Tervetuloa Kultaleirille Lapin maisemiin!

su 12.- la 18.6. Kulta-leiri Lapissa Tievatuvalla v. 2011-2008 syntyneille (n. 11-14-vuotiaille)

Lappi kutsuu! Lähde mukaan katsomaan yötöntä yötä, Lapin erämaita sekä poroja. Kultaleiri on viiden päivän telttaleiri Tievatuvan pihapiirissä Saariselän Kakslauttasessa. Viereisen Urho  Kekkosen kansallispuiston retkimaisemat, porotilavierailu ja kullanhuuhdonta ovat jokaiselle osallistujalle ikimuistoinen kokemus. Leirille lähdemme yhdessä naapuriseurakuntien kanssa ja kokonaisuudessaan leirimme vahvuus on noin kaksi sataa osallistujaa. Mäntsälän seurakunta matkustaa paikalle omalla linja-autokuljetuksella omana ryhmänään. Perillä toimimme yhdessä isossa telttaleirissä muiden seurakuntien kanssa. Toisinaan jakautuneena omiin alaleireihin ja toisinaan koko ryhmän vahvuudella. Leirillä yövytään seurakunnan teltoissa. Wc:t ja suihkut löytyvät Tievatuvan sisätiloista.

Leiriin sisältyy myös leiriläisten vanhempainilta ke 11.5. klo 18.

Leirin hinta  100 € (kokonaan, tai osittaisen maksuvapautuksen anominen on mahdollista. Lisätietoja mika.ahjosaari@evl.fi)

Mukaan mahtuu 25 ensimmäistä ilmoittautunutta. Leirin ilmoittautuminen aukeaa 7.4.2022 klo 8.00. Leiri täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautumislinkki aukeaa tähän ilmoitautumisen alkaessa.

Kuva telttaleiristä kangasmetsässä

Leirin aikataulut

Matkustamme leirille Mannerkiven liikenteen tilausajobussilla. Lähtö tapahtuu su 12.6. illalla ja matkustamme yön läpi kohti pohjoista. Aamiaisen nautimme Rovaniemellä ja teemme myös pienen maastoretken ennen kuin jatkamme loppumatkan Tievatuvalle.

Telttaleiri Tievatuvan pihapiirissä kestää ma 13.8. - pe 17.8.

Kotiin matkustamme jälleen yön yli niin, että Mäntsälässä olemme varhain aamulla la 18.8.

Leirin henkilökunta

Mäntsälästä leirille lähtee leiriläisten lisäksi nuorisotyönohjaajat Mika Ahjosaari ja Katri Vuorio (mahdollisesti myös kausityöntekijä) sekä viisi isosta. Leirin henkilöstöön kuuluu useita nuorisotyönohjaajia ja isosia naapuriseurakunnista sekä yövalvojat koko leiriin Hyvinkään seurakunnan puolesta. Ruokahuollosta vastaa Tievatuvan henkilökunta, sekä vapaaehtoiset. Omat linja-automme kuljettajineen ovat myös käytössämme pohjoisessa koko leirin ajan.

Leirille välttämättömät varusteet:

- Vaihtovaatteita 7 päivän varalle + yhdet ylimääräiset mukaan päiväreppuun.

- Lämpimät vaatteet (hupparia, pitkälahkeisia housuja, villasukkia ym), sillä Saariselän korkeuksilla voi olla viileitäkin päiviä tai jopa pakkasta viikon aikana.

- Hyvät, vedenpitävät jalkineet tunturireissuille.

· Kevyemmät kengät leiriin ja bussiin matkoille. Crocsit voivat olla myös hyvä ottaa näiden kevyempien kenkien lisäksi mukaan.

- Sadevaatetus koko keholle. Eli vedenpitävä takki ja housut sekä vedenpitävät jalkineet. Olemme leirillä pääsääntöisesti ulkona, säästä riippumatta.  Kastuneiden vaatteiden kuivausta emme pysty järjestämään sisätiloihin, mutta otamme mukaan telttasaunan, josta on apua kuivatuspuuhissa.

- Hattu, suojaamaan päätä auringolta ja hyönteisiltä. Pipo kannattaa ottaa myös mukaan, koska keli voi mennä pahimmillaan pakkaselle.

- Pyyhe ja uikkarit. Leirillä on mahdollista käydä saunassa ja uimassa tunturipurossa.

- Henkilökohtaiset hygieniatavarat, kuten shampoot, hammaspesuvermeet ym. Henkilökohtaisista lääkkeistä ilmoitetaan turvatietolomakkeella leirin ohjaajille.

- Makuupussi, millä voi nukkua pakkaskelilläkin.

- Makuualusta, mikä on tarpeeksi paksu, ettei kylmä maa hohka läpi.

- Juomapullo. Erityisen tärkeä kun lähdemme kiertämään vaellusreittejä.

-Termospullo. Eväsretkien kaakaota varten.

- Ruokailusetti, joka sisältää syvän lautasen, lusikan (haarukkakin saa lisäksi olla)  ja mukin sekä kangaspussin niille.

- Kannellinen muovirasia eväille

- Päiväreppu, mihin mahtuu eväät, vaihtovaatekerta sekä sadevaatteet ja juomapullo.

Puukko ei kuulu leiriläisen varusteisiin Kultaleirillä.

Seurakunnalla on tarvittaessa antaa lainaksi rinkka. Emme kuitenkaan välttämättä tarvitse isoa rinkkaa, vaan leiritavarat saa kyllä kulkemaan bussista telttaleiriin myös tavallisessa isossa kassissa. Tavaroita kannetaan enintään 100m. Päältä aukeava kassi on monesti jopa parempi tavaroiden löytämiseksi teltassa. Retket tehdään päivärepuilla, joihin tulee mahtua ainakin sadevaatteet, lämmin vaate, juomapullo ja eväät.

Lopullinen leirikirje varustelistoineen tulee myöhemmin osallistujille.