Vertaistukea ja -toimintaa

Seurakunta tarjoaa henkilökohtaisen keskustelun lisäksi vertaistukiryhmiä sekä vertaistoimintaa erilaisiin elämäntilanteisiin. Jos et löydä itsellesi sopivaa vertaistuen muotoa, ota rohkeasti yhteyttä diakoniatyöntekijöihin ja kerro toiveistasi.

Sururyhmät

Sururyhmästä saa vertaistukea lähiomaisensa menettäneelle. Ryhmässä keskustellaan luottamuksellisesti kipeästä kokemuksesta sekä kuoleman herättämistä ajatuksista ja tunteista. Monet ovat kokeneet, että sururyhmä on ollut hyvä ja turvallinen paikka käydä läpi suruprosessiaan – kaikkia niitä uusia ja hämmentäviäkin tunteita, ajatuksia ja tilanteita, joita surun myötä on elämään tullut. Olipa menetyksestäsi vasta muutama kuukausi tai jo useita vuosia, olet tervetullut mukaan sururyhmään. Mäntsälän seurakunnassa sururyhmiä järjestetään vuosittain, yleensä loppusyksystä, ja sururyhmän alkamisesta ilmoitetaan verkkosivuillamme, somessa sekä paikallislehdissä.

Omaishoitajien ja -hoidettavien vertaisryhmä

Ryhmä kokoontuu noin kerran kuukaudessa seurakuntakeskuksessa. Omaishoitajat kokoontuvat kahviossa, jossa ryhmää ovat vetämässä Omaisoivan työntekijä Heidi Puumalainen ja diakoniatyöntekijä Tiina Leppänen. Hoidettaville on oma ryhmänsä alakerrassa, jota vetää Helsingin ja Itä-Uusimaan Muistiluotsin työntekijä Sofia Halme. Vertaisryhmä toteutetaan yhteistyössä seurakunnan diakoniatyön ja OmaisOivan kanssa. Lisätiedot: diakoniatyöntekijä Tiina Leppänen p. 040 743 3261, tiina.leppanen@evl.fi.

Hyvän mielen juttutupa

Hyvän mielen juttutupa kokoontuu Ankkurissa kaksi kertaa kuukaudessa torstaisin klo 10–12 yhteistyössä Mäntsälän Mielenterveysyhdistys Kasvu ry:n kanssa. 

Vertaistukea vanhemmuuteen

  • Kamalat äidit on murrosikäisten äideille tarkoitettu vertaistukiryhmä. Ryhmän tarkoituksena on tukea äitejä heidän kasvatustyössään sekä tarjota vanhemmuuteen liittyvää tietoa. Lue lisää täältä.
  • Toimiva Perhe on vanhemmille ja muille kasvattajille tarkoitettu kurssi, jossa saadaan valmiuksia hyvinvoivaan perhe-elämään ja ongelmien rakentavaan ratkaisemiseen. Lue lisää täältä.

Vertaistaistoimintaa lapsiperheille

  • Avoimet perhekerhot tarjoavat vanhemmille ja lapsille tilaisuuden tavata muita aikuisia ja lapsia sekä jakaa yhdessä arjen kokemuksia. Maksuttomissa kerhoissa toimitaan lasten ehdoilla leikkien, laulaen ja askarrellen. Perhekerhoon ei tarvitse ilmoittautua, vaan mukaan voi tulla silloin, kun se itselle parhaiten sopii. Perhekerhon lopuksi tarjotaan pieni välipala. Perhekerhot kokoontuvat kerran viikossa useassa eri paikassa ympäri Mäntsälää. Lue lisää täältä.
  • Toukkapiiri sylivauvojen vanhemmille tiistaisin klo 10–12 seurakuntakeskuksen alasalissa. Mukaan voi tulla jo odotusaikana ja käydä sen lukukauden loppuun, jolloin vauva täyttää vuoden. Toukkapiirin ohjelmasta vastaavat vapaaehtoiset vauvojen vanhemmat. Tarjolla on aamupalaa. Lue lisää täältä.
  • Perhospiiri taaperoperheille tiistaisin klo 14–16 seurakuntakeskuksen alasalissa. Kasvoiko vauva ohi Toukkisiän? Taaperoperheiden jatkoryhmässä juodaan kuppi kahvia ja tavataan muita taaperoiden vanhempia. Lapsilla on mahdollisuus nukkua ulkona ikkunan takana päiväunia. Ohjelmaa suunnitellaan yhdessä ryhmäläisten kanssa. Lue lisää täältä.
  • Isien ja alle kouluikäisten iltakahvila Metsätontun perhetuvalla os. Keskuskatu 21. Lisätiedot: johtava diakoniatyöntekijä Timo Naapuri p. 040 743 3262.

Vertaistoimintaa miehille ja naisille

Ahvenlammen leirikeskuksessa järjestetään miehille ja naisille saunailtoja noin kerran kuussa. Lisäksi miesten- ja naistenpäivät järjestetään kerran vuodessa keväällä. Lue lisää miesten vertaistoiminnasta täältä ja naisten täältä.

 

Keltaisella pohjalla teksti
Turkoosilla pohjalla teksti Mutkatonta ja rentoa seuraa sekä kuvitettuna pulla ja teekupillinen.

Ota yhteyttä

johtava diakoniatyöntekijä

diakoninen perhetyö, isät ja lapset, miestyö

parisuhdetuki, mielenterveystyö, kriisityö

Facebook: Keski-Uudenmaan iskät- vertaisryhmä https://www.facebook.com/groups/kuiskat

diakoniatyöntekijä

Yhteisvastuu, vapaaehtoistoiminta, kehitysvammaistyö, sateenkaarityön yhteyshenkilö