Uutislistaukseen

Seurakunnan tiedote sulkuajasta 8.-28.3.2021

Mäntsälän seurakunnan tiedote 

Mäntsälän seurakunta on koko pandemian ajan pyrkinyt toimimaan ohjeiden mukaisesti ja vastuullisesti. Tiedostamme, että rajoitukset ovat tuntuneet monista pahalta. Ne tuntuvat pahalta meistä työntekijöistäkin. Kuitenkin kaikkein tärkeimpänä päämääränä on suojella elämää ja siksi rajoituksia tehdään ja noudatetaan. Tänä aikana seurakunnan työntekijät ovat saaneet osakseen paljon ymmärrystä ja tukea, vaikka rajoitukset eivät tunnu helpoilta. Haluamme kiittää tästä ymmärryksestä ja tuesta jokaista! 

Hallitus on julistanut Suomeen poikkeusajan ja sitä seuraa niin sanottu sulkuvaihe, joka on tarkoitettu kestämään 8.-28.3.2021. Sitä on kuvattu ratkaisevaksi ajanjaksoksi kevään ja kesänkin kannalta. Tässä kohtaa Mäntsälän seurakunta on päättänyt olla mukana kantamassa oman osansa. Kokoava toiminta on jo pitkään ollut tauolla. Joudumme tekemään silti jotain kiristyksiä täksi kolmen viikon ajaksi. Sulut noudattavat annettuja määräyksiä ja suosituksia. 

Aiemmin tiedotettujen ohjeiden lisäksi, voimassa on seuraavat rajoitukset 8.-28.3.2021 

Kirkkoherranvirasto on suljettu asioinnilta, mutta palvelee puhelimitse ja sähköisesti. 

Seurakunnan tilat ovat kirkkoa ja Koivulan kerhotaloa lukuun ottamatta pois käytöstä kaikesta kokoavasta toiminnasta, mukaan lukien muistotilaisuudet. Muistotilaisuudet lasketaan yksityistilaisuuksiksi ja tämän hetkinen suositus osallistujamäärästä on kuusi henkilöä. Seurakunnan papit osallistuvat mielellään myöhemmin järjestettäviin muistotilaisuuksiin. 

Ehtoollinen on ollut poikkeusjärjestelyin mahdollista. Se jää nyt tauolle ja toivomme, että ehtoollista voidaan viettää Kiirastorstaina 1.4.2021. 

Sydämestämme toivomme, että kun vielä jaksamme, pääsiäisen valo saisi meille kaikille kajastaa ja tämäkin pimeys muuttuu valkeudeksi. Toivotamme kaikille Taivaallisen Isän siunausta! 

Mikko Seppälä

Kirkkoherra

2021-03-02 19:07:55.0