Kanna kansainvälistä vastuuta

Seurakunnan perustehtävä on viedä ilosanoma Jeesuksen sovitustyöstä kaikille kansoille alkaen Mäntsälästä aina maan ääriin asti. Maailmanlaaja lähetystyö tulee näkyviin seurakunnassa, missä kristityt elävät uskoaan todeksi omassa arjessaan ja osallistuvat omilla lahjoillaan lähetystyön monenlaisiin palvelutehtäviin tai kansainväliseen diakoniaan. Lähetystyö on ihmisen kokonaisvaltaista auttamista; ilosanoman tarjolla pitämisen lisäksi ulkomailla huolehditaan mm. terveydenhoidosta, koulu- ja opetustyöstä, avustustyöstä sekä paikallisten kristittyjen tukemisesta. 

Seurakunnan oman lähetystyöntekijän eli nimikkolähetin lähettäminen maailmalle tapahtuu lähetysjärjestön kautta. Lähetystyöntekijä tekee työsopimuksen järjestön kanssa. Seurakunta puolestaan tekee järjestön kanssa sopimuksen lähetystyöntekijän tukemisesta. Yhtä lähetystyöntekijää voi olla tukemassa useampi seurakunta. Sopimus voi koskea myös jotakin tiettyä hanketta.

Mäntsälän seurakunta on ottanut erityisesti tuettavakseen nimikkolähettejä ja -kohteita. Tukeminen tarkoittaa muun muassa taloudellista ja henkistä vierellä kulkemista, yhteydenpitoa, rukousta sekä varainkeruuta heidän työnsä tukemiseen. Lue lisää seurakunnan nimikkoläheteistä ja -kohteista.

Tue lähetystä itsellesi sopivalla tavalla

Lähetyksessä tarvitaan niin vapaaehtoisia, esirukoilijoita kuin taloudellista tukeakin. Lähetystä voi tukea rukouksin tai ottamalla osaa lähetysmyyjäisiin, tukemalla paikallisia maahanmuuttajia toisten yhteistyökumppaneiden kanssa, tulemalla äitienpäivänä koko perheellä lähetyslounaalle, Mummonkammarin kädentaitajiin tai erilaisiin lähetystapahtumiin tai -tempauksiin, lahjoittamalla keräyksiin ja kolehteihin tai ostamalla kauniita adresseja kirkkoherranvirastosta, kirjakauppa KIPAsta, S-Marketista, Kukkakulmasta tai Helmililjasta.

Lahjoita Kirkon Ulkomaanavun tai lähetysjärjestöjen kautta

Kirkon Ulkomaanapu on Suomen suurin kansainvälisen avun järjestö, joka toimii 13 maassa siellä, missä hätä on suurin. Ulkomaanapu tekee työtä kaikkein köyhimpien ihmisten kanssa uskontoon, etniseen taustaan ja poliittiseen vakaumukseen katsomatta.

Lahjoittamalla autat ihmisiä siellä, missä hätä on suurin. Lahjoittaessasi köyhimmille perheille autat kehitysmaiden lapsia pääsemään kouluun, naisia saamaan ammatin ja kokonaisia perheitä turvaamaan toimeentulonsa. Näin saadaan aikaiseksi kestävää muutosta. Voit olla mukana katkaisemassa jopa sukupolvien ajan jatkunutta köyhyyden kierrettä ja rakentamassa oikeudenmukaisempaa maailmaa. 

Lue lisää Kirkon Ulkomaanavun verkkosivuiltaLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

Kirkon lähetysjärjestöjä ovat

Suomen LähetysseuraLinkki avautuu uudessa välilehdessä
Suomen PipliaseuraLinkki avautuu uudessa välilehdessä
Medialähetys Sanansaattajat eli SansaLinkki avautuu uudessa välilehdessä
Lähetysyhdistys KylväjäLinkki avautuu uudessa välilehdessä
KansanlähetysLinkki avautuu uudessa välilehdessä
Suomen luterilainen evankeliumiyhdistys SleyLinkki avautuu uudessa välilehdessä
Svenska Lutherska Evangeliföreningen i FinlandLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Nainen lahjoittaa rahaa kolehtiin.
Opettaja kirjoittaa liitutaululle.