Uutislistaukseen

Yhteisvastuukeräys 2022 nostaa esiin nuorten kokeman hädän ja toivottomuuden

Kolme nuorta katsovat mustavalkoisessa kuvassa kohti kameraa.

Vuoden 2022 Yhteisvastuukeräys alkaa sunnuntaina 6.2. Tällä kertaa keräyksellä autetaan koronapandemian seurauksista kärsiviä lapsia ja nuoria.  

”Koronapandemia on lisännyt nuorten mielenterveysongelmia ja yksinäisyyttä. On todella tärkeää, että saamme autettua nuoria tämän kampanjan avulla”, diakoniatyöntekijä Sara Dhakal Mäntsälän seurakunnasta toteaa.

Lisää turvallisia aikuisia lasten ja nuorten arkeen​

Tuotosta 40 prosenttia jää nuorten hyväksi Suomessa tehtävään työhön ja 60 prosentilla avustetaan kehittyvien maiden katastrofialueiden asukkaita Kirkon Ulkomaanavun kautta.  

Suomeen jäävästä tuotto-osuudesta puolet saa Lasten ja nuorten keskus, jossa laajennetaan etsivän nuorisotyön Saapas-toimintaa uusille paikkakunnille sekä uutuutena myös kouluihin. Toinen puolisko jää paikallisseurakunnalle. Mäntsälän seurakunta käyttää oman osuutensa lasten ja nuorten harrastustoiminnan tukemiseen eli perheet voivat hakea taloudellista avustusta diakoniatyön kautta lasten ja nuorten maksulliseen harrastustoimintaan.

Mikä Yhteisvastuu?

Yhteisvastuu on evankelis-luterilaisen kirkon vuosittainen suurkeräys ja lähimmäisenrakkauden kansanliike, joka auttaa hädänalaisia syntyperään, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta Suomessa ja kehittyvissä maissa. Keräykseen osallistuvat kaikki Suomen ev.lut. kirkon seurakunnat. Keräyksen suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö. Vuoden 2022 keräyksen Yhteisvastuu-piispana toimii Turun arkkihiippakunnan piispa Mari Leppänen.

”Lapset ja nuoret ovat arvokkainta, mitä meillä on. He ovat meidän tulevaisuutemme kaikkialla maailmassa. Me yhdessä voimme pitää huolta, että jokaisen lapsen ja nuoren rinnalla on turvallisia aikuisia”, Mari Leppänen sanoo.

Lahjoita haluamasi summa oman seurakunnan Yhteisvastuukeräykseen

Lahjoitustavat:

  • verkossa osoitteessa yhteisvastuu.fi/mantsalaLinkki avautuu uudessa välilehdessä
  • MobilePay 32024
  • Pankin kautta lahjoitettaessa Yhteisvastuun tilit ovat Aktia FI82 4055 0010 4148 41, Nordea FI16 2089 1800 0067 75 ja OP FI14 5000 0120 2362 28. Lisää lahjoitukseesi Mäntsälän seurakunnan viitenumero 308388.  
  • Käteislahjoittaminen on mahdollista seuraavien liikkeiden aukioloaikoina, joihin on viety Yhteisvastuun punaisella sydän-logolla varustettu keräyslipas: Kukkakulma, Kurkiska, K-Market Säästökulma, Fenno-Optiikka ja Festa Zannoni.

Kirkkopalvelujen keräysluvat RA/2020/639 ja ÅLR/2021/8126.

Lahjoita aikaasi

Tule Yhteisvastuun lipaskerääjäksi! Vapaaehtoisten lipaskeräykset ovat 12.2., 17.2. ja 2.4.2022, mikäli koronapandemia ne sallii. Lue lisää ja ilmoittaudu Vapaaehtoistyo.fi-sivuillaLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

Tule Yhteisvastuun esitteiden jakajaksi. Yhteisvastuun esitteitä voit jakaa postilaatikoihin juuri sinulle sopivana aikana koska tahansa.  Lue lisää ja ilmoittaudu Vapaaehtoistyo.fi-sivuillaLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

Alkukevään Yhteisvastuu-tapahtumat seurakunnassa

Yhteisvastuukeräyksen avajaismessu su 6.2. klo 10 alkaen kirkossa. Yhteisvastuun avausta voi seurata verkon välityksellä seurakunnan YouTube-kanavallaLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Popkanteletar Ida Elinan Yhteisvastuukonsertti su 6.3. klo 17 kirkossa. Lue lisää täältäLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Perheiden ulkoilutapahtuma la 19.3. Ahvenlammen leirikeskuksessa.

2022-01-27 10:46:00.0