Uutislistaukseen

Vertaistukea, vinkkejä ja apua isille – uusi valtakunnallinen isämedia isille.info julkaistu 

Lapsia ja isejä leikkimässä.

Tiistaina 8.2.2022 julkaistu uunituore verkkomedia isille.infoLinkki avautuu uudessa välilehdessä syntyi tarpeeseen, sillä isyyteen saatava vertaistuki, vinkit ja apu on ollut tähän asti valtakunnallisesti hajanaista. Jatkossa isyyteen liittyvää monipuolinen tieto löytyy yhdestä paikasta, ja samalla sivusto kokoaa myös yhteen Suomessa käytävän isäkeskustelun.  

Isämedialla on kolme päätavoitetta: tuoda keskusteluun arjen isyyttä ja sen hienoja hetkiä, tiedottaa mistä isät voivat hakea apua ja tukea isyyden eri vaiheissa sekä tuoda isien tarpeet näkyväksi palveluissa. 

”Äidit ovat aiemmin löytäneet ja saaneet isejä helpommin tukea ja tietoa vanhemmuuteen”, Mäntsälän seurakunnan johtava diakoniatyöntekijä ja isille.info-sivuston tuottaja Timo Naapuri huomauttaa. 

”Isät sen sijaan tulevat usein palvelujen piiriin vasta silloin, kun vanhemmuudessa on haasteita, kuten parisuhdeongelmia, masennusta, päihteitä tai väkivaltaa. Isille.infoLinkki avautuu uudessa välilehdessä tuo arkeen vertaistukea, vinkkejä ja palveluita jo varhaisessa vaiheessa ja tekee isyyttä näkyväksi perhepalveluissa.”  

Palvelu on otettu käyttöön muun muassa Naantalin neuvolassa.

Media syntyi vahvassa yhteistyössä isätoimijoiden kesken

Sivuston ideoinnissa on ollut mukana isätoimijoita eri järjestöistä. Varsinainen toteutus tapahtui kuitenkin Kirkkohallituksen Mäntsälän seurakunnalle myöntämän avustuksen avulla. Palvelun toteutus tapahtui yhteistyössä Leppävaaran seurakunnan Jukka Silventoisen kanssa.

”Isät ovat tällä hetkellä entistä aktiivisemmin mukana perheen elämässä, ja se näkyy tutkimuksissa ja mediassa. Aiemmin isien kohtaamistapa on ollut usein toiminnallinen, mutta nyt haetaan ja toivotaan vertaistukea myös keskusteluin”, Jukka Silventoinen toteaa.

Isille.infoLinkki avautuu uudessa välilehdessä on voittoa tavoittelematon palvelu, jonne toivotaan yhä lisää isien ja isyyden kanssa työskenteleviä tahoja mukaan ideoimaan ja kehittämään sivustoa.  

”Isyys on useimmiten miehille todellinen voimavara. Meidän slogan on ’Isyyden pelikentällä’, koska iseillä on monenlaisia joukkuepeleistäkin tuttuja rooleja; on tuomaria, huoltajaa, sponsoria, puolustajaa ja hyökkääjää. Näiden roolien kautta piirtyy näkyviin arjen isyys, ja samalla luomme myönteistä isäkulttuuria”, Timo Naapuri iloitsee. 

Isille.infoLinkki avautuu uudessa välilehdessä-palvelusta on tulossa valtakunnallinen somekampanja viikolla 10.

2022-02-17 09:43:00.0