Lähetys

Kristus on perustanut kirkkonsa nimenomaan lähetystä varten. Lähetys on kirkon ulospäinsuuntautuva olemus, kirkon missio. Kolmiyhteinen Jumala toteuttaa lähetystä ja seurakunta ottaa siihen aktiivisesti osaa. Näin Jumala tekee työtään maailmassa.

Seurakunta toteuttaa kirkon tehtävää elämällä todeksi evankeliumia omalla alueellaan ja osallistumalla kirkon kansainväliseen toimintaan.

"Menkää ja tehkää!"

"Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni: kastakaa heitä Isän, Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ja opettakaa heitä noudattamaan kaikkea, mitä minä olen käskenyt teidän noudattaa. Ja katso, minä olen teidän kanssanne kaikki päivät maailman loppuun asti." (Matt. 28:18-20).

Kasteen yhteydessä luettu kastekäsky kehottaa meitä ottamaan osaa Kristuksen lähetykseen maailmassa. Kristillisen kirkon tehtävä on jatkaa Pyhän Hengen voimassa Kristuksen missiota, eli lähetystä.  Meidät jokainen on siihen tehtävään kutsuttu, ja tapoja sen toteutukseen on monia.

Jumalan missio näkyy siinä, kun sinut on kastettu, kun olet käynyt rippikoulun ja sinut on konfirmoitu, ja kun sinut on kutsuttu toimimaan kummina.

Lähetys on siis koko kirkon, seurakuntien ja seurakuntalaisten vastuulla myös käytännössä. Yhteinen todistus - lähetyksen peruslinjauksessa mission toteutuksesta puhutaan näin:  "Lähetys alkaa kotoa ja kotiovelta."

Lähetys on:

• Lähimmäisen rakastamista
  • Evankeliumin viemistä eteenpäin
  • Rukoilemista
  • Auttamista

"Niin kuin Isä on lähettänyt minut, niin lähetän minä teidät." (Joh. 20:21)

Lähetyksen vuosittaiset tapahtumat

Mummonkammari kokoontuu seurakuntakeskuksella tiistaisin klo 10. Mummonkammarissa tehdään erilaisia käsitöitä lähetystyön hyväksi. Mukaan voivat tulla kaikki käsitöistä kiinnostuneet.

Lähetyskahvila kokoontuu Ankkurissa arkisin torstaisin klo 16-19. Piipahda kahvilassa oman aikataulusi mukaan juomassa kahvit lähetyksen hyväksi, tapaamassa tuttuja, rukoilemassa ja laulamassa yhdessä.

Myyjäisiä järjestetään yleensä pääsiäisen aikaan sekä adventtina. Myyjäisissä on myynnissä käsitöitä ja leivonnaisia sekä tilaisuuksissa kahvio ja arpajaiset.

Kauneimpia joululauluja lauletaan joulun aikaan kirkossa, Ohkolan Nuorisoseurantalolla sekä Saaren joulumaassa. Kirkossa järjestetään myös Lasten Kauneimmat joululaulut. Kauneimmissa Joululauluissa kerätään kolehti Suomen Lähetysseuralle.