Uutislistaukseen

Virsikaraokeiltapäivässä oli samanlaista vetovoimaa kuin Kauneimmissa Joululauluissa

Virsikaraokeiltapäivän osallistujia Seurojentalolla.

Mäntsälän Seurojentalolla järjestettiin ensimmäinen Iloinen virsien ja hengellisten laulujen karaokeiltapäivä sunnuntaina 28.1. Tilaisuuden oli organisoinut rovasti Päivi Laalo yhdessä Mäntsälän karaokekerhon kanssa. Musiikkitaustoista vastasi Pekka Ahtiainen.

Seurikselle oli saapunut viitisenkymmentä innokasta laulajaa ja kuuntelijaa. Järjestäjät yllättyivät iloisesti väkimäärästä ja siitä, että mukana oli paljon uusia kasvoja, joita ei arkipäivänä kokoontuvassa karaokekerhossa näe. Lisäksi paikalle oli helppo tulla, kun kokoontumispaikka oli lähellä keskustaa.

Tilaisuudessa laulettiin hengellisiä lauluja ja virsiä muutaman tunnin verran. Päivi Laalo kertoi useiden virsien ja laulujen sävelmän sekä sanoituksen syntyhistoriaa.

Yleisön joukossa koettiin, että tunnelma oli iloinen ja vapaamuotoinen. Kokoontuminen toi yhteisöllisyyttä yksinäisille ihmisille, ja oli mukavaa päästä kuuntelemaan vanhoja tuttuja virsiä, joita ei nykyisin jumalanpalveluksessa välttämättä kuule. Tosin karaokeiltapäivässä kuulluista uudemmistakin virsistä ja hengellisistä lauluista pidettiin.

Tilaisuudessa tuntui olevan samaa vetovoimaa kuin Kauneimmissa Joululauluissa, ja osallistujat toivoivat lisää samankaltaisia tapahtumia.

16.1.2024 15.30