järvimaisema

Voimaa hiljaisuudesta

”Lähtekää mukaani johonkin yksinäiseen paikkaan, niin saatte vähän levähtää.”

Oheinen Jeesuksen kehotus ja siihen liittyvä Raamatun kertomus on kuvaus Jeesuksen ja hänen opetuslastensa päätöksestä etsiä lepoa ja rauhaa ihmispaljouden ja kiireen keskellä. (Mark. 6:30-34)

Jeesuksen elämässä yksinäisyyteen ja hiljaisuuteen hakeutuminen oli säännöllistä. Hiljentymisen vaalimiseen Jeesus kutsuu myös meitä seuraajiaan. Hiljaisuuden ja vaikenemisen tavoitteena ei niinkään ole kaikkien ulkoisten ja sisäisten virikkeiden torjuminen, äänettömyys ja toimettomuus, vaan ennemminkin  asettua aktiivisesti kuulolle aistimaan omaa sisintään ja Jumalan läsnäoloa. Ydin löytyy Jeesuksen sanoista: ”Minun mukaani” – ”yksinäiseen paikkaan” – ”lepäämään”.

Jumalanpalvelukset

Jumalanpalvelusta vietetään kirkossa aina sunnuntaisin ja pyhäpäivisin klo 10.

Lue lisää tästä.

Arki-illan hiljainen ehtoollinen

Arki-illan ehtoollishetket  kirkossa joka toinen tiistai-ilta klo 19:00 ovat tauolla koronarajoitusten vuoksi. Sen sijaan

Kirkko auki

Kirkko on  avoinna hiljaisuutta ja rukousta varten erikseen ilmoitettavina aikoina. Seuraa tiedotusta.

Hiljaisuuden retriitti

Hiljaisuuden retriitti on yleensä viikonlopun mittainen vetäytyminen hiljaisuuteen. Retriitin päiväohjelmaa rytmittävät yhteiset rukous- ja ruokailuhetket hiljaisuuteen sitoutuen. Majoitus on yhden hengen huoneessa täysihoidolla.

Seuraava hiljaisuuden retriitti: 

16.-18.4.2021 Ahvenlammella

Hiljaisuuden päivä

Hiljaisuuden päivä on hiljaisuuden retriitti niille, jotka haluavat vetäytyä hiljaisuuteen yhden päivän ajaksi. 

Seuraava hiljaisuuden päivä:

31.1.2021 Ahvenlammella.

Arkiretriitti

Arkiretriitti on 4- 6 kokoontumiskertaa sisältävä hengellisen matkakumppanuuden ryhmä. Se sisältää päivittäisen itsenäisen mietiskelyn annettujen Raamatun tekstien äärellä ja viikoittaiset ryhmätapaamiset ohjaajien johdolla. Arkiretriittiryhmiä järjestetään 1- 2 kertaa vuodessa.

 

Adventinajan arkiretriitti verkossa:

Näiltä sivuilta löydät materiaalin, jonka avulla voit hiljentyä omatoimisesti adventin alusta aina loppiaiseen asti.

http://www.hiljainentila.fi/adventtiretriitti

 

 

Hengellinen ohjaus

Hengellisessä ohjauksessa henkilö saa apua Jumalan kuuntelemiseen ja Jumalalle vastaamiseen. Tavoitteena on kristittynä kasvaminen ja kypsyminen. Hengellinen ohjaus sopii ihmiselle, joka haluaa syventää omaa henkilökohtaista jumalasuhdettaan.

Hengellinen ohjaus voi sisältää rukousta, hiljentymistä, raamatunlukua, keskustelua tai muuta toimintaa, joka tukee ohjattavan hengellistä elämää ja kasvua kristittynä. Ohjaajan tehtävä on matkakumppanin, rinnallakulkijan tehtävä.

Kaipaatko henkilökohtaista hengellistä ohjausta? Ota rohkeasti yhteyttä pastori Päivi Laaloon.

 

Tulossa! 

Huom! Ryhmän alkua siirretty koronatilanteen vuoksi. 

Hiljaisuuden sävyjä 6.4.-11.5.2021

Hiljaisuuden sävyjä on hengellisen kumppanuuden ryhmä, jossa hengellinen anti ja rukous yhdistyvät hiljaiseen maalaukseen ja luovaan työskentelyyn. Ryhmä on luottamuksellinen. Jokaisella kerralla on oma teema, jota työstetään piirtäen, maalaten, muovaillen ja kirjoitellen sekä ihan vain hengitellen ja itseä kuunnellen. Mitään ns. taiteellista osaamista ei tarvita vaan ryhmänvetäjä ohjaa osallistujat intuitiiviseen
taidetyöskentelyyn, jossa ei ole mitään oikeaa tai väärää.

Vetäjänä toimii teologian yo ja ekspressiivisen taideterapia-ryhmänohjauksen opiskelija Ilona Huolman. Kaikki välineet ja materiaalit sisältyvät kurssin hintaan. Ryhmä kokoontuu kuutena iltana. Kurssin hinta on 20€ /hlö.
Ilmoittautuminen viimeistään 29.3.2021 pastori Päivi Laalolle p. 040 652 7759

Lue lisää tästä