Kimmo Pohjosen soolokonsertti

Kimmo Pohjonen soittaa harmonikkaa savun keskellä.

Kirkko

Kimmo Pohjosen soolokonsertti su 28.7. klo 18 Mäntsälän kirkossa. Kansainvälisesti arvostettu harmonikkataiteilija ja säveltäjä Kimmo Pohjonen juhlistaa 60-vuotisjuhlavuottaan kiertämällä Suomea soolokonserteillaan. Sooloteoksessaan Pohjonen haluaa tuoda haitaria esille yhä elektronisempana koneena, joka tuottaa tekstuuria, rytmiä ja äänimassoja, sekä kontrolloi syntikoita ja efektejä. Harmonikka tuottaa useita kerroksia melodiaa, harmoniaa ja rytmiikkaa. Kaikki äänen kerrokset syntyvät reaaliaikaisella soittamisella, tässä ja nyt. Liput konserttiin ovat myynnissä ennakkoon lippupisteessä (35,60 €), jonka lisäksi niitä voi ostaa tuntia ennen konserttia ovelta. Mäntsälän seurakunta ei järjestä konserttia, vaan järjestäjänä on Sublime Music Agency.

Harmonikkavirtuoosi Kimmo Pohjonen on yksi harvoista artisteista, joka on onnistunut luomaan sävellyksillään ja omaperäisillä projekteillaan täysin oman genren. Pohjosen kysytyin projekti ympäri maailmaa on ollut viimeiset 30 vuotta hänen soolonsa, joka on Pohjosen luovuuden ja löytämisen tärkein laboratorio.

"Soolourani keskeisin ajatus on ollut harmonikan soittamisen ja itse soittimeen liittyvien vahvojen stereotypioiden rikkominen. Tämänhetkinen elektroakustinen harmonikkani on mielestäni monipuolisin soitin, mitä osaan kuvitella soittavani. Uuden soittotekniikan avulla soitan useita harmonisia ja rytmisiä kerroksia harmonikalla ja ihmisäänellä samaan aikaan livenä. Oman soundimaailman luominen vaikuttaa yhä voimakkaammin sävellysten monimuotoisuuteen. Harmonikkani ohjaa ääntä ja toimii koneena, joka välittää musiikillisia, poliittisia ja uskonnollisia tanssiinkutsuja." Pohjonen kertoo.

Liput konserttiin ovat myynnissä ennakkoon lippupisteessä, jonka lisäksi niitä voi ostaa tuntia ennen konserttia ovelta.

Osta liput: https://www.lippu.fi/event/kimmo-pohjonen-soolo-maentsaelaen-kirkko-18775133/
  • Musiikki Musiikki

Osta liput täältä Linkki avautuu uudessa välilehdessä