Pariskunnille

Tukea parisuhdeongelmiin

Kun parisuhde on koetuksella ja omat voimavarat sekä keinot tuntuvat loppuvan kesken, on mahdollista saada tukea seurakunnan työntekijöiltä. Parisuhteeseen liittyvien asioiden työstämiseen voi varata työntekijältä keskusteluajan joko yksin tai kumppanin kanssa.

Parisuhteen kysymyksiä ja mahdollisia ongelmia tarkastellaan Parisuhteen palikat- menetelmän ja Solmuja parisuhteessa®-parineuvonnan avulla.

 

 

Solmuja parisuhteessa®-parineuvonta

Toimivan parisuhteen perustana ovat hyvät vuorovaikutustaidot. Solmuja parisuhteessa®-neuvonta tarjoaa ongelmiin työmenetelmiä, joita käsitellään yhdessä seurakunnan solmuneuvojan ja oman puolison kanssa.

Solmuneuvonta-prosessi kehittää omien tunteiden, tarpeiden ja tahdon tunnistamista sekä niiden ilmaisemista ja käsittelemistä. Prosessin kautta myös parisuhteen ja perheen hyvinvointia lisääntyy.

Parisuhdeluento TO 8.10.2020

Mäntsälän seurakunta järjestää yhteistyössä Parempi Avioliitto ry:n kanssa syksyllä 2020 vielä yhden keväältä siirtyneen parisuhdeluennon eri elämäntilanteissa oleville pariskunnille. Olittepa ensiperhe tai uusperhe, olette tervetulleita mukaan! Luento on seurakuntakeskuksella (Urheilutie 1). Tilaisuuteen voi osallistua yksin tai yhdessä. Illan päätteeksi tarjolla iltapalaa. Ilmoittautumista ei ole, ainoastaan jos sinulla on erityisruokavalioita tai tarvitset lastenhoitoa, ilmoitathan niistä viikkoa ennen p. 0400 967 522. 

TO 8.10. klo 18-20 ”Meidän yhteinen juttu” Mitä tehdä yhdessä, kun ei enää tarvitse kantaa lapsista niin paljon huolta ja vastuuta? Mitä tehdä ylimääräisellä ajalla? Nyt kun meillä olisi enemmän aikaa toisillemme, osaammeko olla yhdessä? Tunnemmeko itsemme nyt tarpeettomiksi? Entä millaisia haasteita on uusperheissä ja miten niistä selvitään? Hanna Ranssi-Matikainen ja Pekka Matikainen

Kuva parissuhteen palkikat kurssin palikoista talon muotoon koottuna.
Parisuhteen palikat -menetelmän avulla keskustella parishteen tilasta.

Päivystävälle papille voi soittaa kirkollisiin toimituksiin ja toimitusvarauksiin liittyvissä asioissa. Päivystävän papin kanssa voi myös keskustella mieltä painavista asioista. Papilla on vaitiolovelvollisuus ja keskustelut ovat luottamuksellisia ja maksuttomia. Sielunhoidollisia ja muita pidempiä keskusteluja varten on hyvä varata aika etukäteen. Arkisin klo 9-13