Sisäkua Mäntsälän kirkosta, pääovelta kohti alttaria.

Jumalanpalvelukset ja uskonelämä

"-- sillä missä kaksi tai kolme on koolla minun nimessäni, siellä minä olen heidän keskellään." Matt. 18:20

Mäntsälän kirkossa pidetään jumalanpalvelus aina sunnuntaisin ja pyhinä klo 10.

Tarkemmat tiedot löytyvät tapahtumakalenterista.

Jumalanpalvelukseen tervetulleita ovat kaikki. Lapsille on tehty kirkkoon oma leikkipaikka alttarin vasemmalle puolelle ja kirkkopusseja, joissa on monenlaista puuhaa, löytyy sisäänkäynnin luota.

Tietoa jumalanpalveluksista

Jumalanpalvelus pidetään sunnuntaina, koska sunnuntai on kristityille ensimmäinen päivä, ylösnousemuksen päivä ja Herran päivä. Se muistuttaa Jeesuksen ylösnousemuksesta.

Tapoja viettää jumalanpalvelusta on monia: Messu on jumalanpalvelus, jossa vietetään ehtoollista. Sanajumalanpalveluksessa keskitytään Jumalan sanan esillä pitämiseen ja rukoukseen. Nuorten messuissa kuuluu nuorten ääni.

Tuomasmessuissa, joihin kutsutaan erityisesti etsijöitä ja epäilijöitä, kieli ja musiikki heijastavat tätä päivää. Niitä valmistelee ja toteuttaa Tuomastiimi, vapaaehtoisten joukko, jossa jokaiselle löytyy itselle mieluisin ja sopivin tehtävä.

Niin Tuomasmessuissa kuin muissakin jumalanpalveluksissa löytyy aina tehtäviä seurakuntalaisille. Jos haluat osallistua näin kotiseurakuntasi toimintaan, ota rohkeasti yhteyttä.

Tuomasmessu

Tuomasmessu on matalan kynnyksen messu, jossa yhdistyvät arkiseen elämään liittyvät kysymykset ja rukoukset, vanhan kirkon traditiot sekä mukaansatempaavat hengelliset laulut. Messussa on tilaa hiljentymiselle, rukoukselle, etsimiselle ja kyselemiselle. Messun rukousosion aikana on mahdollisuus käydä kirjoittamassa oma rukouspyyntö kirkon sivualttareilla. Pyyntöjen puolesta rukoillaan messussa. Halutessaan rukousosion aikana voi tulla myös alttarille siunattavaksi.

Messun aikana lapsille on järjestetty pyhäkoulu kirkon huoltorakennuksessa. Lapset menevät pyhäkouluun ennen messun alkua ja tulevat kirkkoon vanhempien luo ennen ehtoollista.

Messujen musiikista vastaa Pekka Itkosen johtama Gospel Mäntsälä kuoro.

Jokainen tuomasmessu rakennetaan pääasiassa vapaaehtoisvoimin. Tervetuloa mukaan ideoimaan ja toteuttamaan messuja.

Lisätietoja Päivi Säämänen,  paivi.saamanen@evl.fi, 040 772 9319

Vapaaehtoisten messuryhmät

Vapaaehtoiset seurakuntalaiset toimivat messussa monissa eri tehtävissä. Toiminnassa on mukana noin 50 niin kutsuttua kirkkoväärtiä. He toimivat seitsemässä messuryhmässä. Kirkkoväärtit ovat toivottamassa tervetulleeksi, lukevat päivän tekstejä, osallistuvat esirukouksen laatimiseen ja voivat toimia myös avustajana ehtoollisella, kirkkokahvien valmistamista unohtamatta. Tehtävät ovat avoimia kaikille seurakuntalaisille ja jokaiselle etsitään omien lahjojen mukaan sopiva tehtävä.

Ilmoittaudu mukaan, ota yhteyttä Niko-Pekka Ovaskainen 040 186 9050.

Päivystävälle papille voi soittaa kirkollisiin toimituksiin ja toimitusvarauksiin liittyvissä asioissa. Päivystävän papin kanssa voi myös keskustella mieltä painavista asioista. Papilla on vaitiolovelvollisuus ja keskustelut ovat luottamuksellisia ja maksuttomia. Sielunhoidollisia ja muita pidempiä keskusteluja varten on hyvä varata aika etukäteen. Arkisin klo 9–13.

Voit tutustua jumalanpalveluksen kulkuun

Mäntsälän jumalanpalveluksen käsiohjelma