Työntekijämme ja kohteemme maailmalla

Salome ja Olli Olenius, Viro

Oleniusten perhe – Olli, Salome, Sofia ja Sointu – lähetettiin lähetystyöhön Viroon keväällä 2020. Oleniukset työskentelevät Viron evankelis-luterilaista kirkkoa vahvistaen. Tehtäväksi on annettu luoda nuorisotyötä ja pienryhmätoimintaa Etelä-Viroon.

Joanna ja Petteri Rantamäki, Japani

Joanna ja Petteri Rantamäki ovat lähdössä tekemään nuoriso- ja mediatyötä Japaniin. 

Maria ja Miika Savola, Thaimaa

Maria ja Miika Savola tekevät ihmiskaupan vastaista työtä Thaimaassa Fida Internationalin työyhteydessä.

Maria on koulutukseltaan teologian maisteri ja hän on lähtöisin Mäntsälästä. Miika on lähtöisin Lappajärveltä.

 

Heli Vuohelainen, Kypros

  Heli Vuohelainen Kypros, viestinnän asiantuntija Lähi-idän, Pakistanin ja läntisen Afrikan alueella digitaalinen rauhanrakennus.

Ilkka Kastepohja, Singapore

Ilkka Kastepohja toimii medialähetystyössä Aasiassa. Ilkka toimii Aasian aluepäällikkönä- Medialähetystyön etu on siinä, että sillä tavoitetaan erityisesti heitä, joiden on muuten vaikea kuulla evankeliumia. Aasiassa Sansalla on mediayhteistyötä Indonesiassa, Japanissa, Kambodžassa, Kiinassa, Thaimaassa, Mongoliassa ja Intiassa. 

 

Keski-Aasia

 

Työntekijämme on mukana yhteistyöjärjestömme mielenterveystyössä. Maassa on mielenterveystyölle suuri tarve ja sitä kehitetään yhdessä paikallisten työntekijöiden kanssa. Vuosittain tuhannet aikuiset ja lapset hyötyvät järjestön mielenterveyspalveluista. Työntekijämme auttaa ja tukee mielenterveyshankkeiden paikallisia johtajia erilaisissa hankehallinnollisissa työtehtävissä mm. erilaisten ohjelmadokumenttien kirjoitusprosesseissa, jotta he voivat tehdä työtä jatkossa entistä paremmin ja itsenäisesti.

Lukutaitoa Naisille Afrikassa -hanke, Suomen Pipliaseura

Lukutaitoa naisille Afrikassa -ohjelma ulottuu 13 Afrikan vähemmistökielelle Etiopiassa, Keniassa, Malawissa, Namibiassa ja Tansaniassa. Ohjelman myötä 20 000 naista oppii lukemaan. Tähän mennessä lukutaitoluokan on käynyt yli 4300 naista.

Maailmassa on edelleen yli 773 miljoonaa lukutaidotonta aikuista; heistä 2/3 on naisia. Lukemaan oppiminen omalla kielellä on perustava ihmisoikeus ja elämän suuri käännekohta. Lukutaito tulee osaksi ihmistä eikä sitä voi ottaa pois. Tyttöjen ja naisten kouluttaminen kohentaa perheiden elämää monin tavoin.

Lue lisää täältä: https://www.piplia.fi/kansainvalinen-tyo/lukutaito-2/

 

Tuemme lasten ja nuorten koulunkäyntiä Kolumbiassa

Tässä tietoa työhön liittyen.

https://felm.suomenlahetysseura.fi/aitini-varjelee-minua-taivaasta/Linkki avautuu uudessa välilehdessä