Yhteistyö kunnan varhaiskasvatuksen kanssa

Kunnallisen ja yksityisen varhaiskasvatuksen kanssa tehdään yhteistyötä Vasun (Varhaiskasvatussuunnitelma) perusteiden mukaisesti. Neljän korin malli toimii yhteistyön pohjana.

Seurakunta tarjoaa vuoden mittaan lapsille suunnattuja kirkkohetkiä. Seurakunnan tilat toimivat myös yhtenä oppimisympäristönä. Lapsiryhmät voivat esimerkiksi käydä tutustumassa kirkkorakennukseen tai hautausmaahan.

Varhaiskasvatuksen kasvattajat tapaavat kaksi kertaa vuodessa yhteistyöpalavereissa. Lisäksi järjestetään yhteisiä koulutustilaisuuksia.

Kunta ja seurakunta järjestävät vuosittain yhteistyössä Kasvattajaillan, joka on avoin luento kaikille vanhemmille ja ammattikasvattajille.

Seurakunta tarjoaa myös kasvun ja hyvinvoinnin tukea mm. kriisitilanteissa sekä mentorointia ja materiaalia katsomuskasvatuksen toteuttamiseen.

lapsiryhmä nojailee ja koskee kirkkoa käsillään aikuisten kanssa.

Katsomuskasvatusyhteistyön vuosikello:

Tammikuu; Yhteistyöpalaveri

Helmikuu; Yhteisymmärryksen viikko

Maaliskuu; Pääsiäiskirkko tai -vaellus, Kasvattajailta

Huhtikuu; Virkistysilta ammattikasvattajille

Toukokuu; Kevätkirkko tai Suvivirsi niityllä -tilaisuus

Kesä-heinä-elokuu

Syyskuu; Yhteistyöpalaveri

Lokakuu; Kirkkoon/hautausmaahan tutustuminen

Marraskuu; Lapsen oikeuksien päivän kirkkohetki tai konsertti

Joulukuu; Joulukirkko, -hartaus tai -polku

varhaiskasvatuksen ohjaaja, varhaiskasvatus ja perhetoiminta