Pariskunnille

Tukea parisuhdeongelmiin

Kun parisuhde on koetuksella ja omat voimavarat sekä keinot tuntuvat loppuvan kesken, on mahdollista saada tukea seurakunnan työntekijöiltä. Parisuhteeseen liittyvien asioiden työstämiseen voi varata työntekijältä keskusteluajan joko yksin tai kumppanin kanssa.

Parisuhteen kysymyksiä ja mahdollisia ongelmia tarkastellaan Parisuhteen palikat- menetelmän ja Solmuja parisuhteessa®-parineuvonnan avulla.

Solmuja parisuhteessa®-parineuvonta

Toimivan parisuhteen perustana ovat hyvät vuorovaikutustaidot. Solmuja parisuhteessa®-neuvonta tarjoaa ongelmiin työmenetelmiä, joita käsitellään yhdessä seurakunnan solmuneuvojan ja oman puolison kanssa.

Solmuneuvonta-prosessi kehittää omien tunteiden, tarpeiden ja tahdon tunnistamista sekä niiden ilmaisemista ja käsittelemistä. Prosessin kautta myös parisuhteen ja perheen hyvinvointia lisääntyy.
Kuva parissuhteen palkikat kurssin palikoista talon muotoon koottuna.
Parisuhteen palikat -menetelmän avulla keskustella parishteen tilasta.

Päivystävälle papille voi soittaa kirkollisiin toimituksiin ja toimitusvarauksiin liittyvissä asioissa. Päivystävän papin kanssa voi myös keskustella mieltä painavista asioista. Papilla on vaitiolovelvollisuus ja keskustelut ovat luottamuksellisia ja maksuttomia. Sielunhoidollisia ja muita pidempiä keskusteluja varten on hyvä varata aika etukäteen. Arkisin klo 9-13