Seurakunnan tiedote 6/2020

5.6.2020 09.47

Mäntsälän seurakunnan tiedote

Koronapandemiaan liittyviä rajoituksia on vähitellen alettu lieventämään ja purkamaan yhteiskunnassamme. Näistä toimista huolimatta on syytä huomioida, että tarve suojata lähimmäisiä ja erityisesti riskiryhmäläisiä ei ole kadonnut.

Toimimme seurakunnassa edelleen ohjeistusten mukaan pyrkien tekemään toiminnasta mahdollisimman turvallista. Tämä tarkoittaa, että toimintaa järjestetään esimerkiksi ulko-olosuhteissa. Tärkeää on, että osallistujat noudattavat turvaetäisyyksiä ja toiminnassa annettavia ohjeita.

Seurakunnan toimintaa käynnistetään porrastetusti kesän aikana. Jokaista toimintoa arvioidaan yksilöllisesti, jolloin huomioidaan sen tarvetta ja turvallisuutta. Jumalanpalvelusten osalta noudatetaan piispojen antamia ohjeita paikallisesti arvioiden. Toiminnasta enemmän paikallislehdessä ja seurakunnan internet-sivuilla.

Jumalanpalvelukset toimitetaan 7.6. alkaen kesän aikana siten, että läsnä voi olla noin 100 henkilöä. Ehtoollista messusta on mahdollisuus saada myös kotiin, jos jumalanpalvelukseen ei ole mahdollista osallistua. Pääasiallisesti jumalanpalvelukset ovat edelleen nähtävissä verkkosivujen kautta.

Rippikoulut toteutetaan heinä-elokuussa lyhennettyinä leireinä. Konfirmaatiot siirtyvät syksyyn, jolloin niiden järjestelyjä arvioidaan sen hetkisessä tilanteessa. On tärkeää, että rippikouluihin ei osallistuta, jos on flunssan oireita. Ahvenlammen alue on leirin ajan suljettu muilta käyttäjiltä. Rippikoulu on mahdollista suorittaa halutessaan myös myöhemmin tai etärippikouluna.

Toimituksiin osallistuvien määrän rajoitus on 1.6. alkaen 50 henkilöä. Tämä koskee myös muistotilaisuuksia. Jos tiukempien rajoitusten aikana järjestettyihin hautajaisiin liittyen halutaan järjestää muistotilaisuus, voi ajankohdasta olla yhteydessä päivystävään pappiin. Pyrimme tekemään työjärjestelyt siten, että siunannut pappi voi osallistua muistotilaisuuteen. Kesäaikana mahdollisuuksia rajoittaa lomat ja rippileirit.

Seurakunnan työtekijät ovat edelleen käytettävissä keskusteluun ja rukoukseen. Seurakuntamme diakoniatyö auttaa myös koronan aikana sekä taloudellisten että muiden vaikeuksien keskellä.

Yhteystietoja löytyy paikallislehdestä ja kokonaisuudessaan seurakunnan verkkosivuilta.

Mikko Seppälä