Kehitysvammaisille

Huom! Kehitysvammaistyön ryhmät ja tilaisuudet on peruttu koronatilanteen takia elokuun loppuun saakka.
Myös kotikäynnit, vierailut työtoimintakeskuksiin ja asumisyksiköihin on peruttu elokuun loppuun saakka.

Kaiken seurakuntaelämän ytimenä on kristillinen ihmiskäsitys: jokainen ihminen on arvokas. Ihmisen arvo ei perustu saavutuksiin, vaan siihen, että jokainen ihminen on luotu Jumalan kuvaksi. Seurakunta kutsuu kaikkia ihmisiä lämpimästi tilaisuuksiin ja toimintaan mukaan.

Kehitysvammaisille on seurakunnan koko tapahtumakirjon lisäksi tarjolla myös omaa toimintaa. Siitä vastaa diakoniatyöntekijä ja kehitysvammatyön pappi.

Kehitysvammaisille on tarjolla muun muassa:

• musiikkikerho 2 kertaa kuussa

• leirejä ja retkiä

• kirkkopyhä syksyisin

• rippikoulu

• diakoniatyöntekijän ja muiden työntekijöiden vierailut, kotikäynnit ja yhteydenpito koteihin, asuntoloihin ja työtoimintakeskuksiin tarpeen mukaan

Erityisrippikoulu

Erityisrippikoulu soveltuu erityisesti kehitysvammaisille, mutta on yksilöllisen tukensa ansiosta laajemminkin hyvä vaihtoehto. Erityisrippikoulu on monesti hyvä vaihtoehto myös esimerkiksi mukautetussa opetuksessa olevalle nuorelle. Samoin vaikeat oppimisvaikeudet tai neurologiset haasteet voidaan huomioida hyvin yksilöllisesti. Tämä erityisrippikoulu toteutetaan lähtökohtaisesti leirimuotoisena.

Huom! Lisäksi tarvittaessa on mahdollista järjestää päivä- tai yksityisrippikoulu.

Kehitysvammatyön erityisrippikoulusta lisätietoja ja hakuohjeet antavat Tiina Haukijärvi ja Sanna Ylä-Jussila.