Punaislela pohjalla teksti uskottu toivottu rakastettu, #seurakuntavaalit, Suomen ev.lut. kirkko

Seurakuntavaalit 20.11.2022

Nyt on aika vaikuttaa kirkon tulevaisuuteen. Mäntsälässä on yhteensä 62 seurakuntavaaliehdokasta, joiden joukosta valitaan 27 luottamushenkilöä Mäntsälän seurakunnan kirkkovaltuustoon vuosille 2023–2026. Uudet luottamushenkilöt päättävät siitä, miten kirkollisverot käytetään. Päätökset koskevat esimerkiksi seurakunnan toiminnan ja talouden suuntaa, virkojen perustamista ja lakkauttamista, rakennushankkeita, lasten, nuorten ja perheiden toimintaa, vanhustyötä, apua tarvitsevien tukemista, hautausmaiden hoitoa ja kulttuuriperinnön vaalimista.

"Mäntsälän seurakunta olemme me – sen jäsenet. Päätämme itse seurakuntamme asioista ja rakennamme yhdessä sen tulevaisuutta. Vaikuta seurakuntamme tulevaisuuteen ja äänestä ehdokasta, joka ajaa sinulle tärkeitä asioita", kirkkoherra ja vaalilautakunnan puheenjohtaja Tarja Meijer rohkaisee.

Ehdokkaat ja vaalikone

Mäntsälän seurakunnassa on yhteensä 62 seurakuntavaaliehdokasta viidestä eri valitsijayhdistyksestä. Tutustu mäntsäläläisiin ehdokkaisiin täällä. Ehdokkaita vuoden 2022 seurakuntavaaleihin asettaneisiin valitsijayhdistyksiin voit tutustua tarkemmin täällä.

Myös vaalikoneesta saa apua ehdokkaan etsimiseen. Löydä oma ehdokkaasi osoitteesta seurakuntavaalit.fi/vaalikoneLinkki avautuu uudessa välilehdessä. Vaalikone kertoo, keiden näkemykset ovat lähellä omiasi, kun vastaat vaalikoneen väitteisiin. Voit myös tarkastella ehdokkaiden vastauksia ilman, että täytät vaalikonetta. Seurakuntavaalit ovat vahvasti paikalliset vaalit, joten käytä ääntäsi – sillä on merkitystä Mäntsälälle ja mäntsäläläisille!

Äänestyspaikka ja -aika

Varsinaisena vaalipäivänä sunnuntaina 20.11.2022 äänioikeutetut seurakunnan jäsenet voivat äänestää Mäntsälän kirkossa (Vanha Porvoontie 8) klo 11–20. Esteetön kulku kirkkoon tapahtuu kirkon huoltorakennuksen puoleiselta sivulta. Huoltorakennuksen vieressä on muutama pysäköintipaikka pyörätuolilla kulkeville. Parkkipaikalle pääsee ajamalla hautausmaan läpi kirkon taakse. Kirkon sivulla on luiska, jolle voi ajaa autolla tai kulkea pyörätuolilla.

Äänioikeutettuja ovat kaikki 16 vuotta täyttäneet seurakunnan jäsenet. Äänestäessä tarvitset mukaasi henkilötodistuksen, jollaiseksi hyväksytään esimerkiksi henkilökortti, passi, ajokortti tai muu vastaava kuvallinen asiakirja.

Tärkeät päivämäärät

Ennakkoäänestys 8.–12.11.2022
Ennakkoon voi äänestää kaikissa ennakkoäänestyspaikoissa. Muista ottaa henkilöllisyystodistus mukaan!

Varsinainen äänestyspäivä 20.11.2022
Vaalipäivänä voit äänestää vain oman seurakuntasi äänestyspaikassa. Äänestysaikaa on klo 11.00–20.00.

Kuulutukset

Kuulutus seurakuntavaaleista (11.10.–20.11.2022)
Ilmoitus ehdokaslistojen yhdistelmästä (11.10.–20.11.2022)
Kuulutus Mäntsälän seurakunnan ennakkoäänestyksestä (11.10.–12.11.2022)