Yhteistyö kunnan varhaiskasvatuksen kanssa

Kunnallisen ja yksityisen varhaiskasvatuksen kanssa tehdään yhteistyötä Vasun (Varhaiskasvatussuunnitelma) perusteiden mukaisesti. Neljän korin malli toimii yhteistyön pohjana.

Seurakunta tarjoaa vuoden mittaan lapsille suunnattuja kirkkohetkiä. Seurakunnan tilat toimivat myös yhtenä oppimisympäristönä. Lapsiryhmät voivat esimerkiksi käydä tutustumassa kirkkorakennukseen tai hautausmaahan.

Varhaiskasvatuksen kasvattajat tapaavat kaksi kertaa vuodessa yhteistyöpalavereissa. Lisäksi järjestetään yhteisiä koulutustilaisuuksia.

Kunta ja seurakunta järjestävät vuosittain yhteistyössä Kasvattajaillan, joka on avoin luento kaikille kasvattajille.

Seurakunta tarjoaa myös kasvun ja hyvinvoinnin tukea mm. kriisitilanteissa sekä mentorointia ja materiaalia katsomuskasvatuksen toteuttamiseen.

lapsiryhmä nojailee ja koskee kirkkoa käsillään aikuisten kanssa.

varhaiskasvatuksen ohjaaja, varhaiskasvatus ja perhetoiminta