Keskusteluapua

Elämän varrelle sattuu tilanteita, jolloin omat voimat ehtyvät ja rinnalle tarvitaan joku, joka kuuntelee, auttaa, neuvoo ja tukee. Älä jää yksin! Oli asiasi mikä tahansa, voit olla yhteydessä seurakuntamme työntekijöihin. Yhteystiedot löydät täältä. Voit myös lähettää esirukouspyynnön nimettömästi täältä.

Päivystävä pappi 

on tavattavissa arkisin klo 9–13 seurakuntakeskuksessa sekä puhelimitse p. 019 560 7528. Päivystävään pappiin voit olla yhteydessä kirkollisiin toimituksiin ja toimitusvarauksiin liittyvissä asioissa sekä silloin, kun kaipaat kuuntelijaa. Sielunhoidollisia ja muita pidempiä keskusteluja varten on hyvä varata aika etukäteen. Lue lisää täältä

Pappia voi lähestyä myös esimerkiksi jumalanpalveluksen tai muun seurakunnan tilaisuuden jälkeen.

Diakoniatoimiston päivystys 

on avoinna ti ja to klo 10–12 puhelimitse p. 019 560 7536. Diakoniatyöntekijöiden kanssa voi keskustella luottamuksellisesti mistä vain maan ja taivaan välillä. Myös taloudellista tukea on mahdollista saada. Lue lisää täältä.

Kirkon keskusteluapu

Painaako jokin mieltäsi? Kirkon keskusteluapu on sinua varten, kun kaipaat henkistä tai hengellistä tukea. Palvelu on valtakunnallinen, ja yhteydenottoihin vastataan eri puolilta Suomea. Päivystäjät ovat kirkon vaitiolovelvollisia, koulutettuja vapaaehtoisia sekä työntekijöitä.

Kirkon keskusteluapu palvelee puhelimitse, kirjeitse ja netissä. Palveleva puhelin p. 0400 221 180 on avoinna joka päivä klo 18–24. Operaattori veloittaa puhelusta liittymäsopimuksesi mukaisen hinnan (pvm/mpm). Voit myös kirjoittaa kirjeen ja lähettää sen osoitteeseen Palveleva kirje, PL 210, 00131 Helsinki. Jos haluat vastauksen, liitä mukaan nimi- ja osoitetietosi. Palveleva chat on avoinna arkisin klo 16–20 osoitteessa kirkonkeskusteluapua.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä. Lue lisää täältäLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

Liilalla pohjalla lukee Tukea ammattilaisilta. Lisäksi kaksi piirrettyä kättä.