järvimaisema

Voimaa hiljaisuudesta

”Lähtekää mukaani johonkin yksinäiseen paikkaan, niin saatte vähän levähtää.”

Oheinen Jeesuksen kehotus ja siihen liittyvä Raamatun kertomus on kuvaus Jeesuksen ja hänen opetuslastensa päätöksestä etsiä lepoa ja rauhaa ihmispaljouden ja kiireen keskellä. (Mark. 6:30-34)

Jeesuksen elämässä yksinäisyyteen ja hiljaisuuteen hakeutuminen oli säännöllistä. Hiljentymisen vaalimiseen Jeesus kutsuu myös meitä seuraajiaan. Hiljaisuuden ja vaikenemisen tavoitteena ei niinkään ole kaikkien ulkoisten ja sisäisten virikkeiden torjuminen, äänettömyys ja toimettomuus, vaan ennemminkin  asettua aktiivisesti kuulolle aistimaan omaa sisintään ja Jumalan läsnäoloa. Ydin löytyy Jeesuksen sanoista: ”Minun mukaani” – ”yksinäiseen paikkaan” – ”lepäämään”.

Jumalanpalvelukset

Jumalanpalvelusta vietetään kirkossa aina sunnuntaisin ja pyhäpäivisin klo 10.

Lue lisää tästä.

Arki-illan hiljainen ehtoollinen joka toinen keskiviikko klo 18 kirkossa Taizé-laulujen kera. Kirkko on avoinna hiljentymistä ja rukousta varten klo 17 alkaen. Katso seuraava kerta tapahtumat- sivulta

 

 

Hiljaisuuden retriitti

Hiljaisuuden retriitti on yleensä viikonlopun mittainen vetäytyminen hiljaisuuteen. Retriitin päiväohjelmaa rytmittävät yhteiset rukous- ja ruokailuhetket hiljaisuuteen sitoutuen. Majoitus on yhden hengen huoneessa täysihoidolla. 

Eri puolilla Suomea järjestettävistä retriiteistä löydät lisätietoa Hiljaisuuden Ystävien verkkosivuilta 

 

 

Perinteinen hiljaisuuden retriitti Ahvenlammella 15.3.-17.3.2024

Perinteinen hiljaisuuden retriitti Ahvenlammella! Retriitin ohjelma, täysihoito ja majoitus omassa huoneessa sisältyvät hintaan. Osallistumismaksu on 100€. Lasku ja ohjelma lähetetään ilmoittautuneille sähköpostitse. Sitovat ilmoittautumiset 28.02.2024 mennessä. 
Lisätiedot: Päivi Laalo paivi.laalo@evl.fi, Taina Pajunen taina.pajunenw@gmail.com

Ilmoittaudu tästä

 

Hengellinen ohjaus

Hengellisessä ohjauksessa henkilö saa apua Jumalan kuuntelemiseen ja Jumalalle vastaamiseen. Tavoitteena on kristittynä kasvaminen ja kypsyminen. Hengellinen ohjaus sopii ihmiselle, joka haluaa syventää omaa henkilökohtaista jumalasuhdettaan.

Hengellinen ohjaus voi sisältää rukousta, hiljentymistä, raamatunlukua, keskustelua tai muuta toimintaa, joka tukee ohjattavan hengellistä elämää ja kasvua kristittynä. Ohjaajan tehtävä on matkakumppanin, rinnallakulkijan tehtävä.

Lue lisää hengellisestä ohjauksesta 

http://www.hiljainentila.fi/hengellinen-ohjaus