järvimaisema

Voimaa hiljaisuudesta

”Lähtekää mukaani johonkin yksinäiseen paikkaan, niin saatte vähän levähtää.”

Oheinen Jeesuksen kehotus ja siihen liittyvä Raamatun kertomus on kuvaus Jeesuksen ja hänen opetuslastensa päätöksestä etsiä lepoa ja rauhaa ihmispaljouden ja kiireen keskellä. (Mark. 6:30-34)

Jeesuksen elämässä yksinäisyyteen ja hiljaisuuteen hakeutuminen oli säännöllistä. Hiljentymisen vaalimiseen Jeesus kutsuu myös meitä seuraajiaan. Hiljaisuuden ja vaikenemisen tavoitteena ei niinkään ole kaikkien ulkoisten ja sisäisten virikkeiden torjuminen, äänettömyys ja toimettomuus, vaan ennemminkin  asettua aktiivisesti kuulolle aistimaan omaa sisintään ja Jumalan läsnäoloa. Ydin löytyy Jeesuksen sanoista: ”Minun mukaani” – ”yksinäiseen paikkaan” – ”lepäämään”.

Jumalanpalvelukset

Jumalanpalvelusta vietetään kirkossa aina sunnuntaisin ja pyhäpäivisin klo 10.

Lue lisää tästä.

Arki-illan hiljainen ehtoollinen

Arki-illan ehtoollishetket  kirkossa joka toinen tiistai-ilta klo 19:00 ovat tauolla koronarajoitusten vuoksi. 

Kirkko auki

Kirkko on  avoinna hiljaisuutta ja rukousta varten erikseen ilmoitettavina aikoina. Seuraa tiedotusta.

Pieniä pyhiinvaelluksia

Teemme pieniä pyhiinvaelluksia erikseen ilmoitettuina aikoina. Kävelemme verkkaisesti ja turvallisin etäisyyksin tutuissa maisemissa. Säänmukainen varustus. Ota tarvittaessa mukaan vähän juotavaa/ pientä evästä. Seuraa tiedotusta ja lähde mukaan! 

Hiljaisuuden retriitti

Hiljaisuuden retriitti on yleensä viikonlopun mittainen vetäytyminen hiljaisuuteen. Retriitin päiväohjelmaa rytmittävät yhteiset rukous- ja ruokailuhetket hiljaisuuteen sitoutuen. Majoitus on yhden hengen huoneessa täysihoidolla.

Seuraava hiljaisuuden retriitti:

Talvilevon retriitti Ahvenlammella 14.1.-16.1.2022

Rukoushetket, hiljentyminen ja Hiljaisuuden jooga ovat selkeästi ohjattuja. Niihin ei tarvita ennakko-osaamista. Rauha, tasapaino, lepo ja Jumala ovat avainsanoja tässä retriitissä. Levosta käsin hämäräkin talvipäivä voi näyttää kirkkaammalta.

Retriitissä käytössäsi ovat Ahvenlammen yhteiset tilat, luontopolku, kota sekä oma huone. Retriitissä on täysihoito ja sen hinta on 100€.

Ilmoittautuminen aukeaa 17.11.2021

Sitovat ilmoittautumiset 20.12. klo 16 mennessä sähköisesti, linkki ilmestyy tähän pian!

Arkiretriitti

Arkiretriitti on 4- 6 kokoontumiskertaa sisältävä hengellisen matkakumppanuuden ryhmä. Se sisältää päivittäisen itsenäisen mietiskelyn annettujen Raamatun tekstien äärellä ja viikoittaiset ryhmätapaamiset ohjaajien johdolla. Arkiretriittiryhmiä järjestetään 1- 2 kertaa vuodessa.

Hengellinen ohjaus

Hengellisessä ohjauksessa henkilö saa apua Jumalan kuuntelemiseen ja Jumalalle vastaamiseen. Tavoitteena on kristittynä kasvaminen ja kypsyminen. Hengellinen ohjaus sopii ihmiselle, joka haluaa syventää omaa henkilökohtaista jumalasuhdettaan.

Hengellinen ohjaus voi sisältää rukousta, hiljentymistä, raamatunlukua, keskustelua tai muuta toimintaa, joka tukee ohjattavan hengellistä elämää ja kasvua kristittynä. Ohjaajan tehtävä on matkakumppanin, rinnallakulkijan tehtävä.

Lue lisää hengellisestä ohjauksesta 

http://www.hiljainentila.fi/hengellinen-ohjaus

Kaipaatko henkilökohtaista hengellistä ohjausta? Ota rohkeasti yhteyttä pastori Päivi Laaloon.

 

Hiljaisuuden sävyjä 17.8. - 5.10.2021

Hiljaisuuden sävyjä on hengellisen kumppanuuden ryhmä, jossa hengellinen anti ja rukous yhdistyvät hiljaiseen maalaukseen ja luovaan työskentelyyn. Ryhmä on luottamuksellinen. Ryhmä ei ole terapiaryhmä ja siksi tätä ryhmää ei suositella henkilölle, joka kärsii akuutista kriisistä. Jokaisella kerralla on oma teema, jota työstetään piirtäen, maalaten, muovaillen ja kirjoitellen sekä ihan vain hengitellen ja itseä kuunnellen. Mitään ns. taiteellista osaamista ei tarvita vaan ryhmänvetäjä ohjaa osallistujat intuitiiviseen taidetyöskentelyyn, jossa ei ole mitään oikeaa tai väärää.

Vetäjänä toimii teologian yo ja ekspressiivisen taideterapia-ryhmänohjauksen opiskelija Ilona Huolman. Kaikki välineet ja materiaalit sisältyvät kurssin hintaan. Ryhmä kokoontuu kahdeksan kertaa. Kurssin hinta on 20€ /hlö.
 

Lue lisää tästä