Ruoka ja keittiöt

Toiminnassamme ruoka on usein keskeisessä asemassa. Ruokiin ja ruokailuun liittyviin valintoihin yhdistetään eettisiä kysymyksiä. Kehitämme keittiötoimemme ruokahankinnoissa kestäviä valintoja.

Ylläpitotoimia (ja vastuuhenkilöt)

Ehkäisemme jatkossakin ruokahävikin syntyä (johtava emäntä-vahtimestari).

Tavoite

Olemme Reilun kaupan seurakunta ja edistämme eettisiä ruokavalintoja.

Toimenpide (ja vastuuhenkilöt)

  • Seurakunta on Reilun kaupan seurakunta (johtava emäntä-vahtimestari, ympäristövastaava) vuoteen 2026 mennessä.
  • Luomutuotteiden määrää kasvatetaan seurakunnan ruokailujen raaka-ainehankinnoissa (johtava emäntä-vahtimestari) vuoteen 2028 mennessä.
Suppilovahveroita ryppäässä sammalmättäällä.