Diakonia auttaa

Diakonia on käytännön toimintaa toisen ihmisen auttamiseksi. Diakoniatyö on kohtaamista, kuuntelua, auttamista ja pysähtymistä ihmisten asioiden äärelle. Seurakunnan diakoniatyöntekijät pyrkivät auttamaan ja tukemaan sekä ohjaamaan ihmisiä niin, ettei kukaan jäisi yksin huoliensa kanssa.  Diakoniatyöntekijän kanssa voi jutella diakoniatoimistossa, puhelimessa, kodeissa, laitoksissa tai seurakunnan muissa tiloissa. Diakoniatyön antama apu on ilmaista, eikä sinun tarvitse kuulua kirkkoon.

Diakoniatyöntekijöiden kanssa voi keskustella luottamuksellisesti mistä vain maan ja taivaan välillä, ja myös taloudellista tukea on mahdollisuus kysyä. Lue lisää taloudellisesta tuesta täältä

Voit ottaa yhteyttä puhelimitse diakonian päivystypuhelimeen kun kaipaat tukea elämääsi ti ja to klo 10–12 p. 019 560 7535.

Diakoniatyö järjestää viikottain erilaisia tapahtumia ilmaisesta ruokailusta kahvihetkiin sekä vertaisryhmistä leireihin ja retkiin. Diakonian palvelut ovat ilmaisia, mutta osa retkistä ja leireistä ovat maksullisia. 

Diakoniatyöntekijöillä on tärkeä tehtävä kulkea mäntsäläläisten matkakumppaneina arjen keskellä, ja meillä on ilo tehdä hyvin monipuolista auttamistyötä eri-ikäisten mäntsäläläisten parissa.

Diakoniapäivystys 

  • Puhelimitse  ti ja to klo 10–12 p. 019 560 7536
  • Diakoniatyöntekijöiden kanssa voit keskustella henkilökohtaisista asioista. Keskustelut ovat luottamuksellisia.
  • Voit tavata heidät joko Ankkurissa, omassa kodissasi tai muualla sopivassa paikassa. 
  • Diakoniatoimisto sijaitsee Ankkurissa os. Keskuskatu 11.

Diakonian järjestämiä tapahtumia

  • Kirkonmäen aamiainen tiistaisin klo 10–12 seurakuntakeskuksen salissa os. Urheilutie 1. Tule viihtymään eri ikäisten seuraan yhteiselle ravitsevalle aamiaiselle, joka sisältää puuroa, voileipää, kahvia, teetä ja mehukeittoa. Kerran kuukaudessa tarjotaan keittolounas, voileipää, kahvia ja teetä. Aloitamme hartaudella klo 10. Kirkonmäen aamiainen on maksuton.
  • Ankkurin avoimet kaksi tai kolme kertaa kuukaudessa keskiviikkoisin klo 10–12 Ankkurissa. Tervetuloa kahville ja tapaamaan tuttuja tai tutustumaan uusiin ihmisiin. Paikalla on vapaaehtoisia sekä seurakunnan työntekijä, joiden kanssa voi halutessaan keskustella luottamuksellisesti kaikenlaisista asioista, myös hengellisistä kysymyksistä. Tarjolla on digitukea erilaisiin puhelin- ja tietokonepulmiin sekä apua erilaisten lomakkeiden täyttämiseen. Klo 11.45 on pieni rukoushetki.
  • Eko Teko -hävikkikahvila Ankkurissa torstaisin klo 16–18. Kaupan hävikkielintarvikkeista tehdäään maittava suolainen ja makea iltapala, joka nautitaan yhdessä. Tarjoilun valmistavat SPR:n ja MLL:n Mäntsälän paikallisyhdistyksen vapaaehtoiset. Loppu hävikkiruoka jaetaan osallistujien kesken Ankkurissa. Seurakunnan diakoniatyöntekijä on paikalla joka toinen torstai. Tervetuloa!
  • Ikäkeskiviikko on ikäihmisille tarkoitettu tilaisuus, jossa on hengellistä ohjelmaa ja alustuksia eri aiheista. Tarjolla on lounas ja kahvi 6 euron hintaan. Ikäkeskiviikkoja järjestetään keväällä ja syksyllä kuukauden 2. keskiviikkona klo 10–12 seurakuntakeskuksen salissa.
  • Ikäihmisten leiripäiviä järjestetään muutaman kerran vuodessa Ahvenlammen leirikeskuksessa. Rentouttavaa päivää vietetään ehtoollishetken, yhteislaulun, liikunnan ja aivojumpan parissa. Tarjolla on lounas ja päiväkahvit. Ilmoittautuminen tapahtuu muutamaa viikkoa ennen leiripäivän alkua, jolloin ilmoittaudutaan myös yhteiskuljetukseen tai tarvittaessa sovitaan invataksikuljetuksesta

Katso tapahtumien ajan tasalla olevat tiedot päivämääristä, kellonajoista sekä paikoista tapahtumakalenteristammeLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

Vertaistukiryhmiin tai vertaistoimintaan voi puolestaan tutustua tällä sivulla.

Diakonia elää muutoksessa ja muutoksesta

Diakonia on kreikan kieltä ja tarkoittaa palvelua tai palvelutehtävää. Seurakunnan diakoniatyöntekijöiden lisäksi myös jokainen kristitty voi omalla paikallaan toteuttaa diakoniaa arjen lähimmäisyytenä.

Jokaista mäntsäläläistä kutsutaan osallistumaan lähimmäisen palvelemiseen monipuolisen vapaaehtoistoimintamme kautta. Lue lisää vapaaehtoistoiminnasta täältä.

Ammatillisesti toteutettu diakoniatyö on kirkon vahvuus. Koulutetut sosionomi-diakonit ja sairaanhoitaja-diakonissat tarjoavat luotettavaa ammattiapua hauraassa elämäntilanteessa oleville ihmisille tiiviissä yhteistyössä kuntien ja järjestöjen toimijoiden kanssa.

Diakonissakoulutus mahdollisti aikanaan naisille työn kirkossa. Aluksi diakonissat työskentelivät laitoksissa, ja seurakuntiin heitä alkoi tulla vasta 1920–1930-luvuilla. Pitkään diakonissoilta vaadittiin myös naimattomuutta. Mäntsälän seurakunnasta löytyy vuodelta 1928 ensimmäinen merkintä diakonissa Iida Kauppilasta. Mäntsälän seurakunnassa on neljä diakonian virkaa.

Mäntsälän seurakunnan neljä diakoniatyöntekijää kesäisessä kuvassa Mäntsälän torilla.
Mäntsälän seurakunnan diakoniatyöntekijät
Diakoniatoimisto sijaitsee Ankkurissa, josta löytyy myös oleskelutila monille ryhmille ja piireille.
Diakoniatoimisto sijaitsee Ankkurissa, josta löytyy myös oleskelutila monille ryhmille ja piireille.

Ota yhteyttä

johtava diakoniatyöntekijä

diakoninen perhetyö, isät ja lapset, miestyö

parisuhdetuki, mielenterveystyö, kriisityö

Facebook: Keski-Uudenmaan iskät- vertaisryhmä https://www.facebook.com/groups/kuiskat

diakoniatyöntekijä

Yhteisvastuu, vapaaehtoistoiminta, kehitysvammaistyö, sateenkaarityön yhteyshenkilö