Uutislistaukseen

Kiinnostaisiko sinua osallistua leipäretriittiin? Seuraava leipäretriitti järjestetään 19.–21.1.2024

Ahvenlammen leirikeskuksen alttarilla on leipää ja viiniä.

Toista kertaa järjestettävä Leipäretriitti pidetään 19.–21.1.2024 Ahvenlammen leirikeskuksessa. Viikonlopun aikana opiskelemme leipomaan vaaleaa, vehnäpohjaista leipää ja pullaa hapanjuurella. Retriittiä rytmittävät rukoushetket, ruokailut ja leivän leipomiseen liittyvät työvaiheet. Retriitti ei ole varsinainen hiljaisuuden retriitti, mutta osa ajasta vietetään myös hiljaisuudessa. Ensimmäinen leipäretriitti järjestettiin marraskuussa ja sieltä osallistujat antoivat mm. seuraavaa palautetta:  

  • Leipominen hapanjuurella käytiin selkeästi ja seikkaperäisesti, kattavasti läpi. Opin paljon enemmän kuin olin odottanut, ja sain loistavia vinkkejä!
     
  • Hiljaisuutta sopivasti, rytmillisesti tosi hyvin suunniteltu. Keittiön palvelut myös herkullisia!
     
  • Suosittelen tätä tuttavilleni suurella sydämellä, osaa voi hiljaisuuden osuus jännittää ja tässä formaatissa sitä pääsee ”harjoittelemaan” pienellä määrällä.
     
  • Hapanleivän valmistaminen: erittäin hyvä opetus ja ohjaus, vaikka aika oli rajallinen. Olennaiset asiat tulivat hyvin ja selkeästi. ryhmä oli hyvän kokoinen. Opet tiesivät ja osasivat leivän valmistamisen asiasta paljon.
     
  • Kaiken kaikkiaan hyvä retriitti. Olen kiitollinen, että sain osallistua. Oma huone, oma rauha.   

Ilmoittautumisaika on parhaillaan menossa ja päättyy 5.1.2024.  

Voit ilmoittautua tästäLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

Lue lisää:
mantsalanseurakunta.fi/voimaa-hiljaisuudestaLinkki avautuu uudessa välilehdessä 

2023-12-07 16:58:37.0