Hyppää sisältöön

Olisitko sinä kesällä yövalvoja?

Yövalvoja on tärkeä lenkki leirien turvallisuudessa ja toimivuudessa. Rippileireillä yövalvojan tehtävänä on rauhoittaa leiri levolle ja taata että leirin ohjaajat saavat yöllä unta. Luonnollisesti vastuu leiristä on aina ohjaajilla ja heidät tarpeen tullen herätetään asioita ratkaisemaan. 

Kouluikäisten leireillä yövalvojalla on myös selkeämmin leiriturvallisuuteen liittyvä tehtävä, koska majoitumme tilapäismajoituksessa. Tällöin pelastuslaitos vaatii koko yön valveilla olevaa valvojaa havainnoimaan mahdollisia paloturvariskejä ja takaamaan sen, että tilojen evakuonti yms. alkaa viiveettä. Kouluikäisten leireille otetaan kaksi yövalvojaa. 

Yövalvojia toimii kaikilla Ahvenlammen rippileireillä, sekä Sääksjärven kesäleireillä. Yövalvojan on hyvä varautua olemaan paikalla 22-07, mutta tuon aikajänteen sisällä sovitaan erikseen miten juuri kyseisellä leirillä ollaan paikalla. 

Edellytämme yövalvojalta 18 vuoden ikään ja seurakunnan leirityön tuntemusta esimerkiksi isosena toimimisen kautta. Isosen tehtävän tavoin kyseessä on vapaaehtoistehtävä, josta kuitenkin maksetaan palkkio. Viikon rippileirin osalta palkkio on 400€. Kahden yön kesäleiristä palkkio on 120€.

Lisätiedot Mikalta (mika.ahjosaari@evl.fi / 0407433258)

Hae yövalvojaksi tästä linkistä! Haku auki pe 20.5. asti.