PÄIVÄKERHOJEN HYGIENIAOHJEET

Kerhoissa suositaan ulkoilua ja noudatetaan THL:n ja Keusoten ohjeita koronavirukseen liittyen.

1. Kerhoon tullessa jokainen lapsi käy käsien pesulla. Aikuisille on käytössä käsidesiä. Tuomis- ja hakutilanteet hoidetaan mahdollisimman ripeästi.

2. Aikuiset välttävät sisätiloihin tulemista. Isompien lasten kerhoissa ohjaaja hakee lapset ulkoa ja saattaa kerhon jälkeen ulkona odottavalle vanhemmalle. Tätä  noudatetaan mahdollisuuksien mukaan myös pienempien kanssa.

3. Mikäli lapsella on pieniäkään flunssan oireita, ei kerhoon saa tulla. Jos jollakin perheenjäsenellä on todettu koronavirustartunta, koko perhe jää kotiin. Lapsen tulee olla täysin terve palatessaan kerhoon.

4. Huolehditaan oikeasta yskimis- ja niistämishygieniasta.

5. Aikuisille ja yli 12-vuotiaille suositellaan maskin käyttöä sisätiloissa erityisesti silloin kun lähikontaktia ei voida välttää.

6. Ovenkahvat, vessat, hanat ja valokatkaisimet desinfioidaan päivittäin.

7. Omia leluja ei toistaiseksi tuoda kerhoon.

Päiväkerhot

Päiväkerhot ovat tärkeä osa seurakuntien varhaiskasvatusta. Päiväkerhossa lapsi oppii toimimaan ryhmän jäsenenä, hänen itsetuntonsa vahvistuu ja sosiaaliset taidot kehittyvät. Seurakunnan päiväkerhossa lapsi saa kasvaa seurakunnan yhteydessä niin, että hänen kokonaiskehityksensä otetaan huomioon. Tuemme lapsen kasvua ja hyvinvointia ikätasoa vastaavalla tavalla. Päiväkerhotoiminta ei sisällä esiopetusta.

Kerhotoimintaa ohjaavat koulutetut lastenohjaajat. Lastenohjaajilla on kerhossa aikaa pysähtyä kuuntelemaan lasta ja hänen tarpeitaan suunnitellessaan kerhopäivän ohjelmaa. He ovat syventyneet koulutuksessaan erityisesti varhaiskasvatuksen kysymyksiin, ja heidän kanssaan voi keskustella kaikesta lapseen liittyvästä. Lastenohjaajat toimivat yhteistyössä lapsen huoltajien kanssa tukien vanhemmuutta ja lapsen hyvää kasvua.

Kerhot koontuvat 2-3 kertaa viikossa. Kerhopisteitä ovat Koivulan ja Hyökännummen kerhotalot.

Päiväkerhojen ohjelmaan kuuluu mm.

• uskontokasvatusta
  • musiikki- ja ilmaisukasvatusta
  • kädentaitojen harjoittelua
  • liikkumista sisällä ja ulkona
  • tutkimista ja ihmettelyä
  • sosiaalisten taitojen opettelua
  • vapaata ja ohjattua leikkiä

Päiväkerhojen kausiohjelma kytkeytyy kirkkovuoden tapahtumiin ja vuodenkiertoon. Kerhotoimintaa suunnitellessa ja toteuttaessa havainnoidaan lapsiryhmää, kuunnellaan lapsilta nousevia teemoja sekä otetaan huomioon lasten mielenkiinnon kohteita. Kerhotoimintaa ohjaa valtakunnallinen Varhaiskasvatussuunnitelma (Vasu) sekä Kirkon Varhaiskasvatuksen kehittämisasiakirja (Vake).

Päiväkerhoryhmiin otetaan uusia lapsia jatkuvalla haulla. Useimmissa ryhmissä on vielä hyvin vapaita paikkoja. Hakukaavakkeen löydät päiväkerhojen alasivulta. Tiedustelut varhaiskasvatuksen toimistosta p. 040-743 3256 tai piia.muurikainen@evl.fi

varhaiskasvatuksen ohjaaja, varhaiskasvatus ja perhetoiminta
lastenohjaaja, Koivulan kerhot, yhteistyö päiväkoteihin
lastenohjaaja, Hyökännummen kerhot, yhteistyö päiväkoteihin