Uutislistaukseen

Piispa emeritus Eero Huovinen saarnaa isänpäivänä Mäntsälän kirkossa 

isänpäivän messu (1).jpg

Syyskuussa muistelmateoksensa Sielujen puolustaja – Piispana Helsingissä julkaissut piispa emeritus Eero Huovinen saapuu vierailulle Mäntsälän seurakuntaan ja saarnaa isänpäivän messussa Mäntsälän kirkossa sunnuntaina 13.11. 

”En päässyt kesällä Tarja-kirkkoherran virkaanasettamisjuhlaan, joten hän kutsui minut saarnaamaan”, Eero Huovinen kertoo. 

”Mielelläni tulen ja juuri isänpäivänä. Isän virka on tärkeä virka, äidin viran rinnalla. Me isät saisimme joskus olla enemmän läsnä kotona, ainakin minulla olisi ollut aihetta parannuksen tekoon.”  

Eero Huovisen mukaan isänpäivänä on hyvä muistaa, että perheet tarvitsevat isiään ja rohkaista miehiä omassa isyydessään. 

”Olen nyt siinä etuoikeutetussa asemassa, että saan tällä hetkellä olla parhaassa virassa, minkä mies voi saada, nimittäin isoisän eli vaarin virassa. Se on yhtä juhlaa.”  

Mäntsälä on tärkeä paikka 

Eero Huovisella on Mäntsälästä paljon hyviä muistoja. Jo pienenä poikana hän pani tarkasti merkille, että Helsingistä Lahteen menevät pikavuorot pysähtyivät Mäntsälässä. 

”Sen täytyi siis olla tärkeä paikka!”  

Mauno Koivisto nimitti Eero Huovisen piispaksi perjantaina 11.1.1991, ja heti seuraavana päivänä hän joutui televisioon haastateltavaksi – juuri Mäntsälässä, kirkonmäellä, jumalanpalveluksen jälkeen. 

”Vähän jännitti. Päässäni oli vanha punainen pipo, lahja Malmin seurakunnan nuorilta”, Eero Huovinen muistelee.  

”Malmin seurakunnassa olin 1960-luvulla tutustunut pastori Jaakko Leinoseen, josta sittemmin tuli Mäntsälän kirkkoherra. Jaakon ansiosta tunsin oloni Mäntsälän kirkolla turvalliseksi.” 

Vuosien kuluessa Jaakko Leinosesta tuli suuri tuki Eero Huoviselle työssään. 

”Hän tunsi seurakuntaelämän kuviot perin pohjin, oli harkitseva ja levollinen mies. Kiitollisena ajattelen häntä ja hänen rouvaansa Liisaa”, Eero Huovinen toteaa.  

”Hyvin iloinen olen ollut myös Mikko Seppälästä, jonka mäntsäläläiset suurella äänimäärällä valitsivat kirkkoherraksi. Ja nyt iloitsen siitä, että papiksi vihkimäni Tarja Meijer toimii samassa virassa. Mäntsälässä on viisaita ja vastuullisia sielunpaimenia.” 

Isänpäivänä vietetään myös Herättäjän kirkkopyhää 

Sunnuntain 13.10. klo 10 alkavan messun toimittavat liturgi Tarja Meijer ja kanttori Johanna Linna. Messun jälkeen on keittolounas, kahvit ja seurat seurakuntakeskuksella. Messuun voi osallistua myös etänä suoran verkkolähetyksen kautta seurakunnan YouTube-kanavallaLinkki avautuu uudessa välilehdessä

26.10.2022 14.45