Tiekirkkokausi on täällä – tervetuloa tutustumaan Mäntsälän kirkkoon

ke 26.6. klo 11.00 – 16.00
Mäntsälän kirkko sisältäpäin kuvattuna.

Kirkko

Mäntsälän kirkko on auki 24.6.–28.7.2024 ma–to klo 11–16 ja su klo 11–18. Paikalla olevalta tiekirkko-oppaalta voi kysellä kirkon historiasta ja nykypäivästä sekä muista Suomen tiekirkoista. Myös kirkon museohuoneeseen voi tutustua kirkon aukioloaikoina.

Ennen juhannusta ja 28.7. jälkeen kirkkoa voi ihastella jumalanpalvelusten yhteydessä sunnuntaisin klo 9.30–11.30. Muina aikoina kirkkoon pääsee tutustumaan pyynnöstä. Varauksen voi tehdä soittamalla kirkkoherranvirastoon p. 019 560 7500 arkisin klo 9–13.

Yli 260 kirkkoa avaa jälleen ovensa kesän matkailijoille, kun Tiekirkkokausi käynnistyy kesäkuun alussa. Kirkot ympäri Suomen tarjoavat ainutlaatuisen tilaisuuden tutustua historiaan, arkkitehtuuriin ja kulttuuriin. Tiekirkot ovat rauhallisia ja toisenlaisia taukopaikkoja, joissa voi pysähtyä matkaa tehdessä. Myös Mäntsälän kirkko on mukana kesän tiekirkkokaudessa.

Tiekirkkoina toimivat sekä luterilaiset että ortodoksiset kirkot, ja niiden ovet ovat avoinna matkailijoille kesäkuun alusta elokuun puoliväliin asti. Monissa kirkoissa on kesäopas kertomassa kohteen historiasta ja merkityksestä. Kirkot kutsuvat paitsi ihailemaan arkkitehtuuria ja kulttuurihistoriallisesti arvokkaita nähtävyyksiä, myös hiljentymään.

Omalle reitille osuvat kirkot löytyvät helposti tiekirkot.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä-sivulta. Sivuston karttaan voi syöttää matkan lähtö- ja päätepisteen ja tarkastella matkan varrelle osuvia kirkkoja. Samalta sivulta voi tarkistaa myös tiekirkkojen tarkat aukioloajat.

Ensimmäiset tiekirkot avautuivat Suomeen 1990-luvun alussa, jolloin avoinna oli muutama kirkko Pohjois-Suomessa. Saksasta lähtenyt idea avointen ovien kirkoista on vuosien mittaan laajentunut koko Suomeen.

• Lapsille ja lapsiperheille Lapsille ja lapsiperheille
  • Nuorille Nuorille