Ahvenlammen leirikeskus

Ahvenlammen leirikeskus, pääsisäänkäynti

044 717 0171 keittiö

Ahvenlammen leirikeskuksessa järjestetään leirejä ja saunailtoja ympäri vuoden. Leirikeskus sijaitsee Metsälammen rannalla, viiden kilometrin päässä Mäntsälän keskustasta.

Leirikeskus on noin 1000 neliömetrin kokoinen, ja huoneita siellä on 15. Majoitustilaa löytyy 44 henkilölle. Kahden hengen huoneita on kahdeksan kappaletta ja neljän hengen huoneita seitsemän kappaletta.

Esteettömyys

Tilat ovat esteettömiä. Esteettömät WC-tilat sijaitsevat naulakoiden vieressä.

Historia

Leirikeskuksen siunausjuhla oli 4.9.2011, siunauksen toimitti lääninrovasti Ilkka Järvinen. Leirikeskuksen pääsuunnittelijana toimi Mikko Uotila Urjalasta, ja pääurakoitsijana oli Heimo Ovaska Orimattilasta.

Ahvenlammen kappelia kutsutaan Aurinkolaulun kappeliksi, joka viittaa Franciscus Assisilaisen Aurinkolauluun. Alttaritauluna toimii suomalainen luonto. Majoitussiipienkien väritys on otettu luonnosta, ja ruskea väri edustaa maata, vihreä metsää. Aulan lasimaalauksen Luodut metsässä on suunnitellut ukrainalainen Andrij Stasevskij ja toteutus on Andrijn ja Mäntsälästä kotoisin olevan Veera Kurvisen.

Vanha leirikeskus poltettiin vapaapalokunnan harjoitustyönä ennen kuin uutta alettiin rakentaa tilalle. Tänäkin päivänä Ahvenlammen leirikeskuksen takan päällä on purkillinen vanhaa Ahvenlammen leirikeskusta.

Parkkipaikka

Ahvenlammen leirikeskuksen yhteydessä on parkkipaikka.

Tiedustelut ja varaukset:

MIESTEN SAUNAILTA (Tapahtuma)

Miesten saunailta Ahvenlammella, Hermanonkimaantie 132. TERVETULOA

Naisten saunailta

T E R V E T U L O A syksyn ensimmäiseen saunailtaan. Illan vieras diakoniatyöntekijä Anssi Savonen alustaa aiheesta Ulospäin suuntautuva usko ja johdattelee osallistujia keskustelemaan ja pohtimaan aihetta yhdessä.
Miten usko Jeesukseen näkyy seurakuntalaisen elämässä? Millaisia ilmenemismuotoja Jumalan rakkaus saa aikaan seurakunnassa? Miten rakkautena vaikuttavaa uskoa voidaan havainnoida ja tunnistaa - vai voidaanko?
Illan avainjae on Paavalin kirjeestä Kolossalaisille, luku 1 jae 4: "Olemmehan saaneet kuulla teidän uskostanne Kristukseen Jeesukseen ja siitä rakkaudesta, jota osoitatte kaikkia pyhiä kohtaan." (Kol. 1:4)

Saunaillat ovat lämminhenkisiä yhteysiltoja naisten kesken. Saunomista, rentoa yhdessäoloa, ajankohtaisten asioiden jakamista ja iltapalaa. Iltaa vie eteenpäin ja saunat lämmittää tuttuun tapaan Outi Paukkunen.

Miesten saunailta (Tapahtuma)

Miesten saunailta Ahvenlammella Hermanonkimaantie 132. TERVETULOA

Naisten saunailta

T E R V E T U L O A syksyn ensimmäiseen saunailtaan. Illan vieras diakoni Anssi Savonen alustaa aiheesta Usko suuntautuu ulospäin lähimmäisten suuntaan. "Usko on saanut teidät toimimaan ja rakkaus näkemään vaivaa..." 1 Tess. 1:3