittävästi paloa ajamaan Mäntsälän seurakunnan asiaa.

Mitä annettavaa seurakunnalla on mäntsäläläisille?

Uskon, että seurakunnalla on annettavaa elämän taitekohdissa, iloissa ja suruissa. Lisäksi seurakunnalla on varmasti annettavaa kasvun saralla – puhutaanpa ihmisestä itsestään, lapsista tai muista läheisistä. Ajattelen myös, että parhaassa tapauksessa jokainen mäntsäläläinen voi ajatella, että Mäntsälän seurakunta on minun kotiseurakuntani, oli suhde seurakuntaan sitten läheisempi tai vähemmän läheinen. Haluan kääntää tämän kysymyksen myös sillä tavoin toisinpäin, että ajattelen ja uskon, että jokaisella mäntsäläläisellä on varmasti myös annettavaa omalle kotiseurakunnalleen!

Kuvaile kolmella sanalla Mäntsälästä nousevia mielikuviasi

Valitsemani kolme sanaa ovat kotoisa, uusimaalainen ja sopiva.

Tärkeä Raamatun kohta

Psalmi 126. Lue Raamatun kohta täältäLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

Pidä lyhyt saarna hengellisen ajattelusi ytimestä

Jotakin mekin voimme tehdä, mutta kohtalomme voi kääntää Herra. Itku vaihtuu iloksi, kuivat uomat täyttyvät elävän veden virroilla, kotiin palataan riemuiten.

Veikko Karhumaan kasvokuva.
Veikko Karhumaa