Lahjoita vähävaraisille

Lahjoittamisen tapoja on monia. Näiltä sivuilta löytyy vinkkejä siihen, miten hyvän pääsee panemaan kiertoon. Lahjoittamalla voit tukea paikallisesti tai kaikkialla Suomessa tai ulkomailla tehtävää auttamistyötä.

Lahjoita paikallisesti

Seurakunnan diakoniatyö tukee akuutissa hädässä olevia mäntsäläläisiä erottelematta ja kyselemättä kirkon jäsenyyttä tai uskontokuntaa.  Taloudellisen avustuksen tarkoituksena on auttaa ihminen yllättävän tilanteen yli.

Mikäli haluat olla auttamassa lähelläsi olevaa, voit tehdä lahjoituksen seurakunnan diakoniatyölle. Joulunaikaan Mäntsälässä on käynnissä useita keräyksiä, joiden avulla lahjoitetaan jouluiloa vähävaraisiin mäntsäläläisiin koteihin. 

Seurakunnan diakoniatyöntekijöiden yhteystiedot löydät täältä

Lahjoita Kotimaanavun kautta

Moni suomalainen sinnittelee päivästä toiseen toimeentulon rajamailla. Vaikka kaikesta on jo karsittu, rahat eivät tahdo riittää edes välttämättömään. Harrastuksista, kampaajalla käynnistä, lomasta tai kodin suuremmista hankinnoista voi vain haaveilla. Pahiten köyhyys koettelee pitkään perusturvan varassa eläneitä, työttömiä, yksin asuvia, yksinhuoltajia ja monilapsisia perheitä, mutta elämän yllättäessä kuka tahansa meistä voi huomata olevansa itse samassa tilanteessa.

Lahjoittamalla Kotimaanavun työhön autat kaikkein heikoimmassa asemassa olevia ihmisiä Suomessa. Lahjoituksesi ohjataan Kotimaanavun valtakunnalliseen hätäapukeräykseen, josta avustetaan seurakuntien hakemusten perusteella katastrofin tai muun yllättävän tilanteen vuoksi hätään joutuneita ihmisiä, kuten tulipalossa kotinsa menettäneitä perheitä. Apu toimitetaan perille seurakunnan diakoniatyön kautta.

Kotimaanapu on lähimmäisenrakkautta toteuttava hyväntekeväisyystoimija, jolle lahjoitetut varat kohdistetaan täysimääräisesti Suomeen. 

Lue lisää Kotimaanavun verkkosivuiltaLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Lahjoita Yhteisvastuukeräyksen hyväksi

Yhteisvastuukeräys on evankelisluterilaisen kirkon suurkeräys, joka järjestetään Suomessa vuosittain. Keräyksestä saaduilla rahoilla autetaan ihmisiä Suomessa ja ulkomailla. Tuotosta 60 prosenttia eli vähän yli puolet menee ulkomaille ja 40 prosenttia eli vähän alle puolet Suomeen.

Voit panna muutaman kolikon tai setelin lippaaseen, jos näet Yhteisvastuun vapaaehtoisia kaupoissa ja kaduilla. Voit myös lahjoittaa haluamasi summan verkossa tai MobilePayn avulla.

Lue lisää Yhteisvastuukeräyksestä.

Lahjoita Kirkon Ulkomaanavun kautta

Kirkon Ulkomaanapu on Suomen suurin kansainvälisen avun järjestö, joka toimii 13 maassa – siellä missä hätä on suurin. Ulkomaanapu tekee työtä kaikkein köyhimpien ihmisten kanssa uskontoon, etniseen taustaan tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta.

Lahjoittamalla autat ihmisiä siellä, missä hätä on suurin. Lahjoittaessasi köyhimmille perheille autat kehitysmaiden lapsia pääsemään kouluun, naisia saamaan itselleen ammatin ja kokonaisia perheitä turvaamaan toimeentulonsa. Näin saadaan aikaan kestävää muutosta. Voit olla mukana katkaisemassa jopa sukupolvien ajan jatkunutta köyhyyden kierrettä ja rakentamassa oikeudenmukaisempaa maailmaa. 

Työn pohjana on oikeusperustaisuus. Toimintaa ohjaavat tasa-arvo, syrjimättömyys ja vastuullisuus. Ulkomaanapu työskentelee sen hyväksi, että kaikkien ihmisten oikeus koulutukseen, rauhaan ja toimeentuloon toteutuu.

Lue lisää Kirkon Ulkomaanavun verkkosivuiltaLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

Lahjoita lähetystyön hyväksi

Mikäli sinulla on mahdollisuus tukea lähetystyötä rahallisesti, voit tehdä sen esimerkiksi panemalla rahaa kolehtiin lähetyspyhinä, ostamalla seurakuntakeskuksesta adresseja ja postikortteja tai osallistumalla lähetysmyyjäisiin.

Mäntsälän seurakunta on ottanut erityisesti tuettavakseen nimikkolähettejä ja -kohteita. Tukeminen tarkoittaa muun muassa taloudellista ja henkistä vierellä kulkemista, yhteydenpitoa, rukousta sekä varainkeruuta heidän työnsä tukemiseen. Lue lisää seurakunnan nimikkoläheteistä ja -kohteista.

Voit tehdä lahjoituksia myös suoraan kirkon lähetysjärjestöille niiden omien verkkosivujen kautta. Muita mahdollisia lahjoituskohteita ovat vaikkapa Toisenlainen Lahja, jonka avulla voit ilahduttaa läheistäsi, jolla on jo kaikkea. Voit ostaa läheisesi puolesta lahjan kaikkein köyhimmille perheille kehitysmaissa. Avustuskohteisiin lahjoitetaan esimerkiksi vuohia, koulupukuja ja puuntaimia.

Voit myös tukea tukikummitoimintaa sekä Naisten Pankkia.

Kirkon viralliset lähetysjärjestöt:

Suomen LähetysseuraLinkki avautuu uudessa välilehdessä
Suomen PipliaseuraLinkki avautuu uudessa välilehdessä
Medialähetys Sanansaattajat eli SansaLinkki avautuu uudessa välilehdessä
Lähetysyhdistys KylväjäLinkki avautuu uudessa välilehdessä
KansanlähetysLinkki avautuu uudessa välilehdessä
Suomen luterilainen evankeliumiyhdistys SleyLinkki avautuu uudessa välilehdessä
Svenska Lutherska Evangeliföreningen i FinlandLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Muita lahjoituskohteita:

Toisenlainen LahjaLinkki avautuu uudessa välilehdessä
TukikummitLinkki avautuu uudessa välilehdessä
Naisten PankkiLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Myös kirkon jäsenyydellä on merkitystä

Maksamallasi kirkollisverolla olet omalta osaltasi tukemassa seurakuntien ruohonjuuritason työtä ihmisten parissa ja ihmisten hyväksi.

Lue lisää siitä, mihin kirkon rahat menevätLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Ihminen laittaa rahaa Yhteisvastuun keräyslippaaseen.
Lähetysmyyjäisissä myytäviä kakkuja ja piirakoita.