Uutislistaukseen

Hapanjuurileipäkurssilla opitaan aakkoset juurileivonnasta

Opi leipomaan juurella!

Hapanjuurileivonnasta on tullut suosittua. Juureen leipomalla saakin hyvää ja monen kokemuksen mukaan myös vatsaystävällistä leipää tai pullaa. Hapanjuurileivonta ei ole mitään välineurheilua, hyvää leipää saa aikaiseksi niillä välineillä, joita kotoa löytyy jo valmiiksi. Leivän leipominen on myös edullista. Leivonnassa voi käyttää ihan tavallisia marketista saatavia jauhoja. Ja vaikka käyttäisi kalliimpia raaka-aineita ja paistaisi sähköuunissa, nykyisilläkin sähköhinnoilla leivän kilohinta jää alle kahteen euroon.

Juurella leipomisessa on kuitenkin omat niksinsä. Haluaisitko oppia leipomaan vaaleaa leipää taikinajuurella? Siihen tarjoutuu nyt tilaisuus lauantaina 11.2.2023 Ankkurissa alkaen klo 12 ja päättyen klo 18 mennessä. Järjestämme hapanjuurileipäkurssin, jossa opit aakkoset juurileivonnasta. Opettelemme ruokkimaan juuren, teemme taikinan ja leivomme leivän, jonka saat mukaan kotiin paistettavaksi. Nautimme kahvit vastapaistetun hapanjuurileivän kera ja saat myös oman vehnähapanjuuren, jolla voit itsenäisesti jatkaa harjoittelua kotona. Tässäkin asiassa harjoitus tekee mestarin. Kurssin hinta on 30€ ja tämä tuotto ohjataan kokonaan yhteisvastuulle.

Hapanjuurileivonnan aakkosia on opastamassa hapanjuurileivontaan hurahtanut, leipäpapiksikin tituleerattu, diakoniapappimme Päivi Laalo. Varoitus: Tämä harrastus voi koukuttaa. Ilmoittautumiset kurssille 16.1. alkaen täältäLinkki avautuu uudessa välilehdessä tai jos käytössäsi ei ole nettiä, puhelimitse Aulikki Härköselle p. 0407433260. Ilmoittautumisaikaa on maanantaihin 6.2.2023 asti.

13.1.2023 13.18