Ulkoiluapu perheille Koivulan kerhotalolla torstaisin

Korona-aika on estänyt kotihoidossa olevien lasten perheiltä monia mahdollisuuksia vanhempien ja lasten vertaistukeen, ohjattuun toimintaan ja vanhemman omaan lepoaikaan. Tähän tarpeeseen tarjoamme lasten ulkoilukaveritoimintaa muun perhetoiminnan ollessa tauolla. Perheet voivat varata puhelimitse ulkoilukaverin lapsille max. puoleksitoista tunniksi, jolloin vanhempi pääsee vaikka hoitamaan kauppa-asioita tai huilaamaan hetken. Ulkoiluapua tarjotaan Koivulan kerhotalon leikkipihalla torstaiaamupäivisin. Ulkoilemaan voi tulla kerrallaan yhden perheen lapset. Suositusikäraja on 2 vuotta ja sitä vanhemmat. Lapsen tulee uskaltaa jäädä vieraan ihmisen kanssa leikkikentälle ja hänen tulee olla käynyt vessassa tai vaipatettu ennen ulkoiluun tuomista. On myös tärkeää huomioida, että lapsi ei ole nälkäinen tullessaan ja että varustus riittää puolentoista tunnin ulkoiluun. Ulkoiluavussa on pakkasrajana 15 astetta, jonka ylittyessä se perutaan (myös viima otetaan huomioon pakkasrajaa määriteltäessä). Lapsia ulkoiluttavat tutut lastenohjaajat. Varauksia otetaan vastaan aina saman viikon maanantaina ja ulkoilu tapahtuu samalla viikolla torstaisin. Tarjoamme ulkoilukaveria viikko kerrallaan tarpeen mukaan. Seuraa tiedotusta! Varaukset puhelimitse Varhaiskasvatuksen toimistoon p. 040 743 3256.

Perhetoiminnan ohjaaja

Mäntsälän seurakunnassa on tehty pitkäjänteistä työtä moninaisten perheiden tavoittamiseksi. Tapahtumien, leirien, vertaistukiryhmien ja kokoavan viikkotoiminnan ohelle on perustettu uusi perhetoiminnan ohjaajan tehtävä. Uuden työtehtävän myötä seurakunta haluaa olla laajemmin tukemassa perheitä erilaisissa elämänvaiheissa. Tarkoituksena on mahdollistaa ennaltaehkäisevän perhetyön jalkautuminen myös ihmisten arkeen ja kotiympäristöön.

Perhetoiminnan ohjaaja Lotta Nieminen, toivoisi työn tuovan avun ja tuen sinne, missä sitä tarvitaan. Rinnalla kulkeminen ja arkinen apu eivät voi olla sidottuina seurakunnan seinien sisäpuolelle. Haluamme kannustaa perheitä ottamaan yhteyttä matalalla kynnyksellä. Seurakunta haluaa olla osa perheiden arkea enkä toivoisi kenenkään epäröivän yhteydenottoa. Perhetyö leimautuu helposti ongelmapainotteiseksi. Ei tarvita erityisiä syitä ottaa yhteyttä. Jo tavallinen arki on sen verran työntäyteistä, että lisäkädet tai kuunteleva läsnäolija eivät yleensä ole haitaksi.

Aito läsnäolo vaatii tilaa ja aikaa. Sitä haluamme uuden työtehtävän myötä tarjota perheille, joten liian kiire ei saa olla. Pysähtyminen on tärkeää.

Ota yhteyttä:

Lotta Nieminen, perhetoiminnanohjaaja, lotta.nieminen@evl.fi, 040 096 7522