Kehitysvammaisille 

Kaiken seurakuntaelämän ytimenä on kristillinen ihmiskäsitys: jokainen ihminen on arvokas. Ihmisen arvo ei perustu saavutuksiin, vaan siihen, että jokainen ihminen on luotu Jumalan kuvaksi. Seurakunta kutsuu kaikkia ihmisiä lämpimästi tilaisuuksiin ja toimintaan mukaan.

Kehitysvammaisille on seurakunnan koko tapahtumakirjon lisäksi tarjolla myös omaa toimintaa. Siitä vastaa diakoniatyöntekijä ja kehitysvammatyön pappi.

Kehitysvammaisille on tarjolla muun muassa:

  • musiikkikerho 2 kertaa kuussa

  • leirejä ja retkiä 

  • kirkkopyhä syksyisin

  • rippikoulu

  • diakoniatyöntekijän ja muiden työntekijöiden vierailut, kotikäynnit ja yhteydenpito koteihin, asuntoloihin ja työtoimintakeskuksiin tarpeen mukaan

Erityisrippikoulu

Erityisrippikoulu soveltuu erityisesti kehitysvammaisille, mutta on yksilöllisen tukensa ansiosta laajemminkin hyvä vaihtoehto. Erityisrippikoulu on monesti hyvä vaihtoehto myös esimerkiksi mukautetussa opetuksessa olevalle nuorelle. Samoin vaikeat oppimisvaikeudet tai neurologiset haasteet voidaan huomioida hyvin yksilöllisesti. Tämä erityisrippikoulu toteutetaan lähtökohtaisesti leirimuotoisena.

Huom! Lisäksi tarvittaessa on mahdollista järjestää päivä- tai yksityisrippikoulu.

Kehitysvammatyön erityisrippikoulusta lisätietoja ja hakuohjeet antavat Tiina Haukijärvi ja Sanna Ylä-Jussila.

Syysleiri Ahvenlammella 2.–4.9.2022

Syyskuun alussa pääsemme viettämään yhteistä leiriviikonloppua Ahvenlammelle. Leiri alkaa perjantaina 2.9. klo 19 ja päättyy sunnuntaina klo 13. Leirin hinta on 60 € ja maksu laskutetaan leirin jälkeen. Leiri on tarkoitettu Mäntsälän seurakunnan alueella asuville kehitysvammaisille. Leirille ei ole yhteiskuljetusta, vaan leirinen järjestää sekä tulo- että paluukyydin itse. 

Leirille voit ilmoittautua 1.–14.8. tästä linkistä aukeavan lomakeen kautta:

LINKKI LEIRIHAKEMUKSEEN

Tiedot leirivalinnoista lähetetään postitse viikolla 34. Lisätietoja syysleiristä voit kysyä Tiinalta p. 040 7433 261 tai sähköpostilla tiina.haukijarvi(a)evl.fi.

Lämpimästi tervetuloa!