järvimaisema

Voimaa hiljaisuudesta

”Lähtekää mukaani johonkin yksinäiseen paikkaan, niin saatte vähän levähtää.”

Oheinen Jeesuksen kehotus ja siihen liittyvä Raamatun kertomus on kuvaus Jeesuksen ja hänen opetuslastensa päätöksestä etsiä lepoa ja rauhaa ihmispaljouden ja kiireen keskellä. (Mark. 6:30-34)

Jeesuksen elämässä yksinäisyyteen ja hiljaisuuteen hakeutuminen oli säännöllistä. Hiljentymisen vaalimiseen Jeesus kutsuu myös meitä seuraajiaan. Hiljaisuuden ja vaikenemisen tavoitteena ei niinkään ole kaikkien ulkoisten ja sisäisten virikkeiden torjuminen, äänettömyys ja toimettomuus, vaan ennemminkin  asettua aktiivisesti kuulolle aistimaan omaa sisintään ja Jumalan läsnäoloa. Ydin löytyy Jeesuksen sanoista: ”Minun mukaani” – ”yksinäiseen paikkaan” – ”lepäämään”.

Jumalanpalvelukset

Jumalanpalvelusta vietetään kirkossa aina sunnuntaisin ja pyhäpäivisin klo 10.

Lue lisää tästä.

Arki-illan hiljainen ehtoollinen

Arki-illan ehtoollishetket  kirkossa joka toinen tiistai-ilta klo 19:00 ovat tauolla koronarajoitusten vuoksi. 

Kirkko auki

Kirkko on  avoinna hiljaisuutta ja rukousta varten erikseen ilmoitettavina aikoina. Seuraa tiedotusta.

Hiljaisuuden retriitti

Hiljaisuuden retriitti on yleensä viikonlopun mittainen vetäytyminen hiljaisuuteen. Retriitin päiväohjelmaa rytmittävät yhteiset rukous- ja ruokailuhetket hiljaisuuteen sitoutuen. Majoitus on yhden hengen huoneessa täysihoidolla.

Seuraava hiljaisuuden retriitti:

Kevään valo 16.-18.4.2021 Ahvenlammella

Ilmoittautuminen alkaa 15.2.2021 Ilmoittaudu tästä

Hiljaisuuden päivä

Hiljaisuuden päivä on hiljaisuuden retriitti niille, jotka haluavat vetäytyä hiljaisuuteen yhden päivän ajaksi. 

 

Arkiretriitti

Arkiretriitti on 4- 6 kokoontumiskertaa sisältävä hengellisen matkakumppanuuden ryhmä. Se sisältää päivittäisen itsenäisen mietiskelyn annettujen Raamatun tekstien äärellä ja viikoittaiset ryhmätapaamiset ohjaajien johdolla. Arkiretriittiryhmiä järjestetään 1- 2 kertaa vuodessa.

Koronatilanteen vuoksi järjestämme paastonaikana arkiretriittiryhmän Facebookissa ja julkaisemme materiaalin omatoimista hiljentymistä varten viikottain myös seurakunnan verkkosivuilla. Paastonajan arkiretriitin materiaalin "Jeesuksen kanssa yhtä matkaa" on tuottanut The Ignatian Spirituality Centre, Glasgow & Pathways to God (www.lentretreat.uk)  David Birchall, SJ ja Elisabeth Harrison Käännös: Kati Pirttimaa

Arkiretriitti - Mäntsälän seurakunta

ryhmä Facebookissa ja materiaali verkkosivuilla

Tule mukaan!

Paastonajan arkiretriitti "Jeesuksen kanssa yhtä matkaa" alkaa seurakunnan verkkosivuilla tuhkakeskiviikkona 17.2.2021 ja jatkuu pääsiäiseen 4.4.2021.

Hengellinen ohjaus

Hengellisessä ohjauksessa henkilö saa apua Jumalan kuuntelemiseen ja Jumalalle vastaamiseen. Tavoitteena on kristittynä kasvaminen ja kypsyminen. Hengellinen ohjaus sopii ihmiselle, joka haluaa syventää omaa henkilökohtaista jumalasuhdettaan.

Hengellinen ohjaus voi sisältää rukousta, hiljentymistä, raamatunlukua, keskustelua tai muuta toimintaa, joka tukee ohjattavan hengellistä elämää ja kasvua kristittynä. Ohjaajan tehtävä on matkakumppanin, rinnallakulkijan tehtävä.

Kaipaatko henkilökohtaista hengellistä ohjausta? Ota rohkeasti yhteyttä pastori Päivi Laaloon.

 

Tulossa! 

Huom! Ryhmän alkua siirretty koronatilanteen vuoksi. 

Hiljaisuuden sävyjä 6.4.-25.5.2021

Hiljaisuuden sävyjä on hengellisen kumppanuuden ryhmä, jossa hengellinen anti ja rukous yhdistyvät hiljaiseen maalaukseen ja luovaan työskentelyyn. Ryhmä on luottamuksellinen. Jokaisella kerralla on oma teema, jota työstetään piirtäen, maalaten, muovaillen ja kirjoitellen sekä ihan vain hengitellen ja itseä kuunnellen. Mitään ns. taiteellista osaamista ei tarvita vaan ryhmänvetäjä ohjaa osallistujat intuitiiviseen
taidetyöskentelyyn, jossa ei ole mitään oikeaa tai väärää.

Vetäjänä toimii teologian yo ja ekspressiivisen taideterapia-ryhmänohjauksen opiskelija Ilona Huolman. Kaikki välineet ja materiaalit sisältyvät kurssin hintaan. Ryhmä kokoontuu kahdeksan kertaa. Kurssin hinta on 20€ /hlö.
Ilmoittautuminen viimeistään 26.3.2021 pastori Päivi Laalolle p. 040 652 7759

Lue lisää tästä